Haberler

Depremde, kuşu Şanslı'yı almak için kaybettiği 10 saniye Özge'nin hayatını kurtardı

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'deki depremde enkazdan kendi imkanlarıyla çıkan 16 yaşındaki Özge Tekçi'nin, kuşunu almak için kaybettiği 10 saniye hayatını kurtardı. Tekçi, "Kuşumu almak için 10 saniye kaybetmesem bir kat daha inmiş olacaktım ve tamamen enkaz altında kalıp, dışarı çıkma şansım olmayıp, belki de ölecektim" dedi.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında, 30 Ekim'de meydana gelen depremde yıkılan binalardan 7 katlı 3 bloğun bulunduğu Barış Sitesi'nde enkaz altında kalanlardan Özge Tekçi, mucize eseri kurtuldu. Deprem sırasında evde yalnız olduğunu belirten Tekçi, muhabbet kuşu 'Şanslı' sayesinde hayatının kurtulduğunu söyledi. Evlerinin 7 katlı binanın 5'inci katında bulunduğunu belirten Tekçi, mucize kurtuluşunu anlattı.

"AKLIMA 'ŞANSLI' GELDİ"

Tekçi, "Gerçekten zor anlardı. Filmlerde gördüklerim gibiydi. Bu yaşadıklarına insan inanamıyor. Deprem sırasında aklıma muhabbet kuşum Şanslı geldi. Yan odaya geçip, kafesiyle birlikte Şanslı'yı aldım. İnsan korkuyla ne yapacağını bilemiyor. 'Hemen binadan çıkabilirim' diye düşünüp, merdivenlere doğru yönelip, koşmaya başladım. Koşarken, duvarlar yıkılmaya başladı. Üçüncü kata indiğimde, bina tamamen yıkıldı. Enkazların arasında kaldım. Şanslı'nın kafesi de ezilmişti. Bulunduğum yerde arkama dönemiyordum. Şanslı'nın sesi de çıkmadığı için öldüğünü sandım. Cep telefonumun çalıştığını fark ettim. Güçlükle fenerini açıp, etrafımı görmeye çalıştım. Annemi ve 112 Acil Servis'i arayıp, enkaz altında olduğumu belirtip, yerimi bildirdim. Fenerle etrafıma bakarken, merdiven kenarında bir açıklık olduğunu ve ışık geldiğini gördüm. Yaklaşık 20 dakikalık bir çaba sonucu ışığın geldiği yerdeki tuğlaları kenara atarak, geçebileceğim yer açıp, buradan önce balkona çıktım. Başım, burnum kan içindeydi. Ancak hiçbir şekilde acı hissetmedim. Sonrasında da balkondan atlayıp, enkazdan kurtuldum." ifadelerini kullandı.

"10 SANİYE OLMASAYDI BELKİ DE ÖLECEKTİM"

Kuşu Şanslı'yı almak için yan odaya gittiği 10 saniyenin hayatını kurtardığını belirten Tekçi, "Eğer 10 saniye olmasaydı. Bir kat daha aşağıya inmiş olacaktım ve tamamen enkazın altında kalıp, dışarı çıkma şansım olmayacaktı, belki de ölecektim" diye konuştu.

"ŞANSLI'NIN YAŞADIĞIIN ÖĞRENİNCE DÜNYALAR BENİM OLDU"

Tekçi, daha sonra yaşananları ise şöyle anlattı:

"Ertesi gün görevliler bana enkazdan nasıl çıktığımı sordu. Onlara anlatıp, Şanslı'dan bahsettim. Bana kuşumun rengini sordular. 'Yoksa ölüsünü mü buldunuz' dedim. Bunun üzerine bana kuşumun yaşadığını, enkaz altından çıkardıklarını söylediler. O an dünyalar benim oldu. Şanslı'yla beraber büyüdük. Birbirimize çok bağlıyız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seferhisar İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (25)

Erhan:

Bina zaten aşagı çökerek sonlandığı için Buda en üst katlarda olduğu için tabi ölmez , kuş bahane sen olaydım birinci katta kesin ölürdün

Yanıtla271
belirsiz:

senin gibi gereksizler ölmüyor böyle insanlara ne oluyo oluyosa

04
BU:

Bu beyinle sen yaşamayı hak ediyorsan, bırakta insanlar inançlarıyla ve kutsal saydığı değerleriyle yaşasın.

01
ALİ:

Geçmiş olsun, kuşların yeri kafes olmamalı, azat edilse bile yaşayamaz diğer kuşlar tarafından öldürülür. diye biliyorum.

Yanıtla414
KARA iBiK:

Bu ne la? Birbirine zit iki yan cümle kurmussun, hangisine inanacagini kendin bile bilmiyorsun: Kisacasi, ''Kuslarin yeri kafes olmamali ama azad edilse bile ölürler'' diyorsun yani. Eeee, simdi ne yapalim yariacik cezaevine mi gönderelim kusu? yoksa kafeste degil de panolonumuzun cebinde mi tasiyayalim, ayaklar ve kuyruk cepte kafa ve kanatlar disarida. . . Yaaa düsünüyorum da fena fikir degil aslinda, ama bir sorun var; otururken ne yapacagiz?

15
KARA İBİĞE:

Benim anlatacağım senin anlayacağın kadardır. Kuyudaki kurbağa gökyüzünü gördüğü kadar sanır. At gözlüğüyle bakmayı bırak. Azat edilse yaşayamaz cümlesi, azat et diyen yoruma cevaptır

11
))):

Kara İbik adamsın Allahta seni güldürsün :))))

01
FATİH:

KUŞ SAYESİNDE DEĞİL ALLAH AZZE VE CELLE SAYESİNDE KURTULDU. . .

Yanıtla411
.:

kuşu vesile kıldı.

011
PISKIRITIKMINDIKCANUK:

He yaw he heeee. . .

00
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title