Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: Kıbrıs Türkiye İçin Milli Bir Dava

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs'ın Türkiye için bir milli dava olduğunu ve Türkiye'nin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türklerinin her koşulda yanında olmaya ve Kıbrıs Türk halkının hürriyetini anavatan ve garantör olarak...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs'ın Türkiye için bir milli dava olduğunu ve Türkiye'nin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türklerinin her koşulda yanında olmaya ve Kıbrıs Türk halkının hürriyetini anavatan ve garantör olarak savunmaya devam edeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

-"KKTC'NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ ÖNEMLİ"-

Kabulde, Cumhuriyet Meclisi'nin Kıbrıs Türk halkının iradesinin tecelli ettiği en yüce merci olduğunu ve Kıbrıs'ın geleceği ile ilgili olarak alınacak kararlarda Cumhuriyet Meclisi'nin her zaman öncelikli bir yeri olacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, KKTC'nin kendi içinde birlik ve beraberliğin sağlanmasının, Kıbrıs sorunu ve yeni başlayacak müzakereler bağlamında güçlü bir duruş sergilenmesi bakımından önemli olduğunu kaydetti.

-"ANAVATAN TÜRKİYE'YE MÜTEŞEKKİRİZ"

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ise, Kıbrıs davasında kendilerine vermiş olduğu destekten ötürü anavatan Türkiye'ye müteşekkir olduklarını belirtti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Gül Hasan Bozer Türkiye Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title