Haberler

DAÜ'lü Genç İletişimciler Başarı Sertifikalarını Aldı

Güncelleme:
Abone Ol

DAÜ İletişim Fakültesi'nin başarılı öğrencileri, şeref ve yüksek şeref sertifikalarını törenle aldılar.

İletişim Fakültesi Yeşil Salon'da yapılan törene, DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz, DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan ile Fakültenin öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

DAÜ İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Sholeh Zahraei'nin Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda finale kalan "Granny's Garden" (Büyükannenin Bahçesi) adlı kısa filminin gösteriminin ardından başlayan törenin açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan yaptı. DAÜ İletişim Fakültesi'nin, akademik kadro, altyapı, program olanakları ve öğrenci profili açısından Kuzey Kıbrıs'ın en iyi iletişim fakültesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. İrvan, en iyi olmak kadar, en iyi kalmanın da önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. İrvan, Sholeh Zahraei'nin filminin birincilik almasını umut ettiğini, ayrıca katıldıkları başka yarışmalardan da dereceler beklediğini belirtti. Prof. Dr. İrvan, DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığına seçilen İletişim Fakültesi öğrenci konseyi temsilcisi Soner Öztürk'e de başarılar diledi.

Derviş Zaim, Bahar Dönemi'nde de DAÜ'de

Ünlü Kıbrıslı Türk sinema yönetmeni Derviş Zaim'in 2012 – 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nde de DAÜ İletişim Fakültesi'nde ders vermeye devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Süleyman İrvan, Türkiyeli tanınmış gazeteci Erdal Güven'in de fakülte kadrosuna katılacağını belirtti.

Prof. Dr. İrvan, DAÜ İletişim Fakültesi lisans programlarında yan dal yapmak isteyen öğrencilerin Bahar döneminden itibaren başvuru yapabileceklerini, ayrıca, ikisi Türkçe ikisi İngilizce dört tezsiz yüksek lisans programı hazırladıklarını ifade etti. Fakülte olarak programlara uluslararası akreditasyon alabilmek için çalışmalara başladıklarını da söyleyen Prof. Dr. İrvan, "Akreditasyonların fakültemizin itibarını daha da yukarılara çıkaracağını biliyoruz" diye konuştu.

Hayallerinizi ertelemeyin

Şeref ve yüksek şeref sertifikası alan DAÜ İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri adına bir konuşma yapan Caney Göray, DAÜ İletişim'de okumaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "En güzeli, insanın okuduğu, sevdiği bölümden her seferinde mutlulukla ve heyecanla bahsedebilmesidir. İnancımla, isteğimle, çalışmam ve hırsımla bu başarıyı elde ettim ve etmeye devam edeceğim" dedi. Göray, arkadaşlarına, hayallerini ertelememeleri tavsiyesinde bulundu.

DAÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü öğrencileri adına konuşan Erdi Erdem, İletişim Fakültesi'ndeki öğrencilerin şanslı olduklarını ifade ederek, "Ben DAÜ-TV'de öğrenci asistanıyım. Gündem gazetemiz var. Orada haber yazıyor arkadaşlar. İleride yapacağımız işleri bu fakültede uygulama şansımız var" dedi.

DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri adına konuşan Anthonia Slim Antia da kendisinin Malezya'dan geldiğini belirterek, "Buraya ilk geldiğimde, bu kadar müthiş bir deneyim yaşayacağımı düşünemezdim. Aileme, arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ederim" diye konuştu.

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Shiva Parhizkari ise İran'daki ailesine, fakültedeki hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, DAÜ İletişim Fakültesi'nin başarılı 62 öğrencisi, öğretim üyelerinin elinden sertifikalarını aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman İrvan Erdoğan Orhan Osman Yılmaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title