Haberler

Depremzede Öğrencilerin Notları Duygulandırdı

Güncelleme:
Abone Ol

Van'ın Erciş ilçesinde büyük yıkıma neden olan 7.2'lik depremden en çok etkilenen öğrencilerin yazdıkları notlar Van Valisi Münir Karaloğlu'nu duygulandırdı.

Çocukların çoğu okullarını özlediklerini belirtirken, kaymakamlık öğrencilerin okulla ilişkilerinin kopmaması için çadır kentlerde sınıf ve sosyal aktivitelerin yapılabildiği alanlar oluşturdu.

23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen ve 644 vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerde en çok etkilenen kesim çocuklar oldu. 75 öğretmenin hayatını kaybettiği Erciş İlçesi'nde hayat normale dönerken, Erciş Kaymakamlığı öğrencilerin eğitimden geri kalmamaları için çadır kentlerde çadır sınıflar ve sosyal aktivite merkezleri kurdu. Erciş'te depremzedelerin kaldığı mevlana evleri, çadır kentleri ziyaret eden ve sorunları dinleyen Vali Karaloğlu da çocukların deprem sonrası yazdıkları günlükler karşısında duygulandı. Bu günlükleri yazan Nazar Kaçak ile Muhammet Kaçak'a okutan Vali Karaloğlu, günlüklerin sayfalarını hatıra olarak saklamak için fotokopilerini istedi.

Depremzedelerin yaşam alanlarındaki incelemeleri sırasında minik öğrencilerin eğitim gördüğü okul öncesi sınıfları da ziyaret eden Vali Karaloğlu, öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerin söylediği şarkılara eşlik eden Karaloğlu, daha sonra vatandaşlarla çadır kentte kurulan kahvehanede çay içip dert dinledi. İlçe merkezinde kurulmaya başlanan 3 konteynır kentte incelemelerde de bulunan

Vali Karaloğlu, kriz merkezinde Kaymakam Ramazan Fani'den son durum hakkında bilgi aldıktan sonra Van'a döndü.

Erciş 19 Mayıs İlköğretim okulu 3. Sınıf öğrencisi Nazar Kaçak'ın tuttuğu günlükte şu cümleler dikkat çekti. "Deprem olduğu zaman ben evin içindeydim. Annem de namaz kılıyordu. Selam verdiği zaman deprem başladı. Ben okulumu çok özledim. Ama okulumuz yıkılmış. Ben arkadaşımı özledim. Depremde çok korktum. Bizim ve herkesin evi yıkılmış. Bazıları dışarıda bazıları çadırda kalıyor. Bizde üşüyoruz. Bize mektup gönderen herkesten Allah razı olsun. Allah bu depremi bir daha kimseye göstermesin."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title