Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Yapı Kullanma İzni ve Ruhsatı Belgesi

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili iddialar- Çeşitli meslek örgütleri tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu alanla ilgili açılan davaların üst mahkemelerde lehlerine sonuçlandığına işaret eden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kıratlı, inşaatın hukuka aykırı olduğuna ilişkin gerek idari gerek yargı mercileri tarafından verilmiş herhangi bir karar bulunmadığını bildirdi-Metin Kıratlı: - "Gerek yapılmış ve bitmiş olan inşaat gerekse devam etmekte olan inşaatımızla ilgili tüm yasal süreç tamamlanmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili iddialar- Çeşitli meslek örgütleri tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu alanla ilgili açılan davaların üst mahkemelerde lehlerine sonuçlandığına işaret eden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kıratlı, inşaatın hukuka aykırı olduğuna ilişkin gerek idari gerek yargı mercileri tarafından verilmiş herhangi bir karar bulunmadığını bildirdi- Metin Kıratlı : - "Gerek yapılmış ve bitmiş olan inşaat gerekse devam etmekte olan inşaatımızla ilgili tüm yasal süreç tamamlanmıştır. Usulüne uygun olarak yapılmıştır"-"İnşaatımızın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'mızın kaçak bir inşaat olduğu hakkında bir takım yargı kararları bulunduğu yönünde iddialar var. Bu iddialar tamamıyla gerçek dışı iddialar. Binamıza ilişkin inşaat iznini teşkil eden ruhsatımız, ayrıca 8 Ekim 2014 tarihli yapı kullanma izin belgemiz mevcuttur. Dolayısıyla idari açıdan herhangi bir şekilde bir sıkıntı söz konusu değildir"-AA, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapı kullanma izin belgesine ve ruhsatına ulaştı-Ankara Büyükşehir Belediyesince verilen ve 8 Ekim 2014 tarihinde onaylanan yapı kullanma izin belgesinde yapının tüm bölümlerinin İmar Kanunu'na, yapı denetimi hakkındaki mevzuata, imar planına, yönetmeliklerine, ruhsat ve eklerine, bilimsel ve teknik kurallara, Türk standartlarına, yapı ruhsatı duyuru hükümlerine uygun olduğu belirtildiANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, çeşitli meslek örgütleri tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu alanla ilgili açılan davaların üst mahkemelerde lehlerine sonuçlandığına işaret ederek, inşaatın hukuka aykırı olduğuna ilişkin gerek idari gerek yargı mercileri tarafından verilmiş herhangi bir karar bulunmadığını bildirdi. Kıratlı, Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayının kaçak olduğuna ilişkin iddialarla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Son günlerde kamuoyunda Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmalar yapıldığını hatırlatan Kıratlı, "İnşaatımızın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'mızın kaçak bir inşaat olduğu hakkında bir takım yargı kararları bulunduğu yönünde iddialar var. Bu iddialar tamamıyla gerçek dışı iddialar. Binamıza ilişkin inşaat iznini teşkil eden ruhsatımız, ayrıca 8 Ekim 2014 tarihli yapı kullanma izin belgemiz mevcuttur. Dolayısıyla idari açıdan herhangi bir şekilde bir sıkıntı söz konusu değildir" diye konuştu. .

Kaynak: AA / Güncel

Metin Kıratlı Ak Saray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title