Dersim'in Şifa Geleneği Sempozyumu"
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sempozyumun öncesi doğadan toplanarak sergilenen bitkilerin görüntüsü Sempozyumdan görüntü -Sempozyumda konuşma Sanatçı Metin Kahraman'ın konuşması -Bitkilerden detay "Dersim'in Şifa Geleneği Sempozyumu" başladı Tunceli'de, "2. Dersim'in Şifa Geleneği Sempozyumu" başladı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Sempozyumun öncesi doğadan toplanarak sergilenen bitkilerin görüntüsü
Sempozyumdan görüntü
-Sempozyumda konuşma
Sanatçı Metin Kahraman'ın konuşması
-Bitkilerden detay " Dersim'in Şifa Geleneği Sempozyumu" başladı
Tunceli'de, "2. Dersim'in Şifa Geleneği Sempozyumu" başladı.
Tunceli Arı Yetiştiriciliği Birliği ve Dersim Ekoloji Meclisi tarafından düzenlenen "2. Dersim'in Şifa Geleneği Sempozyumu"nun açılışı, Tunceli Ticaret Odası Konferans Salonunda "Dersim'de Şifalı Bitkiler, Alternatif Üretim Projeleri ve Ekoloji" konulu ilk oturumla yapıldı.
Sempozyumun organizasyonunda görev alan Metin Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisi gibi halk müziği ve kültürüyle ilgilenen kardeşi Kemal ile 25 yıldır Dersim'de sözlü tarih çalışması yaptıklarını söyledi.
Bu çalışmalar içinde nesilden nesile aktarılarak kullanılan şifa bitkileri de ele aldıklarını ve ellerinde Tunceli Üniversitesi Zazaca bölümü öğrencilerinin katkılarıyla çözümü yapılmış 400 saatlik bir kayıt bulunduğunu anlatan Kahraman, "Bu sempozyumla alternatif üretim projelerini çıkarmayı hedefliyoruz. Bütün burada sempozyuma katılan akademisyenlerin makalelerinde bir kitapçık hazırladık ve bunu da bütün kurumlara, belki başbakana da göndereceğiz." dedi.
Botanik, arkeoloji ve hukuk alanında uzmanların katılımıyla düzenlenen sempozyum, 29 Mayıs'a kadar devam edecek.