Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü: Karadeniz Tahıl Girişimi için çalışmalara yeniden başladık

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO izrvesi için gittiği ABD'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü. Zelenskiy'e Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşının adli bir barışla sonuçlanması için çabalarına devam ettiğini belirten Erdoğan, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden canlandırılması için de çalışmalara başlandığını söyledi.

NATO zirvesi kapsamında ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü.

ERDOĞAN NATO ZİRVESİ'NDE ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'da temaslarına devam ediyor. Zirve kapsamındaki Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın ardından Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü: Karadeniz Tahıl Girişimi için çalışmalara yeniden başladık

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI ELE ALINDI

Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği Vaşington'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna-Rusya savaşının seyri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

"KARADENİZ TAHIL GİRİŞİMİNİN YENİDEN CANLANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonuçlanması için gayretlerine devam ettiğini, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden canlandırılması için de çalışmalara başlandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin barışa zemin oluşturmak adına arabuluculuk dahil her türlü girişime hazır olduğunu da belirtti.

ZELENSKİY'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Erdoğan'la görüşmesinin ardından açıklama yapan Zelenskiy ise şunları söyledi: "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdim. Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği sarsılmaz destek için kendisine müteşekkirim.

"TÜRKİYE'DE KONFERANS DÜZENLEMEYE HAZIRLANIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'nın insanlarımızı evlerine geri döndürme çabalarına dikkat çekti. Özellikle Kırım Tatarlarının dönüşünü takdir etti ve bu çabalar için minnettarlığını ifade etti. Kendisine ekibimizin bu çalışmaları sürdüreceği konusunda güvence verdim. Barış Zirvesi kararlarının uygulanması kapsamında Türkiye'de gıda güvenliği ve seyrüsefer özgürlüğü odaklı bir konferans düzenlemeye hazırlanıyoruz."

KARADENİZ TAHIL GİRİŞİMİ

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için Türkiye'nin çabalarıyla BM, Türkiye, Rusya ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da düzenlenen törenle Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'nı imzalamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü: Karadeniz Tahıl Girişimi için çalışmalara yeniden başladık

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, süresi dolan anlaşmaya ilişkin 17 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Tahıl koridoru anlaşması fiilen son buldu, durduruldu. Rusya, ilgili şartlar uygulanır uygulanmaz derhal tahıl anlaşmasına geri dönecek. Anlaşmanın Rusya ile ilgili kısmı yerine getirilmedi." ifadelerini kullanmıştı.

Rusya'nın talepleri arasında, Rus Ziraat Bankasının (Rosselhozbank) SWIFT sistemine yeniden bağlanması, Rusya'ya yönelik tarım makineleri ve yedek parça tedarikinin yeniden başlatılması, gemilerin sigortalanması üzerindeki kısıtlamaların ve limanlara erişim yasağının kaldırılması gibi maddeler bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Volodimir Zelenskiy Washington Karadeniz Türkiye Hükümet Ukrayna Güncel Rusya Nato Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

HOZKAN:

Reisimiz, Allah ayağınıza taş değdirmesin, Allah bütün hainlere karşı sizi her daim muvaffak kılsın, Allah sağlık sıhhat afiyet versin her daim inşallah...

Yanıtla12698
Mahmut DEĞERLİ:

Amin amin de kardeşim bizim burda da buğday var hazır Türk vatandaşı az kazansa harman bitse de öyle başlasa yazık….

526
Lion 1:

İyi yaptınız Sayın cumhurbaşkanım mazot 46 tl.gubre yeraltı 21000 elektirik yüzde 38 zam bugday 8500 tl misir 5600 tl vallah bize müstahak allah bize on katını versin

Yanıtla1497
Kazım Yüzüak:

Gazzeden çok Ukrayna'ya yardımcı olan Müslüman bir cumurbaskamiz var

Yanıtla2266
HOZKAN:

Ne saçmalıyorsunuz...

1010
Lion 1:

Tarih 2001. 1 kilo bugday 3 kilo yeralti gubresi tarih 2024 3 kilo bugday 1 kilo yeraltı gubresi

Yanıtla351
Umut Güneş:

Kendi Dertlerimizi Bitirirdik Bi Bunlar Kaldı Arkadaş Banane Elin Tahılından Benim İnsanım Aç! Önce Kendi İnsanını Düşün!

Yanıtla932
Twister:

çiftçinin kaderi bu hep seneye.. yine 1 tl zam

Yanıtla223
Hamit Gündoğdu:

Rusya devrede olmazsa bu iş havanda su dövmeye benzer...ama Türkiye'de de buğday stoğu ve üretim yok ki...

Yanıtla220
Vodafone KARDELEN:

lütfen biraz buğday verin bize lütfen

Yanıtla210
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title