Haberler

Erdoğan'ın imzasıyla 4 üniversitede bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 4 üniversitede bazı fakülte, yüksekokul ve enstitüler kapatıldı, yerlerine yenileri kuruldu. Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü de kapatılanlar arasında yer aldı.

Bazı fakülte, yüksekokul ve enstitülerin kapatılması ve yenilerinin kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi kapatıldı, yerine Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kuruldu.

BOĞAZİÇİ İLETİŞİM ENSTİTÜSÜ KAPATILDI

Boğaziçi Üniversitesi Aydın Doğan İletişim Enstitüsü, Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Çankaya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı.

YENİ ENSTİTÜLER KURULDU

Boğaziçi Üniversitesi Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü, Gümüşhane Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Çankaya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kurulmasına karar verildi. Ayrıca Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İslami İlimler Fakültesinin adı İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Çeçen Aydın Doğan Politika Eğitim Güncel Ağrı Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

samet:

Üniversitelerin yüzde sekseni tabela üniversitesi zaten hepsinin kapatılması lazım başka türlü eğitime kalite getiremezsin sınavda ilk üç yüzbine girenler dışında kimseyi üniversitelere almamaları gerekir gelişmiş ülkelerin çoğunda sistem böyle işler geri kalanlar ara mesleklere yönlendirilmeli.

Yanıtla16229
ARSLANOĞLU Hakan:

Okul kantinlerinde 35 Liraya tost yiyen öğrencilerle, Meclis lokantasında porsiyonu 30 Liraya Döner yiyenlerle aynı Ülke' de yaşıyoruz.

Yanıtla13216
erkan gyurt:

haber başlığı yanıltıcı. aşağıdaki metinde kapatılanlara bakın, sonra yeni kurulanlara bakın. aynı kurumun "enstitüsü" kapatılmış, aynı işlevde "fakültesi" kurulmuş. yalnızca isim ve prosedür değişikliği var.

Yanıtla444
Muharrem Hozar:

Özel olan herşey kapatılmalı bu ülkede

Yanıtla223
Alkurt:

Bilim fenden haber verin

Yanıtla112
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Sarayın kapatıldığı günleride göreceğiz çok şükür

Yanıtla22
Ibrahim Arpaci:

HEYT YAVRUM, KAFANA GÖRE TAKIL KİM GEÇER SENİ

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title