Haberler

Denizli - Kerküklü Tüccarlar Denizli'de

Abone Ol

Denizli Sanayi Odası'nın Daveti Üzerine Kente Gelen Kerküklü 19 Tüccar, Polisevi'nde Denizlili Sanayici ve İşadamlarıyla Biraraya Geldi.

DENİZLİ Sanayi Odası'nın daveti üzerine kente gelen Kerküklü 19 tüccar, Polisevi'nde Denizlili sanayici ve işadamlarıyla biraraya geldi. Tekstil, gıda, demir-çelik, meyve-sebze başta olmak üzere çeşitli sektörlerde ticaret yapılması için karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, "Kerkük ile yakın ilişki kurmak ve işbirliği yapmak istiyoruz. En önemli işbirliği de ticaret yapmaktır" dedi. Kerkük Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Nevzat Avcı da Kerkük'ün Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Mersin ile ticaret yaptığını, bu zincire Denizli'yi de eklemek istediklerini kaydetti.

Denizli Sanayi Odası 1.5 ay önce Musul, Erbil ve Kerkük'e iş gezisi düzenledi. Başkan Müjdat Keçeci ve bir grup işadamı Irak'a gitmeden önce Türk Büyükelçiliği'nden güvenlik istedi. Denizlili heyeti Türk askeri korudu. Denizlili işadamları silahların gölgesinde Iraklılar ile iş görüşmeleri yaptı. Kerküklü tüccarlar da Denizli Sanayi Odası'nın davetini kabul ederek kente geldi. Kerkük Heyeti, Vali Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret ettikten sonra Polisevi'ne geçerek burada Denizlili sanayici ve işadamlarıyla biraraya geldi. Denizli Sanayi Odası Başkanı Keçeci, "Kerküklü Türk, Arap ve Kürt kardeşlerimizle 400 yıl birarada yaşadık. Kerkük ile yakın ilişki kurmak ve işbirliği yapmak istiyoruz. En önemli işbirliği de ticaret yapmaktır. Kerkük ile Denizli hattında kurulan dostluk köprüsü nedeniyle çok önemli ticaret ağı gelişeceğine inanıyoruz" dedi.

Kerkük Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Nevzat Avcı da Denizli'ye kardeş ziyaretinde bulunduklarını söyleyerek, "Kerküklü tüccarlar Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin ve Hatay ile ticaret yapıyor. Biz bu zincire Denizli'yi de eklemek istiyoruz. Özellikle gıda, meyve sebze, demir çelik, mermer, tekstil ürünlerini Irak ve Ortadoğu pazarında pazarlamak istiyoruz. Ayrıca, Denizlili işadamlarıyla ortaklık kurup, Kerkük ve Musul civarında süper marketler açmak istiyoruz. Yatırım yapmak isterseniz yer tahsisini de ücretsiz yapıyoruz. Kerkük'te güvenlik sorunu yok. Bize de huzur geldi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title