Haberler

Demirtaş ve Tuncel'den "Kendimi İhbar Ediyorum" Dilekçesi

Abone Ol

Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Partili gençlerin basın açıklamasına katılan Demirtaş ve Tuncel, KCK operasyonlarını protesto etmek amacıyla başlattıkları "kendimi ihbar ediyorum" kampanyası kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe sunacak.

Haber: Selahattin GÜNDAY - Dilhun GENÇDAL- Kamera: Yaşar KAÇMAZ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 20 aydır tutuklu yargılanan ve taktığı poşunun aleyhinde delil sayıldığı belirtilen Cihan Kırmızıgül'ün 6. duruşması nedeniyle partili bir grubun yaptığı basın açıklamasına katıldı. Beşiktaş Adliyesi önündeki basın açıklamasının ardından Demirtaş ve Tuncel adliyeden ayrılmadı. İkili, partilerinin KCK operasyonlarını protesto etmek amacıyla başlattığı "kendimi ihbar ediyorum" kampanyasına destek verdi.

"KENDİMİ İHBAR EDİYORUM"

İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe sunması beklenen Demirtaş ve Tuncel, savcılık yetkilileri ile görüşmek için adliyede bekliyor. Kendilerinin de KCK operasyonları kapsamında tutuklanan kişilerle aynı suçu işlediklerini belirten Demirtaş ve Tuncel'in savcılığa sunacağı dilekçede şu ifadeler yer alıyor:

"14 Nisan 2009 tarihinden bu yana partimiz üye ve yöneticilerine karşı gözaltı, tutuklama ve cezalandırma operasyonları kesintisiz yürütülmektedir. KCK adı altında yapılan bu operasyonlarda tutuklanan ve yargılanan başta Parti Yöneticileri Milletvekilleri, Belediye ve İl Genel Meclis Başkanları ve üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Meclisi üyeleri olmak üzere genel olarak tüm üye ve yöneticilerimizin, İnsan Hakları savunucularının, sendikacıların, gazetecilerin, akademisyenlerin yürüttükleri faaliyetlere katıldım ve katılmaya devam ediyorum. Anılan faaliyetler suç olarak kabul ediliyor ise ben de aynı suçları işledim. Kendimi ihbar ediyorum"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title