Haberler

Daha 2 Hafta Önce Profesör Olmuştu

Abone Ol

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde görevli olan ve dünyaya getirdiği kız bebeğinin doğumu sırasında yaşamını yitiren Prof. Dr. Başak Burcu Uzun Akınlar’ın daha 2 hafta önce profesörlük unvanını aldığı ortaya çıktı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde görevli olan ve dünyaya getirdiği kız bebeğinin doğumu sırasında yaşamını yitiren Prof. Dr. Başak Burcu Uzun Akınlar'ın daha 2 hafta önce profesörlük unvanını aldığı ortaya çıktı.

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bölümü Kimyasal Teknolojiler Anabilim Dalı öğretim üyesi 40 yaşındaki Prof. Dr. Başak Burcu Uzun Akınlar, geçen pazar günü Eskişehir'deki bir hastanede doğum sırasında emboli atımı gerçekleşmesi nedeniyle fenalaştı. Doğumunda dünyaya bir kız bebek getirdiği öğrenilen Akınlar, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Başak Burcu Uzun Akınlar'ın cenazesi, geçen pazartesi günü görev yaptığı Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü'ndeki Mühendislik Mimarlık Fakültesi'ne getirilerek, burada tören düzenlendi. Törenin ardından Akınlar'ın cenazesi, Vişnelik Mahallesi'ndeki Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları içinde Eskişehir Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

PROFESÖRLÜK UNVANINI 2 HAFTA ÖNCE ALMIŞ

Öte yandan Prof. Dr. Akınlar'ın, "profesör" unvanını 2 hafta önce aldığı ortaya çıktı. Akınlar, profesörlük unvan belgesini, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın elinden almıştı.

KISA ZAMANA ÇOK ŞEY SIĞDIRDI

"Başak, 1997 yılında aramıza katıldı. Genç bir asistan olarak geldi. Yüksek lisans aşamasında hocası da oldum. Sürekli koşturan, bir şeyleri yetiştirmeye çalışan, hafta sonlarını bile burada geçiren, heyecanı hiç bitmeyen genç bir bilim insanıydı, arkadaşımızdı, dostumuzdu" diyen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, "En son profesörlük dosyasını değerlendirirken, bütün bilimsel geçmişi elimden geçti. Gerçekten kısa zamana ne kadar çok şey sığdırdığına ben yakından şahit oldum. Daha yapacak çok şeyi vardı, yetiştireceği öğrenciler vardı, bilime katacakları vardı. Ama ne yazık ki erken ayrıldı, zamansız ayrıldı aramızdan. Ailesi için muhtemelen yeri doldurulamaz ama bizler için de fakülte için de öyle. Sözün bittiği yer burası olsa gerek, daha başka ne söylenebilir bilmiyorum. Ailesine ve tüm üniversitemize baş sağlığı diliyorum" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Burcu Uzun Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title