Haberler

Denizli Okul Yöneticilerini Darp Eden 3 Kişiden Anneye Tutuklama

Abone Ol

Denizli'de, 8'inci sınıf öğrencisi K.B.Ö.'nün (14) Disiplin Kurulu kararıyla okuldan atılmasının ardından okul müdürü ve 2 yardımcısını darp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan anne, baba ve amca, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tekrar adliyeye sevk edildi.

Denizli'de, 8'inci sınıf öğrencisi K.B.Ö.'nün (14) Disiplin Kurulu kararıyla okuldan atılmasının ardından okul müdürü ve 2 yardımcısını darp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan anne, baba ve amca, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tekrar adliyeye sevk edildi. Anne Sebahat Ö. tutuklanırken, baba ve amca ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan anne Sebahat Ö. cezaevine götürülüken oğlu K.B.Ö.'ye sarılıp, öptü.

Geçen salı günü, Sırakapılar Mahallesi'ndeki Sevil Kaynak Ortaokulu'nda öğrenim gören 8'inci sınıf öğrencisi K.B.Ö., bazı öğrencilere tacizde bulunduğu iddiaları üzerine Disiplin Kurulu kararıyla okuldan atıldı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de bildirilen karar doğrultusunda K.B.Ö. okula alınmadı. Eve dönen K.B.Ö. durumu annesi Sebahat Ö. ve babası Sezai Ö. ile amcası Osman Ö.'ye anlattı. Anne, baba ve amca beraberlerine K.B.Ö.'yü de alıp, okula gitti. İddiaya göre aile, Okul Müdürü Ahmet Ferit Akgün ile Müdür Yardımcıları Yusuf Zengin ve Mestan Tarık Ertunç ile tartışıp, saldırdı. İhbar üzerine okula gelen polis, anne Sebahat Ö. ve baba Sezai Ö. ile amca Osman Ö. ve öğrenci K.B.Ö.'yü gözaltına aldı. Denizli Devlet Hastanesi'ne götürülerek, tedavi ettirilen Yusuf Zengin'e 5 gün, Mestan Tarık Ertunç'a da 2 gün iş göremez raporu verildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan K.B.Ö. annesi Sebahat Ö., babası Sezai Ö. ve amcası Osman Ö. ifadelerinin ardından geçen çarşamba günü, 'görevi başındaki kamu görevlisini darp, hakaret ve küfür' suçlamalarından adliyeye sevk edildi. Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından adliyeye sevk edilen K.B.Ö. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Annesi, babası ve amcası ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, üç kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Üç kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararına, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Başsavcılığın başvurusunu değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği anne Sebahat ve baba Sezai Ö. ile amca Osman Ö. hakkında tutuklama istemiyle yakalanma kararı çıkardı. Polis tarafından bugün tekrar gözaltına alınan anne Sebahat Ö., baba Sezai Ö. ve amca Osman Ö., ardliyeye sevk edildi. Tekrar alınan ifadelerinin ardından anne Sebahat Ö. tutuklanırken, baba Sezai Ö. ve amca Osman Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan anne Sebahat Ö. cezaevine götürülüken oğlu K.B.Ö.'ye sarılıp, öptü. Bu sırada çevredeki diğer yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başsavcı Denizli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title