Haberler

Yemek için aldığı armudun üzerinde oldukça nadir görülen Udumbara çiçeğine rastladı

Güncelleme:
Abone Ol

Denizli'de manavdan aldığı armudu yemeye hazırlanan şahıs, üstünde oldukça nadir görülen ve 'cennetten gelen bir hayır' olduğuna inanılan Udumbara çiçeğine rastladı. Budizm inancında bu çiçek açtığında bir kral doğuyor.

Çal ilçesinde alışveriş yapmak bir manava giden Abdurrahman Usul ve Recep Zabun, aldıkları meyvelerle birlikte mesire alanına gitti. Ardından masada oturan Usul, poşeti açarak armudu yemeye hazırlanırken, üstünde bir şey olduğunu fark etti.

ARMUDU YEMEYİP SAKLADI

Yakından inceleme yapan Usul, daha önce bilgi sahibi olduğu 'Avatar' da denilen Udumbara çiçeğini gördü. Cennetten gelen hayır çiçeği olduğuna inanıldığını arkadaşı Zabun'a söyleyen Uslu, armudu özenle saklamaya karar verdi.

Yemek için aldığı armudun üzerinde oldukça nadir görülen Udumbara çiçeğine rastladı

'CENNETTEN GELEN HAYIR' OLARAK BİLİNİYOR

Çiçeğin aynı zamanda ortaya çıktığı an bir kralın doğacağına da inanıldığını belirten Usul, "Budizm efsanesinde yer alan ve 'Cennetten gelen hayır' olarak bilinen Udumbara çiçeğin ortaya çıktığı zamanlarda bir kralın doğacağına inanılıyormuş. Ne kadar doğru olduğu bilinmez" dedi.

GERÇEK ÇOK BAŞKA

Öte yandan, uzmanlar ise Udumbara çiçeği olarak lanse edilen organizmanın, aslında bir böceğe ait yumurtalar olduğunu belirtiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Denizli Çal Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (4)

Fakır:

biz çok gördük bu çiçeğe yıkadık yedik

Yanıtla245
Güven KİNCAL:

Yarın elli bine alan bir akıllı çıkarsa şaşırmam:)))

Yanıtla05
Hanrey Nanu:

Krisoperla yumurtası o!cahilioslar...

Yanıtla21
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

:))))))))))))))))

Yanıtla20
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title