Haberler

DAÜ En İyiler Arasında Yerini Koruyor

Güncelleme:
Abone Ol

DAÜ İletişim Yüksek Lisans programı en iyiler arasındaki yerini koruyor.

2011 yılında Eduniversal isimli kuruluş tarafından yapılan değerlendirmede, dünyada iletişim alanındaki en iyi 200 program arasına girmeyi başaran Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim ve Medya Çalışmaları yüksek lisans programı, 2012 yılında da listedeki yerini korumayı başardı. Eduniversal'ın 30'dan farklı alanda yürütülen lisansüstü (master) programları arasında en iyi olanları belirleyen bir derecelendirme kuruluşu olduğunu belirten DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, www.best-masters.com isimli sitede, yapılan değerlendirmelerin sonuçlarının ilan edildiğini ifade etti.

DAÜ İletişim ve Medya Çalışmaları yüksek lisans programının Avrasya ve Ortadoğu bölgesinin en iyi 5 programından birisi olarak açıklandığını söyleyen Prof. Dr. İrvan, listede Türkiye'den sadece Galatasaray Üniversitesi İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler yüksek lisans programının bulunduğunu, programın başarısında öğretim üyesi kadrosu kadar öğrenci profilinin de önemli bir yer tuttuğuna inandığını dile getirdi.

1998 yılından beri İletişim ve Medya Çalışmaları alanında tezli yüksek lisans eğitimi verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Süleyman İrvan, 2013 eğitim yılı bahar dönemine kadar programdan 78 mezun verdiklerini, bu mezunların arasında KKTC ve TC uyruklu öğrenciler dışında Arnavutluk, Bosna, Filistin, Güney Kore, İran, Kamerun, Nijerya, Norveç, Rusya, Ukrayna, Ürdün gibi birçok ülkeden öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Bu bahar döneminde yüksek lisans programının 41 kayıtlı öğrencisinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Süleyman İrvan, bu öğrencilerin yarıdan fazlasının üçüncü ülke uyruklu öğrenciler olduğunu söyledi.

Doktora programı da uluslararası nitelikte

İletişim ve Medya Çalışmaları doktora programının da aynı derecede tanınmış bir program olduğunu dile getiren Prof. Dr. İrvan, doktora programından bugüne kadar 11 mezun verdiklerini, bu mezunların DAÜ de dahil çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak göreve başladıklarını belirtti. "Bu programımızdaki mevcut öğrenci profili de uluslararası nitelikte. Gelecekte DAÜ İletişim'den doktoralı daha çok sayıda akademisyen dünyanın çeşitli üniversitelerinde görev alacaklar" diyen Prof. Dr. İrvan, programda halen 24 öğrencinin kayıtlı bulunduğunu ifade etti.

Öğrenciler, öğretim üyeleriyle kokteylde buluştu

DAÜ İletişim Fakültesi'nde düzenlenen tanışma kokteylinde yüksek lisans ve doktora öğrencileri, programlarda ders veren ve danışmanlık yapan öğretim üyeleriyle tanışma ve sohbet etme imkânı buldular. Kokteyl öncesinde öğrencilere, Fakülte öğretim üyesi Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu tarafından üniversitede yürürlükte olan akademik etik kurallar hakkında bilgi verildi. DAÜ İletişim Fakültesi lisansüstü programlar koordinatörü Doç. Dr. Nurten Kara, "Farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden çok sayıda öğrenciye sahibiz. Böyle bir etkinlikle öğrenciler ve hocalar arasında iyi bir iletişim yolu açmak istedik" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Süleyman İrvan Avrasya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title