Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Vatandaşımızın Derdiyle Dertlenemez, O Problemi Çözemezsek Bu Hayat Bize...

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde pek çok kişi '16 Nisan'dan sonra ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde pek çok kişi '16 Nisan'dan sonra ne olacak?' sorusunu soruyor. Bu soruya en güzel cevabı sizler vermişsiniz. Söyleyeyim, daha güzel bir Türkiye olacak. Bazı gerçekler var ki gözü olup da görmeyenler olur, kulağı olup duymayanlar olur, dili olup gerçeği söylemeyenler olur. Örneğin, 14 yıl bu ülkede bizler bir sessiz devrim gerçekleştirdik. Bunu ben konuşmuyorum, bunu bize bugün saldıran Batı konuşuyordu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet Programı"na katıldı.

Erdoğan konuşmasına "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'ne, bu gazi mekana hoşgeldiniz. Her zaman söylediğim gibi burası milletin evidir, sizin evinizdir. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin kapıları milletimizin her kesiminden her meslekten her meşrepten her bölgeden insanımıza sonuna kadar açıktır." diyerek başladı.

Bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne her kesimden insanın geldiğini dile getiren Erdoğan, bugün de güzellik uzmanı esnaflarla birlikte olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Ayşe Aydın'ın içeriği dolu bir konuşma yaptığını ve kendisinin de bundan duygulandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"'Hep birlikte daha güzel bir Türkiye yolunda' diyerek, çıktığınız bu yolda sizlere başarılar diliyorum. Özellikle de daha güzel bir Türkiye için 'evet' dediğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bizim medeniyetimiz güzeli, iyiyi, doğruyu, hayırlıyı inşa medeniyetidir. Rabbimiz insanı yaratılmışların en şereflisi ve dolayısıyla en güzeli olarak tanımlıyor. Sevgili Peygamberimiz bir hadisinde bizlere hep güzel olanı tavsiye etmiştir. Mevlana Hazretleri de 'Güzel bakan güzel görür, güzel gören, güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır' diyor. Her alanda güzelliğin övüldüğü bir yerde insanlığın güzelliğinin ihmal edilmesi düşünülebilir mi? Kendi medeniyetimizin ve kültürümüzün sınırları içinde bu çalışmaların yürütülmesini ben çok isabetli buluyorum."

"Bakanlar Kurulu kararını onaylayacağım"

Esnafların sorunların çözümü konusunda ellerinden geleni yapmanın görevleri olduğunu dile getiren Erdoğan, "Ben bundan dolayı Ayşe hanımın girişimini ve bu konuda attığı adımı takdir ediyorum, tebrik ediyorum. Tabii bu konuda emeği geçen Sayın Başbakanımızı ki büyük ihtimalle Bakanlar Kurulu kararı şu andaki kampanya sebebiyle biraz gecikti ama biraz sonra burada olacak ve ben de burada inşallah Bakanlar Kurulu kararını onaylayacağım. Bu tabi bizim için bir görevdi, bu görevin bugün yerine geliyor olması benim için de ayrı bir mutluluk vesilesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere emeği geçenlere de teşekkür etti.

Ayşe Aydın'ın konuşmasında "sessiz yığınlar"dan bahsettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi benim biraz sesim gittiği için sizler benim sesim olacaksınız. Ülkemizde pek çok kişi, '16 Nisan'dan sonra ne olacak?' sorusunu soruyor. Bu soruya en güzel cevabı sizler vermişsiniz. Söyleyeyim daha güzel bir Türkiye olacak. Bazı gerçekler var ki gözü olup da görmeyenler olur, kulağı olup duymayanlar olur, dili olup gerçeği söylemeyenler olur. Örneğin, 14 yıl bu ülkede bizler bir sessiz devrim gerçekleştirdik. Bunu ben konuşmuyorum, bunu bize bugün saldıran Batı konuşuyordu. Peki neydi o? Göreve geldik, başbakan oldum, 100 günlük bir program ve 100 günde Türkiye tırmanmaya başladı ve hamdolsun şu anda kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolar olan Türkiye 11 bin dolara çıkmış vaziyette. Yani adama sormazlar mı? '10 yıllar boyu bu ülkede bizi 3 bin 500 dolarlarda niye süründürdünüz?' diye sormazlar mı? Bunu onlara sormak lazım."

"Kuyruk çilesini bilirim"

Erdoğan, çocukken annesi hastaneye gitmeden önce kendisinin sıra almak için kuyruğa girdiğini belirterek, o çileyi bildiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde, hastanelerin hijyen şartlarını taşımadığını, pislikten odalara girilemediğini, Savaş Ay'ın da programında bunlara yer verdiğini anlattı.

Kılıçdaroğlu'nun o dönem "10 yıl önce bugünden daha iyiydi" dediğini aktaran Erdoğan, "Genel müdürlük gibi bir makama geliyorsunuz, '10 yıl önce daha iyiydi' diyorsunuz. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Senin görevin ne? Eğer o daha iyiyse sen daha iyisini yapacaksın. Şimdi biz, aldığımız Türkiye'yi geri götürmedik. Ne yaptık? Daha ileri götürdük" diye konuştu.

AK Parti iktidara geldikten sonra her ilde üniversiteler açıldığını, 270 bin yeni derslik inşa ettiklerini ve bütçenin yarısını milli eğitime ayırdıklarını kaydeden Erdoğan, insana yatırım yaptıklarının altını çizdi.

Sağlık reformuyla da önemli bir adım atıldığını bildiren Erdoğan, 30 büyükşehire "şehir hastanesi" yapacaklarını dile getirdi.

"Vatandaşımızın derdiyle dertlenemez, o problemi çözemezsek bu hayat bize haram olsun" diyen Erdoğan, hastaların kampüs içerisinde sedyeler üzerinde elle taşınmasını değil şehir hastanelerinde olduğu gibi araçla taşınmasını istediklerine vurgu yaptı.

Bunun medeni olmanın bir işareti olduğunu söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dün bir 'Hayır' çadırına girdim. Dedim 'Niye hayır diyorsunuz?'. Ne dediler biliyor musunuz? 'Çağdaş bir Türkiye için' dediler. 'Peki neyimiz eksik' dedim, cevap yok. E söyleyin, neyimiz eksik, bileyim. Cevap yok. 'Sloganik konuşmayalım. Niye, neyi yapıyoruz, bunu bilelim.' Bulunduğumuz yer de tam Tarabya...Şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi orada. 'Bak şurada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. 3. köprü. Bu köprü, 4 gidiş 4 geliş. Bir de buna hızlı treni ilave ediyoruz.' dedim. Hemen bir tanesi atladı, 'Niye adını Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz? Siz ayrımcılık yapıyorsunuz' dedi. 'Çok ayıp, üzüldüm buna' dedim. 'Demek ki Yavuz Sultan Selim'i iyi tanıyamamışsınız.' Onun döneminde Osmanlı, 15 milyon kilometrekarelik topraklara sahipti. Böyle bir sultanın ismini oraya vermekten daha doğal ne olabilir? Biz bunu senin düşündüğü gibi düşünerek, oraya bu ismi vermedik. 'Bu hünkara, bu sultana bu yakışır' diye oraya bu ismi verdik. Fakat, 'Neyi, neden, nasıl', eğer bu soruları kendimize sormazsak cevabını işte bu şekilde alıyoruz. "

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yavuz Sultan Selim Ayşe Aydın Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title