Haberler

Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara

Güncelleme:
Abone Ol

"Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara" çevre sempozyumunda Türkiye'nin atık su yönetimi değerlendirildi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara" çevre sempozyumunda Türkiye'nin atık su yönetimi değerlendirildi. Sempozyumda uzmanlar, nüfusun yüzde 65'inin atık suyunun arıtıldığına dikkat çekti.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Derdimiz, Değerimiz, Denizimiz: Marmara" çevre sempozyumu Kadir Has üniversitesi Haliç Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Sempozyuma su ve kanalizasyon idaresi müdürlükleri yöneticileri ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Gerçekleştirilen oturumda İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Osman Yıldız, İSU Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Ünal Bostan, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Cevdet Kaya, İstanbul Teknik üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Güçlü İnsel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Deniz ve Kıyı Yönetimi Daire Başkanlığı Uzman Nazlı Yenal; Marmara Denizi ve atıksu yönetimi konusunda yaptıkları sunumda, çalışmaları sonucunda elde ettikleri verileri değerlendirdi.

Bursa'nın nüfus yoğunluğu bakımdan 4'üncü sırada olduğunu belirten BUSKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Cevdet Kaya, BUSKİ'nin yaptığı faaliyetleri ve Bursa'nın can damarı olan Nilüfer çayının mevcut durumunu değerlendirdi.

Kaya, "Bursa nüfus artış hızı ortalama 1.8. Bursa çok göç alan bir şehir. Kişi başına elektrik ve doğalgaz kullanımı Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu elektrik ve doğalgaz tüketimi ve ihracata konusunda Bursa'da faaliyet gösteren sanayinin fazla olduğunu gösteriyor. Otomotiv ve yan sanayi, tekstil sektörünün büyüdüğü bir il" dedi.

Nilüfer çayının korunmasına çok önem verdiklerini ifade eden Kaya, "Nilüfer çayının kirletilmemesi için çalışmalar başlatılmıştır. Yazın denetleme ve izlem çalışması yapılacaktır. Nilüfer çayının kirletilmemesi için yatırımlar yapıldı" şeklinde konuştu.

Türkiye'de kentsel atık su arıtma tesislerinin mevcut durumunu değerlendiren Doç.

Dr. Güçlü İnsel ise, arıtma tesislerinin genel profilinden bahsederek Türkiye'de nüfusun yüzde 65'inin atık suyunun arıtıldığına dikkat çekti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

CEVDET KAYA İstanbul Politika Türkiye Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title