Haberler

"Davutoğlu: Kaçırılan Pilotlar İçin Lübnan Başbakanıyla Görüştüm" Haberine Ek

Abone Ol

Kaçırılan pilotlarla ilgili konuyu 24 saat yakından takip ettiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi."Dün Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile uzun telefon görüşmem oldu."

Kaçırılan pilotlarla ilgili konuyu 24 saat yakından takip ettiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"Dün Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile uzun telefon görüşmem oldu. Duyduğumuz rahatsızlığı ve bayramda pilot kardeşlerimizin ailelerine kavuşamaması konusunda hissettiğimiz üzüntüyü kendileriyle paylaştım. Bir an önce ailelerine kavuşmasıyla ilgili yürütülen çabaların artırılması konusunda talepte bulundum. En azından bayramda, süratle kendilerinden, doğrudan iyi olduklarına dair görüntülerin ve mesajların, ailelerine ve bize iletilmesi konusunda baskı uygulamalarını istedim. Sonrada pilot kardeşlerimizin ailesiyle görüştüm." DAVUTOĞLU, ABD VE FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile bugün Suriye'deki son gelişmeler ve Cenevre Konferansı hazırlıkları bağlamında atılması gereken adımların ele alındığı telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili uluslararası toplumun üstüne düşen görevi yapmasının vaktinin geldiğini ifade eden Davutoğlu, "Bu çerçevede Türkiye, hem Suriye'deki hem de alandaki Suriyeli kardeşlerimize insani yardımı sürdürecek. Hem de sorunun bir an önce çözümü doğrultusunda çaba sarf etmeye devam edecek" dedi. CENEVRE KONFERANSI VE SURİYE REJİMİ Cenevre toplantısının kasım ayında yapılmasının planladığını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerek, kimyasal silahlarla ilgili sağlanan anlaşmaya Suriye rejiminin uyması, gerekse alandaki gelişmeler Cenevre 2 Konferansı'nın geleceğini önemli ölçüde tayin edecek. Başarısını ya da başarısızlığını. Onun için bunlarla paralel olarak çalışmaları yürütüyoruz. Geçen hafta Suriye Halkının Dostları Grubu Çekirdek üyeleri, siyası direktörler düzeyinde Ankara'da yaptığı toplantıda gelişmeleri gözden geçirdiler ve bazı ortak çalışmalar için karar alındı. Bugün hem Amerika Birleşik Devletleri hem de Fransa dışişleri bakanlarıyla, siyasi direktörlerimizle yapılan çalışmalarda çıkan sonuçları istişare yaptık Maalesef, 'Cenevre 2' de sadece konferans yapmak değil, netice almak önemli. Biz baştan beri 'Cenevre 2' ye destek verdiğimizi ifade ettik. Barışçıl bir çözüm süreci Türkiye'nin başından beri hep tercih ettiği ve en kısa sürede gerçekleşmesi için çaba sarf ettiği bir konudur. Ancak bunu engelleyen temel faktör, bir taraftan rejimin (Suriye yönetiminin) görüşmeleri istiyorum derken, diğer taraftan kimyasal silah dahil her türlü silahla Suriye halkını tasfiye etmeye dönük saldırılarını sürdürmesi. Suriye muhalefeti de içinde bazı çalışmalar sürdürüyor ve onlarda kendi aralarında istişare ediyorlar. Bunun bir an önce gerçekleşmesi için bugün mutabakat içinde olduğumuzu bir birimize teyit ettik. Önümüzdeki hafta muhtemel yüz yüze görüşmeler olacak ve durum daha da netleşecek."

KONYA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nebih Berri Cenevre Lübnan Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title