Haberler

Darüşşafaka Cemiyeti'nde Nöbet Değişimi

Güncelleme:
Abone Ol

Darüşşafaka Cemiyeti, Olağan Genel Kurul'un ardından düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı ile yeni yönetim kurulu başkanını seçti.

Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu Darüşşafaka Cemiyeti, Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katıldığı Olağan Genel Kurul'un ardından düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yeni Yönetim Kurulu Başkanı'nı seçti.

Eğitimde fırsat eşitliğinin Türkiye'deki sembolü olan ve bu yıl 150'nci kuruluş yılını kutlayan Darüşşafaka Cemiyeti, 6 Nisan'da gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul'un ardından düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı ile yeni yönetim kurulu başkanını seçti. Tüzüğü gereğince Cemiyetin Doğal Başkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katıldığı Genel Kurul'da altı yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Zekeriya Yıldırım, bayrağı M. Talha Çamaş'a teslim etti.

2007 yılında gerçekleştirilen Tüzük değişikliğiyle "yönetim kurulu başkanlık süresini altı yılla sınırlandırılan" Darüşşafaka Cemiyeti'nde görev süresi dolan Zekeriya Yıldırım'ın yerine bayrağı M. Talha Çamaş devraldı.

Genel Kurul'a Darüşşafaka Cemiyeti Doğal Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yaptığı konuşmada, "Darüşşafaka Cemiyeti, köklü ve her zaman toplumun önünde gitmiş bir cemiyetimiz. Son yaptığı Tüzük değişiklikleri de bunu ortaya koydu. Özellikle, annesini kaybetmiş yavrularımıza da kol kanat germe hassasiyetini göstermiş olmanız çok anlamlıdır. Yardıma muhtaç çocuklar arasında Türk ve İslam mensubu olma şartını kaldırıp, T.C. vatandaşı olma hassasiyetini ortaya koymuş olmanızı da ben çok önemsiyorum. Bu ülkede her bir bireyin bu ülkenin eşit vatandaşı hissetmesini sağlayabilmek, herkesin ihtiyacına koşabilmek gerçekten çok önemli.

İşte Darüşşafaka Cemiyeti 150 yıldır bunu yapıyor, ayrım yapmadan insanlara kucak açmaya çalışıyor. 1863 yılından bu yana, bizim kendi genetik kültürümüzde olan yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, kardeşlik dokusunu sizler kurumsallaştırdınız. Bu hassasiyeti toplumun geneline yayabilmek ve hep birlikte yaşatmak çok önemli. Biz gerçekten yardımlaşmayı çok farklı bir aşamaya taşımış bir milletin mensuplarıyız. İşte onun en güzel göstergesi de bu salonda sizin gibi bu hassasiyeti taşıyan insanların içerisinde bulunmak. Bu yüzden sizlerle olmaktan, bu Genel Kurul'un heyecanını paylaşmaktan ben de büyük memnuniyet duyuyorum. Sayın Zekeriya Yıldırım başta olmak üzere görev yapan herkese, Sayın Başbakanımız ve hükümetimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum ve bugünden itibaren görev alacak herkesi de şimdiden kutluyor, her konuda yanlarında olacağımızı, destek olacağımızı özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.

Genel Kurul'da yaptığı konuşmada altı yıllık süreci değerlendiren Zekeriya Yıldırım, "Altı yıl önce arkadaşlarımla birlikte görevi devraldığımızda önümüze koyduğumuz hedeflerin hepsini gerçekleştirdik. Öğrenci sayımız arttı, eğitimde fırsat eşitliğine derinlik kazandırdık. Başarı çizgisi artık yükselişte. Kaynaklar genişledi, yaygınlık kazandı. Kurumsal yönetim ilkelerine uyum derecelendirmesi alan ilk sivil toplum örgütü olduk. Yapısal sorunlarımıza çözüm getirdik. Şimdi Darüşşafaka'nın önünde yeni hedefler var. Öğretmen akademisi kurmak, kampusu yeniden yapılandırmak, daha çok çocuğa uzanmak için yeni bir okul açmak ve daha sonra da üniversitemizi kurmak.

Altı yıl boyunca zevkle  ve gururla taşıdım Başkanlığı.

Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çalışmalarımıza destek verdi, bizleri cesaretlendirdi. Büyük Darüşşafaka Ailesi'ne gösterdiği güven ve destek için kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Toplumun her kesiminden Darüşşafaka misyonuna katkıda bulunanlara, sayfalarını ve ekranlarını bu kutsal misyonun tanıtımı için cömertçe açan yerel ve ulusal medyaya teşekkür ediyorum. Huzur ve güven içinde yaptığımız bu nöbet değişimi kurumsallaşma sürecimizin bir parçası. Yönetim Kurulu Başkanlığını devralan Talha Çamaş'ın ve Yönetim Kurulu üyelerinin uyum içinde Darüşşafaka'nın önündeki yeni hedefleri gerçekleştireceklerine inanıyorum. Bundan sonra Yüksek Danışma Kurulu üyesi olarak Darüşşafaka'ya hizmet etmeye devam edeceğim, her zaman arkadaşlarımın, kardeşlerimin, çok sevdiğim çocuklarımızın ve misyonumuzu yaşatan  bağışçılarımızın yanında olacağım" dedi.

M. TALHA ÇAMAŞ:

1950'da İstanbul'da doğan M. Talha Çamaş, Darüşşafaka Lisesi'nden 1969'da mezun oldu. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. 1971'de turizm sektörüne giren Çamaş, 1981'de ortağı ve yönetim kurulu başkanı olduğu Visitur AŞ'yi kurdu. HABİTAT II, AGİT, 10. Dünya Kulak Burun Boğaz Kongresi, Dünya Satranç Olimpiyatları, NATO Zirvesi dahil olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve toplantının yönetiminde bulundu. 1993-1999 yılları arasında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Turizm Seyahat Acenteleri Vakfı (TURSAV) ile UKTAŞ AŞ Başkanlığı, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Kurucu İcra Kurulu Üyeliği yaptı. Abdi İpekçi Türk-Yunan Dostluk ve Barış Ödülü ile Fransız Turizm Altın Madalya Ödülü'nün sahibi olan Çamaş'ın çeşitli makale ve deneylerini topladığı "Dönence" isimli bir kitabı bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zekeriya Yıldırım Çamaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title