Haberler

Denizli'de Fetö/pdy Davaları Tavas Çatı Yapılanması'yla Başladı

Abone Ol

Denizli'de FETÖ/PDY davaları Tavas Çatı Yapılanması'yla başladı(2)İFADE VEREN 2'Sİ TUTUKLU 6 SANIK, ÖRGÜT ÜYELİĞİNİ KABUL ETMEDİDenizli'de 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan FETÖ/PDY Tavas Çatı davasının duruşması ilk günde sabah 09.00'da başlayıp, akşam saat 18.

Denizli'de FETÖ/PDY davaları Tavas Çatı Yapılanması'yla başladı(2)

İFADE VEREN 2'Sİ TUTUKLU 6 SANIK, ÖRGÜT ÜYELİĞİNİ KABUL ETMEDİ

Denizli'de 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan FETÖ/PDY Tavas Çatı davasının duruşması ilk günde sabah 09.00'da başlayıp, akşam saat 18.00 bitti, dava yarına ertelendi. Davanın ilk gününde 2'si tutuklu toplam 6 sanığın savunması alınabildi. Sanıklar ifadelerinde, himmet parası adı altında örgüte para vermediklerini ve FETÖ/PDY üyesi oldukları iddialarını kabul etmedi.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde duruşma salonuna çevrilen 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonunda öğleden sonraki bölümde, Mahkeme başkanı Ünal Yalçınkaya 96 sayfalık iddianameyi okunmaya başladı. İddianamenin okunması yaklaşık 2.5 saat sürdü. İddianamenin bir bölümünü Mahkeme Başkanı Yalçınkaya okurken, diğer bölümlerini ise üyeler okudu. İddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmasına geçildi. İlk olarak FETÖ/PDY örgütünde ikinci isim olan ve Amerika İmamı olarak da bilenen İsmail Büyükçelebi'nin amcaoğlu Ali Büyükçelebi'nin savunması, hastalığı nedeniyle öne çekildi. Savunması alınan Ali Büyükçelebi, örgüt üyesi olmadığını, akrabası İsmail Büyükçelebi'yle çocukluğunun birlikte geçtiğini, en son 2009 yılında bir cenaze için geldiği sırada görüştüğünü söyledi.

Ardından tutuksuz yargılanan Kadir Davulcu, Mümtaz Faik Doğan ve Abdullah Cibişoğlu ile tutuklu yargılanan Salih Demiray ve Adil Kınlı'nın savunmaları alındı. Sanıklar ifadelerinde, örgüt üyesi oldukları iddialarını kabul etmedi. Saat 18.00'e kadar süren duruşma sonunda mahkeme heyeti davayı yarına erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Büyükçelebi Denizli Tavas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title