Haberler

Depremzedeler Bu Ay Sonunda Konteynerlere Yerleştirilecek

Abone Ol

Van Valisi Münir Karaloğlu, kentte kesin hasar tespit çalışmalarında evi yıkılan veya ağır hasarlı olanların konteynerlere Aralık ayı sonunda yerleştirilmeye başlanacağını söyledi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, kentte kesin hasar tespit çalışmalarında evi yıkılan veya ağır hasarlı olanların konteynerlere Aralık ayı sonunda yerleştirilmeye başlanacağını söyledi. Depremzedeler için Van merkeze 9 bin, Ercis İlçesi'e 5 bin, köylere de 5 bin olmak üzere toplam 19 bin konteynerin kurulması için ihale yapılmıştı.

Vali Karaloğlu, TOKİ ve AFAD yetkilileri ile birlikte kent merkezine kurulma çalışmaları hızla devam eden 'konteyner kent'te incelemelerde bulundu. Konteynerlerin kurulacağı arazideki altyapıyı ve konteynerleri tek tek inceleyen Karaloğlu, eksikliklerin giderilmesi için de yetkililere talimat verdi. TIR'ların üzerinde indirilmeyi bekleyen konteynerlere bakan Karaloğlu, imalat hatası olanların araçtan indirilmemesi talimatı verdi. Konteynerin 31 Aralık'a kadar hazır olmasını isteyen Vali Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerinden de eksiklikleri biran önce gidermelerini istedi.

29 MAHALLEDEN, 18'İNDE HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Van'da kesin hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini bildiren Vali Karaloğlu, elde edilecek verilerin ardından evi yıkılan ve ağır hasarlı olanların Aralık ayı sonunda konteynerlere yerleştirilmeye başlanılacağını söyledi. Hasar tespitine ilişkin listelerin Valilik sitesinde yayınlanarak, muhtarlıklarda askıya çıkarılacağını kaydeden Vali Karaloğlu, 1 ay içinde itiraz etme hakkı olacağını açıkladı. Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Bizim 'Ağır hasarlı' dediğimiz binaya vatandaş 'Hayır benim binam ağır hasarlı değil, orta hasarlı' diyebilir. Bizim 'Orta hasarlı' dediğimiz binaya 'Hayır, benim binam ağır hasarlı' diyerek itiraz edebilir. Kesin hasar tespiti için çeşitli kurumlardan gelen 400 mühendis arazide çalışma yapıyor. Şu ana kadar Van merkeze bağlı 93 köy, 29 mahallenin 18'inde kesin hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Van merkeze bağlı beldelerden Erçek'te 5 mahalleden 2'sinde kesin hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, Bostaniçi Beldesi'nde ise, 5 mahallenin kesin hasar tespit ve arazi çalışmaları devam ediyor. Diğer mahallelerin tamamında da en geç 10 gün içinde arazi çalışmalarını tamamlayarak askıya çıkaracağız."

DEPREMZEDE KÖYLÜLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, 23 Ekim'de meydana gelen depremde 9 kişinin hayatını kaybettiği merkeze bağlı Alaköy Köyü'nde depremzedelerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Yardımcısı Murat Uzunparmak ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, Fatih Belediyesi'nin sosyal etkinlik çadırında depremzedelerle sohbet etti. Vali Karaloğlu, köyde yanına gelen çocuklara çikolata ve oyuncak dağıttı.

Vali Karaloğlu, akşam saatlerinde ise, Van'daki çadırları ziyaret etti. Vali Karaloğlu, dün akşam saatlerinde Van'ın Selimbey Mahallesi'nde doğuştan engelli Murat Çiçek ve Hafiziye Mahallesi Sofubaba 3'üncü Sokak'ta bulunan Süleyman Pezük ailelerine ait olanların yanı sıra 13 ayrı çadırı ziyaret etti. Ailelerle sohbet eden ve ikram edilen çayı içen Karaloğlu, beraberinde getirdiği ayni ve nakdi yardım paketlerini de depremzedelere verdi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title