Haberler

"Altın üretimi durdu" iddialarına Darphane'den yanıt

Güncelleme:
Abone Ol

Damga Matbaası Genel Müdürlüğü "çeyrek ve gram altınların üretiminin durdurulduğu" iddialarına ilişkin, "Darphane tarafından üretimi yapılmakta olan 22 ayar Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam vb.) üretiminde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Piyasada gram altın olarak bilinen basılı altınlar ise 24 ayar olarak asgari 1 gram, azami 100 gram olarak Bakanlık tarafından kuruluş/üretim izni verilen rafinerilerce üretilmeye devam edilecektir" açıklamasında bulundu.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, çeyrek ve gram altınların üretiminin durdurulduğu iddialarına yanıt verdi.

Darphane'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bazı haber sitelerinde, 'çeyrek ve gram altınların üretiminin durdurulması' ifadelerini de içeren asılsız haberler paylaşılmıştır. Cumhuriyet altınlarında ve gram altınlarda herhangi bir üretimin durdurulması söz konusu değildir.

"GRAM ALTIN BAKANLIK TARAFINDAN İZİN VERİLEN RAFİNELERCE ÜRETİLMEYE DEVAM EDECEK"

Darphane tarafından üretimi yapılmakta olan 22 ayar Cumhuriyet altınlarının (çeyrek, yarım, tam vb.) üretiminde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Piyasada gram altın olarak bilinen basılı altınlar ise 24 ayar olarak asgari 1 gram, azami 100 gram olarak Bakanlık tarafından kuruluş/üretim izni verilen rafinerilerce üretilmeye devam edilecektir. Bu çerçevede kaynağından teyit edilmemiş, manipülatif içerikli hiçbir habere itibar edilmemelidir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı Ekonomi Güncel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Doğrucu:

İstediğiniz kadar saklayın… Türkiye 100 yil toparlayamaz kendini.. batık bitik bir ülke

Yanıtla99113
İbrahim Demirel:

Bu ülke 80 ve 90’ lı yıllarda bitmediyse şimdi hiç bitmez.

40
orhan eski:

Darphane altın üretimini artırdık deseydi ekonomimiz mükemmel mi diyecektik senin mantığınla. Darphane bedava altın uretimi yapmiyor ki karşılığını fazlasıyla alıyor. Ne haber olursa olsun Türkiye bitmiş diyorsunuz bir de. Yani kısaca ekonominin iyi olup olmadığını altın üretimi belirlemez. Yanlış yerden eleştiriyorsun alım gücü azaldı falan de bir şey biliyorsun sanalim ve sana hak verelim.

30
tarık:

bunu umuyorsun da Allah yakıp yıkanlara fırsat vermesin.

11
Safe Safer:

Batan biten senin düşüncen

20
Naci Büyükkal:

Beyefendi kendi adına konuşuyor. ALLAH yardım etsin.

10
Ütopik Yorumcu:

altında asla alım gücü düşmüyor canlı şahidiyim senin benim gibi orta gelirli aileler hep kuyumcularda sıra bekliyorlar piyasada çeyrek gram kalmadı millet altın alıyor

Yanıtla1251
bekir yapici:

ben 3 yil almanyadan Türkiyeye tatile gelemedim biriken tatil parasi 5200 € la 2022 yilinin basinda altin aldim gün itibariyla 1380 € artis yapti, ülkemizdede altinda dövizde sürekli cikista Türk lirasiysa sürekli deger kaybediyor kaybetmeyede devam edecek gibi gercek enflasyon düsmüyor develüasyon ihtimali var artik okur yazar olmayanlar bile olayin farkinda o yüzden dar gelirli gecmiste bogazindan arttirarak biriktirdigi 3-5 lirayida kaybetmemek icin altina yatiriyor buda cok normal.

02
FURKAN YÜCEL:

Bütün gün o altınlarla haşir neşir olan darphane çalışanının, maaşını 2002-2024 altın satın alma gücü olarak grafiğine bakınca maaşının reel olarak en az 5-6 kat erdiği gerçeğiyle o çalışanlar nasıl bir moral çöküntüsü yaşıyorlardır acaba. Hani bu zaten herkesin başına geldide bizzat altının içinde olanın psikolojisi çok daha fena zorlanıyordur.

Yanıtla14
Murat Kuş:

Altın kalmamış dünyada bitti

Yanıtla30
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title