Haberler

Denizli'deki Fetö Davası

Abone Ol

Denizli'de topladıkları burs, himmet ve kurban paralarıyla patlayıcı madde ticareti yaptıkları iddia edilen, FETÖ ile bağlantılı şirketlerin ortak ve çalışanlarından oluşan 7'si tutuklu 9 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Denizli'de topladıkları burs, himmet ve kurban paralarıyla patlayıcı madde ticareti yaptıkları iddia edilen, FETÖ ile bağlantılı şirketlerin ortak ve çalışanlarından oluşan 7'si tutuklu 9 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince, duruşma salonuna dönüştürülen Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde dün görülmeye başlanan davanın bugünkü duruşmasına sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar, tahliye talebinde bulundu.

Sanıkların savunmalarının ardından tanık ve gizli tanıklar dinlenildi.

Tanık Habip Kızıltaş, Çağlayan Catering yöneticisi ve Trend Madencilik'in ilk sahibi olduğu öne sürülen tutuklu sanık Levent Yaşar'ın FETÖ'yü Denizli'de idare eden 10 kişiden biri olduğunu iddia etti.

Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya bağlanan gizli tanık da Trend Madencilik şirketinin kardeş kuruluşu olan Denizli Patlayıcı firmasının FETÖ ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Gizli tanık, savcının, "Patlayıcı firması sahibi niye yemek pişirme işine girsin?" sorusuna, "Girmesini istemişlerdir, o da girmiştir. Levent Yaşar bu yapının askeridir. Bu yapının bir toplantısında G.P. isimli kişi, Denizli Patlayıcı firmasının FETÖ'ye ait olduğunu söylemişti. Firmanın sahibi Mesut Doğanay da bu toplantılara katılırdı." dedi.

Tutuklu sanık Levent Yaşar, örgütün il yapılanması ve finans ayağıyla emniyet yapılanmasına ilişkin davalarda olduğu gibi savunma yapmayı reddetti ve dosyaların birleştirilmesini istedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı mütalaasında, örgütün bu şirketler üzerinden maddi kaynak sağladığını belirterek, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından açıkladığı ara kararda Mesut Doğanay'ın kurduğu patlayıcı firmasının bir süre resmiyette yetkilisi olan eşi Ayşe Doğanay ile şirket ortaklarından Mehmet Ali Günaydın'ın tahliyesine karar verdi.

Ayşe Doğanay'ı "elektronik kelepçeyle ev hapsi" şartıyla tahliye eden mahkeme, Mesut Doğanay'ın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebinin ileriki tarihlerde görüşülmesine karar verdi.

Duruşma 21 Kasım'a ertelendi.

Trend Madencilik'in Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesindeki deposundan Suriye'ye gönderilmek istenilen ve bomba yapımında kullanıldığı belirtilen 5,5 ton patlayıcı madde, 8 Eylül 2015'te Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ele geçirilmiş, FETÖ'ye maddi kaynak sağlayan şirketler hakkında açılan soruşturma kapsamında şirket ortağı ve şirket elemanı 7 kişi 25 Ocak'ta tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Çağlayan Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title