Haberler

'Deniz Feneri'ni Siyasete Alet Etmeyin'

Abone Ol

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Deniz Feneri Soruşturmasıyla İlgili, "Konuyu Siyasallaştırmanın, Politikaya Alet Etmenin Hiçbir Anlamı ve Getirisi Yok" Dedi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili sürecin normal şekilde işlediğini, Türk ve Alman makamları arasında çok iyi bir işbirliğinin olduğunu söyleyerek, "Konuyu siyasallaştırmanın, politikaya alet etmenin hiçbir anlamı ve getirisi yok" dedi.

Büyükelçilikte düzenlenen bir programda gazetecilerin Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Cuntz, iki dosyanın söz konusu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Birinci işlem şudur; adli bir yardım talebi çerçevesinde Almanya'dan Türkiye'ye gönderilen, yani talebi Türkiye tarafından yapılmış olan bir dosyadan söz ediyoruz. Bu dosyanın aşağı yukarı 3 bin sayfadan oluştuğunu ifade etmek istiyorum. Bu 3 bin sayfanın oluşturulması da böyle hemen olacak bir işlem olmadığı için, bu dosyanın oluşması tabii ki süre aldı ve bu dosya oluşturulduktan sonra, adli yardım talebi kapsamında Türkiye'ye gönderildi. Şimdi dosyanın Türkiye'de ilgili savcılık makamları tarafından değerlendirilmesi gerekiyor.

Bunun dışında Alman savcılık makamlarının Türkiye'ye gönderdiği bir adli yardım talebi var. Yani burada Alman makamları Türk makamlarından bir şey istediği için, kural gereği tercümenin de eklenmesi gerekiyor ve bu adli yardım dosyasının içinde yer alan belgeler de çevirisi yapılarak Türkiye'ye gönderildi. Burada adli makamlar bu konuyla ilgili olarak Türk makamlarından adli yardım kapsamında bir yardım, işbirliği istiyor. Konu bundan ibaret."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title