Haberler

Depremzede Çocuklar, En Güzel Kardan Adamı Yapmak İçin Yarıştı

Abone Ol

Van'ın Erciş İlçesi'nde konteynerlerde kalan depremzede çocuklar arasında 'En Güzel Kardan Adam' yarışması düzenlendi.

Van'ın Erciş İlçesi'nde konteynerlerde kalan depremzede çocuklar arasında 'En Güzel Kardan Adam' yarışması düzenlendi. Yarışmada 3 arkadaşıyla yaptığı kardan adamla birinci olan 14 yaşındaki Ömer Gündüz'e Kaymakam Ramazan Fani 100 lira ödül verdi.

Erciş İlçesi'nde 3 gün önce etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, ilçe merkezindeki kar kalınlığı ise 70 santimetreyi buldu. Kar yağışının ardından güneşli günler yaşayan Erciş'te, 2 bin 500 konteynerin bulunduğu Umutkent'te kaymakamlık tarafından 'En Güzel Kardan Adam' yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan yaklaşık 150 çocuk, 40 kardan adam yaptı. Öğretmenler ve velilerden oluşan 6 kişilik jüri, kardan adamları tek tek inceleyerek puan verdi. Puanlama sonucunda 14 yaşındaki Ömer Gündüz ve 3 arkadaşının 'Gariban' adını verdikleri kardan adamları birinci, Hasan Diker ve 2 arkadaşının yaptıkları 'Robot' ikinci, Zeynep Telli ve 2 arkadaşının yaptıkları 'Anne' adlı kardan adam üçüncü oldu. Kaymakam Ramazan Fani, birinciye 100, ikinciye 50, üçüncüye ise 25 lira ödül verdi. Yarışmaya katılan diğer çocuklara ise oyuncak dağıtıldı.

Kaymakam Fani, çocukları deprem psikolojisinden kurtarmak için bu yarışmayı düzenlediklerini belirtirken, yoğun kar yağışının ardından çocukları eğlendirmek amacıyla böyle bir etkinlik planladıklarını söyledi. Kaymakam Fani, çocuklar için çeşitli sosyal etkinlikler yapmayı sürdüreceklerini ifade etti. - Van / Erciş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Fani Politika Güncel Erciş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title