Haberler

Deniz Gezmiş'in hiç bilinmeyen bir fotoğrafı daha ortaya çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

68 kuşağının sembol isimlerinden olan ve 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş'in daha önce hiç bilinmeyen bir fotoğrafı ortaya çıktı. Gezmiş'in akrabası tarafından paylaşılan fotoğraf, çıkarıldığı mahkemenin ilk duruşmasında çekilmiş.

1968 devrimci gençlik hareketinin öncü isimlerinden olan Deniz Gezmiş'in hiç yayınlanmamış bir fotoğrafı ortaya çıktı. Deniz Gezmiş'in akrabası Enver Gezmiş, mahkeme salonundan bir fotoğraf paylaştı.

İLK DURUŞMASINDA ÇEKİLMİŞ

Enver Gezmiş'in paylaştığı fotoğrafta "Bu fotoğraf 50 yıl boyunca bir kenarda kalmış, herkesin görebilmesi için düzenleyip yayınlamak istedim. Fotoğraf 12 Nisan 1971 tarihinde, Deniz Gezmiş'in çıkarıldığı mahkemenin ilk duruşmasında Ergin Konuksever tarafından çekilmiş" notu yer aldı.

İşte sosyal medyada paylaşılan o kare:

Deniz Gezmiş'in hiç bilinmeyen bir fotoğrafı daha ortaya çıktı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Deniz Gezmiş Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Can Akman:

onlar askerını poslısını vatanını milletini seven emekçi işçi haklarını savunan gerçek vatan severlerdir biraz araştırın

Yanıtla81122
x girilmez:

polise kurşun sıkıp banka soyan değilmiydi bizim bildiğimiz

2524
Vatandaş :

Askerini çok sevdiği için astsubayın masum eşini kadının kendi evinde elinden vurdu. Ateş ederek sevmek nasıl bir sevme şekliyse artık...

2325
Dadaş Kara:

Cok onemliydi bunlar askere polise kursun sikanlar

Yanıtla10560
Black Jack:

banka soygunlarınıda devrim için mi yaptı.bırakın bu ayakları..devlete başkaldıran herkesin sonu aynıdır.hangi devirde olursa olsun..

Yanıtla5742
Sam Smith:

Deniz Gezmiş Sivas'ın bir içesinde Hüseyin İnan ile yayan olarak gezer. Dedem o zaman çiftçi genç, ormana oduna gider atı ile; tabi o zaman dedem de Muhsin Yazıcıoğlu'nu sevdiği için bıyık bırakmış, her neyse; dedem der ki uzaktan biri bağırıyor ve parka ile montunun içinde silah var der(Deniz Gezmiş) dedem de elini beline götürür, deniz uzaktan güler, demek ister ki sende silah yok yanına gelir ve azını ister dedem de atı gösterir ve Deniz ile sohbet eder; çok iyi insanlardı derdi.

Yanıtla118
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title