Haberler

Dede Öldü, Mirası Reddetmeyen Engelli Çifte Haciz Geldi

Abone Ol

Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde yürüme engelli olarak yaşamlarını sürdüren Seher ve İbrahim Ceylan çifti, geçen yıl borç içinde ölen dedeleri Sadettin Yurtdan'dan kalan miras için 'Redd-i miras' başvurusu yapmayınca haciz şoku ile karşılaştı.

Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde yürüme engelli olarak yaşamlarını sürdüren Seher ve İbrahim Ceylan çifti, geçen yıl borç içinde ölen dedeleri Sadettin Yurtdan'dan kalan miras için 'Redd-i miras' başvurusu yapmayınca haciz şoku ile karşılaştı. Nisan ayında gelen 165 bin TL'lik hacizle sarsıldıklarını bildiren çift, toplam borç boyutunun yaklaşık 4 milyondan fazla olduğuna dair duyum aldıklarını, bir devlet memuru maaşı ile bu borcu ödemek için hiçbir şansları bulunmadığını belitti.

Elmadağ Devlet Hastahanesi'nde yürüme engelli devlet memuru olarak çalıştıklarını anlatan Seher-İbrahim Ceylan çifti, 1 yıl önce Kırıkkale'de ticaretle uğraşırken ölen  kaybeden dedeleri 83 yaşındaki Sadettin Yurtdan'ın bıraktığı borç nedeniyle haciz şoku ile karşılaştıklarını anlattı. İbrahim Ceylan, geçen Nisan ayında 165 bin TL ödeme emirli icra şoku ile karşılaştıklarını belirtirken şöyle dedi:

"Daha geride 4 milyon TL gibi bir borçtan bahsediliyor. Bu borcu devlet memuru maaşı ile ödemenin bir mümkünatını göremiyorum. Dedemin borçlarına karşılık maaşıma ve evime ipotek konuldu. Tek suçumuz, dedem öldüğünde borçlu mu, değil mi araştırıp, 'reddi miras' yapmamamız."

BANKA KREDİSİYLE ALDIĞI EVE DE İPOTEK GELDİ

Elmadağ Devlet Hastanesi'nde eşi ile birlikte engelli devlet memuru olarak görev yaptıklarını ve 5 yaşında Melek adında bir kız çocuğuna sahip olduklarını belirten İbrahim Ceylan, banka kredisi ile bir ev sahibi olduklarını söyledi. Ceylan, şöyle dedi:

"Kendi halimizde geçinip giderken gelen haciz evrakları ile şok olduk. 13 yıl önce annemi kaybettim. Annemin babası, yani dedem Kırıkkale'de dayılarımla ticaretle uğraşıyordu. Geçen yıınl Nisan ayında 83 yaşında dedemi kaybettik. Dayılarım işlerine devam ettiği için hiçbir şeyden şüphelenmedik. Dedem ölmeden önce birçok bankadan kredi kullanmış. İşleri idare eden dayılarım, bu borçlar konusunda bizlere hiç bilgi vermedi. Ödeme güçlüğü içine düşünce de 18 mirasçısına haciz yolu ile ödeme emri göndermişler. Bana ilk etapta 165 bin TL'lik haciz geldi ve maaşımın 4'te 1'i kesilmeye başlandı. Banka kredisi ile aldığımız evimiz de ipotek edildi."

Kendileri ile birlikte yakınlarının daha önce böyle bir durum ile karşılaşmadıkları için  'redd-i miras' haklarını da kullanmadıklarını anlatan İbrahim Ceylan, yasa karşısında borçlu duruma düştüklerini söyledi. Ceylan, şöyle devam etti:

"Gelen haciz karşısında eşimle şok yaşıyoruz. Mahkemeye itiraz dilekçesi verdik, dava şimdilik sürüyor. Ama işin boyutu nereye varacak bilemiyoruz. Banka kredisi ile uzun vadeli bir ev satın aldık. Bunun dışında kimseye borcumuz yok, ama dedemden miras kalan büyük meblağlı borcu nasıl öderiz diye eşimle kara kara düşünüyoruz." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ceylan Kırıkkale Elmadağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

Selim Hakselim-hak-@gmail.com:

Miras bırakanın ölümü anında ödemeden aczi (borca batıklığı) açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise yasal karine olarak miras reddedilmiş sayılır (Türk Medeni Kanunu md. 605/2). Bu halde, mirasın gerçek reddinin aksine, illaki süresi içinde bir ret beyanında bulunmak gerekmemektedir.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title