Haberler

Dereli Ailesi Sapanca ve İzmit'e İki Okul Yaptıracak

Abone Ol

Dereli Ailesi'nin Sakarya'nın Sapanca İlçesi ile Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te toplam 16 milyon lira harcamayla yaptıracağı ilköğretim okullarının protokolü iki ilin valisinin katılımıyla imzalandı.

Dereli Ailesi'nin Sakarya'nın Sapanca İlçesi ile Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te toplam 16 milyon lira harcamayla yaptıracağı ilköğretim okullarının protokolü iki ilin valisinin katılımıyla imzalandı. İşadamı Sinan Dereli, bu okullarda öğrencilerin kendilerini geliştirebilmesi için ders dışı ilgi alanlarının da yaratılacağını ve Fatih Projesi'ne uygun sınıfların da akıllı tahtalarla donatılacağını söyledi.

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde bulunan Richmond Nua Wellness Spa Hotel'de gerçekleştirilen protokol imza törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, İl Milli Eğitim müdürleri ve işadamı Sinan Dereli katıldı. İmza protokolü öncesinde konuşan Dereli geleceğin Türkiye'si için büyük önem taşıyan gençlere fayda sağlamak amacıyla eğitime katkı yaptıklarını belirtti. Dereli, şunları kaydetti:

"Annem Türkan Dereli'nin kendi anne ve babasının adını yaşatmak için yaptıracağımız Nazmiye-Ömer Sözer İlköğretim Okulu Sapanca'da, M. Sinan Dereli İlköğretim Okulu ise İzmit'te, birçok acılara tanıklık etmiş cezaevinin yanında kurulacak. Her bir derslikte çağdaş eğitimin gereği olarak 24 öğrenci tam gün eğitim yapacak ve her iki okulda da 648 öğrenci eğitim ve öğretim görecek. Türk eğitimine kazandıracağımız her iki okulda bilgisayar destekli eğitim verilecek. Fatih Projesi kapsamında kullanılan akıllı tahta ve tablet bilgisayarla okulda eğitim verilecek."

YETENEKLERİ ERKEN YAŞTA KEŞFEDİLECEK

Eğitimin yanı sıra okullarda sosyal ve sanatsal faliyetler için alanlar yapılacağını ve çocukların yeteneklerinin erken yaşlarda keşfedileceğini söyleyen Sinan Dereli, "Okullarımızda spor ve sosyal failiyetler için salonlar olacak. Öğrencilerin kendilerini geliştirmesi amacıyla ders dışı ilgi alanları yaratılacak. Bilgisayar başından kalkmayan günümüz gençliği geleceğini bu alanlara yönledirilecek. Yaratıcılarını ve yeteneklerini ortaya koymalarına fırsat tanımayı planlıyoruz. Bu okullarda hiçbir harcamadan kaçınmak istemiyoruz" diye konuştu.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Dereli Ailesi'nin eğitime yaptığı bu katkının diğer hayırseverlere de örnek olacağını belirterek, "Bu okulda fiziki yapının yanı sıra eğitim kalitesi de örnek olacak. Burada, Dereli Ailesi, okulu teslim etmenin yanı sıra eğitim kalitesinin de sürdürülebilmesi açısından desteklerini her zaman sürdürecekler" dedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise kamu yatırımlarıyla bazı ihtiyaçları karşılamakta güçlük çektiklerini, destek için hayırseverlerin kapısını zaman zaman çaldıklarını söyleyerek konuşmasını söyle sürdürdü:

"Kocaeli nüfusu her yıl 40 bin artış gösteren bir ilimiz. Nüfus artışı ve göç yanında yeni okullar ve yeni spor tesisleri yapılması anlamına geliyor. Biz kaynaklarımızla karşılayamıyoruz. Hayırseverlerin kapısını çalıyoruz. Dereli Ailesi ile eski cezaevinin bulunduğu alanda da gelecekte bir okul protokolü yapmayı umut ediyoruz."

16 MİLYON LİRA HARCANACAK

Sapanca'da 7 bin 800 metrekarelik alana kurulacak Nazmiye-Ömer Sözer İlköğretim Okulu'nda her biri 24 öğrencilik toplam 27 derslik, fen laboratuvarları, müzik ve resim derslikleri, kütüphane, 175 kişilik konferans salonu yer alacak. Bunlara ek olarak jimnastik salonu, 308 kişilik yemekhane, kafeterya ve 2 voleybol, 1 basketbol sahası olmak üzere açık spor sahaları da inşa edilecek.

M. Sinan Dereli İlköğretim Okulu ise İzmit Cezaevi yanında yer alan 11 bin 500 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek. 648 öğrenci kapasiteli okul 27 derslik, fen laboratuvarları, müzik ve resim derslikleri, kütüphane, 230 kişilik konferans salonu, jimnastik salonu, 300 kişilik yemekhane, kafeterya ve açık spor sahalarına sahip olacak.

Dereli Ailesi'nin eğitime katkıları ile inşa edilecek bu iki okul için toplam 16 milyon lira harcanacak.

EA,OU(MB/CK) - Sakarya / Sapanca

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinan Dereli Politika Sapanca Sakarya Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title