Haberler

Deniz Feneri'nde Flaş Gelişme!

Güncelleme:
Abone Ol

Deniz Feneri soruşturmasında Zahit Akman ve Kanal 7'nin 4 yöneticisi gözaltına alındı.

RTÜK üyesi Zahid Akman'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Zahid Akman'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Almanya'daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Akman, halen Emniyette bulunuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Deniz Feneri e. V. bağlantılı soruşturma kapsamında, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Bayburt'ta gözaltına alındı.

ZAHİD AKMAN KİMDİR?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki Deniz Feneri e. V. bağlantılı soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan Kanal 7 televizyonunun 4 yöneticisi Ankara'ya getirildi.

Gözaltına alınanlardan Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Kanal 7 Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan ile Finans Müdürü Erdoğan Kara, Esenboğa Havalimanı'nda kendilerini bekleyen polis ekiplerince teslim alındı.

BBC: ZAHİD AKMAN EMNİYETTE

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Zahid Akman'ın aralarında bulunduğu bazı kişilerin, Deniz Feneri soruşturması kapsamında gözaltına alınması üzerine BBC, Almanya'da yürütülen soruşturma sonucunda, "derneğe yapılan milyonlarca euro tutarındaki yardımın bir bölümünün amaç dışı kullanıldığı belirlendiği"ne dikkat çekti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Deniz Feneri Gözaltılar: Zahid Akman Emniyette" başlığıyla son gelişmeleri duyurduğu haberinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "geç kalınmış bir operasyondur" değerlendirmesini de aktardı.

Geçen yıl Şubat ayında RTÜK Başkanı Davut Dursun ve eski Başkanı Zahid Akman'ın, "görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle, 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldıklarını belirten BBC, ancak Yargıtay'ın, Türk Ceza Kanunu'nun "görevi kötüye kullanma" suçunu düzenleyen 257'nci maddesinde yapılan değişiklik ardından, sanıklara bu suçtan verilen mahkumiyet kararını bozduğuna da dikkat çekti.

BBC, Deniz Feneri olarak adlandırılan soruşturma Almanya'da başladığını ve bu ülkedeki yargılamanın, derneğin bazı yöneticilerinin mahkumiyetiyle sonuçlandığını anımsatarak

"Derneğe yapılan milyonlarca euro tutarındaki yardımın bir bölümünün amaç dışı kullanıldığı belirlenmiş, Almanya'daki dava sonuçlandıktan sonra iddiaların Türkiye ayağının soruşturulması için dosya Ankara'ya gönderilmişti" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title