Haberler

Prof. Dr. Pelin Kartal, Omicron'la ilgili yeni belirtiyi paylaştı: Diz, dirsek ve ayakta kaşıntı, deride kabarıklık meydana geliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Pelin Kartal, "Omicron varyantı görülen kişilerde diz, dirsek ve ayak bölümlerinde kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık ya da morumsu isilik veya kurdeşen benzeri deri döküntüleri meydana geliyor" dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Kartal, İngiltere'de yapılan araştırmaya göre 'Omicron' varyantı tespit edilen hastaların yüzde 20'sinde deri semptomlarının ortaya çıktığını söyledi.

"DAHA ÇOK DİZ, DİRSEK VE AYAKLARDA GÖRÜLEBİLİYOR"

Prof. Dr. Kartal, 'Omicron' varyantındaki deri tutulumlarının daha çok çocuk ve gençlerde görüldüğünü belirterek, "Covid-19'da genç ve çocuklarda pek bulgu olmuyordu. Burada bir farklılık var. Deri tutulumu daha farklı ve yüzde 20 oranında görülüyor. Deri bulguları özellikle kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık, isilik ya da kurdeşen dediğimiz şikayetlerle karşımıza çıkıyor. Bunlar da daha çok diz, dirsek ve ayaklarda görülebiliyor. Yine deride kabarık, hafif yanma ile karakterize kaşıntılı, biraz ağrılı olabilen kırmızı ve morumsu kabarıklıklar da olabiliyor. Bunlar da ellerde morarma olursa oksijen ihtiyacı olduğu ve acil duruma sebebiyet vereceği için önemli. Bunlar da çocuklarda daha sık görülmekte" diye konuştu.

Prof. Dr. Pelin Kartal, Omicron'la ilgili yeni belirtiyi paylaştı: Diz, dirsek ve ayakta kaşıntı, deride kabarıklık meydana geliyorProf. Dr. Pelin Kartal: Çocuklarınızda böyle bir bulgu varsa mutlaka test yaptırmalısınız.

"DERİ DÖKÜNTÜSÜ VARSA TEST YAPTIRILMALI"

Prof. Dr. Kartal, 'Omicron' varyantı tespit edilmeden önce deri bulgularıyla kişide kendini gösterdiğini vurgulayarak, "Enfeksiyonun başlayıp klinik olarak ortaya çıkmadığı dönemde bu bulgular görülebiliyor. O yüzden bir haberci niteliği haline gelebiliyor. Bulaş bu varyantta çok önemli. Çocuklarımızda böyle bir bulgu varsa mutlaka test yaptırmamız açısından da bizi uyarmakta bu durum. Tedavi sonrasında da bu bulguların hemen geçmediği raporlanmış. Bizim de bu bulgulara dikkat ederek hastalara böyle yaklaşmamız gerekmekte. O yüzden deri bulguları bize bir haberci olarak karşımıza çıkabileceği için bu bulguları gördüğümüzde hemen teste gitmemiz önemli. Deri bulguları hemen geçmiyor. Bazen tedavi sonrasında bile bir süre devam ediyor ama mutlaka kalıcı bir hasar bırakmadan geçiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Omicron Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

burakk:

Olmayan belirti kalmadı ha..

Yanıtla365
Yasir Uysal:

Okuduktan sonra gelen kaşınma, gider misin?

Yanıtla363
Özgür Arıca:

Sabah uyanıyorsanız bu da belirti hemen test yaptırın .. Şaşırdılar artık ...

Yanıtla544
Ahmet Yılmaz :

aşılar sağolsun ...

Yanıtla729
emmi:

bilim kurulundaki kimsenin söylediğini dikkate almıyorum ömürlerinde tek bir aşı virüs çalışması yapmayan kızamık aşısı ise mrna çalışmalarını bir tutacak kadar cahillerin olduğu bir yer benim gözümde

Yanıtla728
Deniz Bülbül:

Kesinlikle katılmıyorum çünkü benim çocuğum 5 aydır kasintidan dolayı gezdiriyorum neden sınıf arkadaşlarına bulasmadi 5 aydır en son sizin hastanedeym önce uyuz denildi 3 üncü getirisimdede atopik rahatsızlık teşhisi konuldu bişey bulamadınız bu yeni gelen omicron na bagladiniz bı salgın var sadece ama en son buna bagladiniz

Yanıtla421
yavuz şahin:

Genelde alerjik oluyor başkan bi ilaçla baskılamaya çalışmaktan başka çözüm yok. Zyrtec film tablet bu konuda başarılı. Bende aynı sorunu 3 yıldır yaşıyorum. Doktorlatın hepsi aynı ilacı yazdı. Sadece zyrtec derman oldu bana. Birde yaptıkları iğne vardı.

02
Mevlut Kaçar:

Binlerce kaşıntıyla giden hastalık var hepside birbirine benzer. Tanısı ve tedavisi bazen zordur. Çocuğunuz 5 aydır kaşınıyorsa zaten hocanın burda bahsettiği durumla hiç alakası yok.

00
metheone :

Esneme, hapşırık ve pırtlama varsa korona belirtisi olabilir. Hemen test yaptırın.

Yanıtla86
Mevlut Kaçar:

Yorum yapan arkadaşlar neden dalga geçiyorsunuz anlamadım. Bu insanlar bilim insanı ne yapsınlar susup otursunlar öylemi, bunun içinmi üniversiteleri kuruyoruz maaş veriyoruz. Görsünler teşhis etsinler ama sizlerin keyfine hoşuna gitmediği için söylemesinler öylemi. Gerçekten ortaçağ zihniyeti bu. Hocanın bahsettiği döküntüler sizin bahsettiğiniz alerjik reaksiyonlar değil özellikle eritema multiforme viral enfeksiyonlarda sık görülür, coronada bir virüs olduğuna göre gayet doğru tespit yapmış

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title