Demirel'in Anıt Mezarının Yapılacağı Alana İmar Değişikliği
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in İslamköy Çalcatepe'de anıt mezarının yapılacağı alana ilişkin Isparta İl Genel Meclisi'nde imar değişikliği yapıldı.
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in İslamköy Çalcatepe'de anıt mezarının yapılacağı alana ilişkin Isparta İl Genel Meclisi'nde imar değişikliği yapıldı.
9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede geçen 17 Haziran'da yaşamını yitirdikten sonra Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy Çalcatepe'deki anıt mezara defnedildi. Isparta İl Özel İdaresi'nin başlattığı çalışma kapsamında geçen haftaki İl Genel Meclisi toplantısında defnedildiği günden bu yana jandarmanın koruduğu Demirel'in mezarının 9 özel güvenlik görevlisi tarafından 7 gün 24 saat korunması kararlaştırıldı.
Mecliste bu kez de Demirel'in mezarının bulunduğu 58 bin metrekarelik alanla ilgili imar değişikliği gündeme geldi. Mezarın bulunduğu havza Ak Parti, CHP ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla 'anıt mezar alanı'na dönüştürüldü.
Meclis Başkanı Ali Bolat, "Kısa süre içersinde bu tadilatları yapıp sayın cumhurbaşkanımıza yakışır şekilde anıt mezar yapımına başlayacağız" dedi.
9 SUNİ GÖLET BULUNUYOR
Anıt mezarın yapılacağı Çalcatepe'de Demirel'in kardeşi Şevket Demirel tarafından inşa ettirilen alan ise tamamlanma noktasına geldi. Her metrekaresi farklı mesajlar içeren mezar havzasına dünyanın dört bir köşesinden farklı türde ağaçlar dikildi. Mezar havzasında Demirel'in '9'uncu Cumhurbaşkanı' olmasını simgeleyen 9 suni gölet bulunuyor. Göletlerden 8'inin yapımı tamamlanırken, diğerinin ise sürüyor.
ISPARTA'YI KUŞBAKIŞI GÖRÜYOR
Çalcatepe'de kurulan anıt mezar alanı, İslamköy, Atabey ve Isparta'yı kuş bakışı görüyor. Tepe, Selçuklu İmparatorluğu döneminden bu yana mezarlık olarak kullanılan ve Demirel'in atalarının, hayat arkadaşının, hemşehrilerinin bulunduğu kabristanı da görüyor. Ayrıca Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi de görüş açısında yer alıyor. - Isparta