Haberler

Tehlikeli Gerginlik! HDP'li ve Ülkücü Öğrenciler Birbirine Girdi

Güncelleme:
Abone Ol

Denizli'de, ülkücü gençler ile HDP'li üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada 5 öğrenci yaralandı. Polis, kavga eden gençleri ayırmak için havaya ateş açtı.

Denizli'nin Bekilli İlçesi'nde, ülkücü gençler ile HDP'li üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada 5 öğrenci yaralandı.

TAŞLI-MUŞTALI SALDIRI

Olay, saat 22.00 sıralarında Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören HDP'li yaklaşık 40 kişilik öğrenci, Bekilli Atatürk Lisesi önünde bir grup ülkücü öğrenciye saldırdı. Öğrencilerin taşlı ve muştalı saldırısında Behudar Sezer, Emer Kanat, Mustafa Saçlı, Fahrettin Ahmet Timuçin ve Menderes Albayrak yaralandı.

POLİS ATEŞ AÇTI

İddiaya göre polis, kavga eden gençleri ayırmak için havaya ateş açtı. Kavga sırasında yaralanan ve Bekilli Sağlık Ocağı'na kaldırılan yaralı öğrenciler, daha sınra Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

"TAHRİK ALTINDAYIZ"

Bekilli'ye giden MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, seçimler öncesi partilerinin üzerinde oyunlar oynandığını ve tahrik altında olduklarını iddia etti. Öztürk, "Bekilli'de olaylar oldu. Bekilli halkımızın, vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik, seçim öncesi partimizi tahrik etmeye yönelik olaylar devam ediyor. Bizler, Salı günü seçim bürosunu açtık. Bundan dolayı rahatsız olan diğer partililer gençleri tahrik edip üzerime salıyorlar. Yarın (Cuma) HDP'nin Denizli'de mitingi var. Miting öncesi, Bekilli kaşınmaya en müsait ilçe. Bekilli'de sürekli tahrik altındayız. Huzurun bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Arkadaşlarımızın sağduyulu olmaları için elimizden geleni yapıyoruz, tahriklere kapılmamalarını ısrarla söylüyoruz. Bizde bir sıkıntı yok ama seçim öncesi sürekli partililerimizi tahrik ediyorlar. Emniyet Müdürlüğü'nün olaylara dur demesi lazım. Daha önce de olaylar oldu ama gözaltı olayı olmadı. Bugün yaralılar var, yine bir tane bile gözaltı yok. Silahlı çatışma ya da ölümlü olayda mı gözaltı olayı olacak, merak ediyoruz. Tahriklere kapılmamak için ısrarla partililerimizi ve vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Rektör Bey, bir daha olay çıkarsa öğrencilere cezai işlem yapacağını ya da üniversiteyi kapatacağını söylemişti. Bunu istemiyoruz. Ama olaylar devam edecekse, gerekirse üniversite de kapatılsın" diye konuştu.

"BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARI ACİZ DEĞİL"

Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen ise, "Bu olaylar karşıt görüşlü iki grup arasında cereyan etmedi. Olaylar Türk milliyetçileriyle, PKK terör örgütünün okullardaki uzantıları arasında cereyan etmiştir. Sürekli karşıt görüş deniyor olaylara. Bir taraf ülkücü ise, diğer grubun da kim olduğu söylenmelidir. Güvenlik görevlileri, eğitim öğretim haklarını korumalıdır. Bunu yapamıyorlarsa maaş almasınlar. Görevi kim yapacaksa onlar getirilsin. Olaylara karışan terör örgütü mensuplarının cezalandırılması gerekiyor. Bu memleketin çocukları aciz değil" dedi.

BEKİLLİ DAHA ÖNCE DE KARIŞMIŞTI

Bekilli'de bir ay öncede karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada iki öğrenci yaralanmıştı. Öğrenci kavgasından sonra Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay Komutanlığı, Bekilli'de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Olaylarla ilgili şu ana kadar her hangi gözaltı olayının olmadığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Menderes Bekilli Denizli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (83)

arzu:

mhpliyim oyum hdp''ye

Yanıtla4554
mhp ırkçımobilWeb@haberler.com:

faşist

Yanıtla4031
vanmobilWeb@haberler.com:

kürtler Kimseye saldırmaz kimse kürtlere saldırmadiği taktirde .

Yanıtla3419
gözlemci:

hdp li gençlerın sucu yok olaya sahıdım . . polis gorunumlu sahışlar vardı onlar ülkücülerı ogrencılere karsı kışkırtdı

Yanıtla2224
SELOHADDIN DEMIRTASYANmobilWeb@haberler.com:

Bu ülkede hainlere yer yok

Yanıtla827
SABIR TAŞI:

İşte ırkçılığın getirdiği son nokta!. . Birileri CHP-HDP-MHP yi birbirlerine kanka etmeye çalışıyor ama nafile!. . Bu aşı tutmaaaazzz!. . Aynı cins olanlar aşıya müsaittir!. . Zorlamalar sonuç vermeeeezzz!. . Irkçılktan vaz geçip Türkiye''nin birleştirici gücüne AK PARTİ''ye destek verme zamanıdır bugün!. . Huzur ve güven ortamı isteniyorsa!. . .

Yanıtla1817
mehmet:

ülkücücüklere acıyorum ya doğuda hdp barajı geçsin diye oy verecekler chp ile. göstermelik kavga ediyorlar güya

Yanıtla276
bawerMobil-ANDROID:

peki burdan size soruyor hic bir türk kardesimiz kürt illerinde saldiriya ugradimi linc edildimi ama bunu kürtler icin dusunemesiniz

Yanıtla1014
abdullahmobilWeb@haberler.com:

Bu ülkücüler pisirik denizlide bir avuc teröristle bas edemiyorlar sonrada sopa yedik diye agliyorlar atmaya gelince mangalda kül birakmiyorlar

Yanıtla1310
HAKİKAT:

BU HAİN KANI BOZUK SÜTÜ BOZUK ETEKLİ PKKCİLER ''40 KİŞİ OLAMADAN 1 ÜLKÜCÜYE SALDIRAMIYORLAR'' MUŞTALAR BIÇAKLAR. MHP TRABZON MİLLETVEKİLİ ''GENEL BAŞKAN SEÇİLİRSEM ALANLARA İNECEĞİZ. VATANI KORUYACAĞIZ DEMİŞTİ. PKKLİLERE İSE HER İSTEDİĞİNİ VEREN AKP VE MEDYA ''DAHADA İLERİ GİDEREK'' ÇOK CİCİ GÖSTEREREK BU HAİNLERE KANUNLARI UYGULAMIYOR VE UYGULATMIYORLAR''. BU ÜLKENİN YÜZDE 91 İ TÜRK VE SABIR TAŞI KIRILDI.

Yanıtla914
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title