Dev Markalar Aymod'a Çıkarma Yaptı
Ayakkabı sektörüne yön veren AYMOD Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy'de açıldı.
80'den fazla ülkeden 600 kişilik alım heyetinin ağırlandığı fuarda sektöre yön veren yerli ve yabancı 400'ün üzerinde firmanın 1.000'den fazla markası yer alıyor. Kadın-erkek ayakkabısından çizmeye, çocuk ayakkabısından bota, terlikten çantaya kadar klasik ve modern tüm yeni sezon ürünlerin sergilendiği fuarda dikkat çekenler arasında 3 bin dolarlık inci süslemeli gelin ayakkabısı, 10 bin TL'lik yılan derisinden çanta ve Bufalo derisinden imal edilen kadın çizmeler yer aldı. Fuarda ayrıca 1.000 yıldır ayakkabı yapımıyla uğraşan Denizli'nin Yeşilyuva Köyü'ndeki kadınlar kurdukları Yörük çadırında yaptıkları ayakkabılar ile ihracata adım atıyor.
Kendi alanında Türkiye'nin en büyük dünyanın ikinci büyük fuarı AYMOD-Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, CNR EXPO Yeşilköy'de açıldı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ile Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) iş birliğinde Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) ve KOSGEB tarafından desteklenen fuarın açılışını, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve TASD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Gürsoy yaptı. Bu yıl 59'uncusu düzenlenen fuarda, sektöre yön veren yerli ve yabancı 400'ün üzerinde firmanın 1.000'den fazla markası yer alıyor. Kadın-erkek ayakkabısından çizmeye, çocuk ayakkabısından bota, terlikten çantaya kadar klasik ve modern tüm yeni sezon ürünleri sergilendiği fuar, 7 Nisan'a kadar açık kalacak.
YEŞİLYUVALI KADINLARDAN ÖZEL ÜRETİM
25 bin ziyaretçinin beklendiği ve sektöre yön veren yerli ve yabancı dünyaca ünlü markaların yer aldığı fuar süresince, 80'den fazla ülkeden 600 kişilik alım heyeti de ağırlanacak. 2018-2019 sonbahar ve kış kreasyonlarının da tanıtıldığı fuara Hammer Jack, Twigy, Cabani, Ricardo Colli, Lapinta başta olmak üzere Devran, İnuovo Lota, Ridge, İlvi, Marcomen, Bulldozer, Darkwood, Topbaş United, Ferudun Kundura, Poletto, Sofia Baldi, Dunlop, Kemal Tanca, Molyer ve Sherlockson gibi ünlü firmalar katılıyor.
Fuarda dikkat çeken ürünler arasında özel olarak tasarlanan 3 bin dolarlık inci süslemeli gelin ayakkabısı, 10 bin TL'lik yılan derisinden çanta ve perakende fiyatı 1.100 TL olan Bufalo derisinden imal edilen kadın çizmeleri yer aldı.
Selçuklu'dan günümüze kadar 1.000 yıldır ayakkabı yapımıyla uğraşan Denizli'nin Yeşilyuva Köyü'ndeki kadınlar da fuara çıkarma yaptı. TASD'nin "Ayakkabı'da Kadın Eli" projesi kapsamında 59. AYMOD Fuarı'na davet edilen Yeşilyuvalı kadınlar, Yörük çadırında ürettikleri el işi ayakkabılarla fuara gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Erkek egemen sayacılık sektörüne gözdağı veren Yeşilyuvalı kadınlar fuarla birlikte ihracata da göz kırptı.
İŞ HACMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, istihdamın artışı için de önemli bir kaynak olan Türk ayakkabı sektörünün en büyük buluşması olan AYMOD Fuarı'nın yılda iki kez düzenlendiğini söyledi. Şenel, "Dünyaca ünlü markaların katılımcı olarak yer aldığı fuarı, 60 bin metre karelik bir alanda organize ediyoruz. 2023 yılında 2,5 milyar dolar ihracat hedefleyen ayakkabı sektörü için yurt dışı alım heyeti çalışmalarına yoğun mesai harcadığımız fuarla ziyaretçilerin yeni ürünlerle buluşmasını, katılımcı firmaların ise tanıtımlarını en etkili şekilde yapmalarını ve iş hacimlerini artırmalarını hedefleniyoruz" dedi.
1 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİNİ AŞARIZ
TASD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Gürsoy da Türkiye'de yılda 250 milyon çift ayakkabı satışının yapıldığını ve kişi başına ortalama 3 çift ayakkabı giyildiğini söyledi. 2017 yılında ayakkabı ihracat rakamlarının ithalatının önüne geçtiğini hatırlatan Gürsoy, "Yurtdışına yılda 300 milyon çift ayakkabı ihraç ediyoruz. Bu yıl hedefimiz 1 milyar dolar ihracat yapmak. Ancak bu rakamın üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. Hedefimizi 2018'de ihracatımızı arttırarak, ithalatı en aza indirmek ve bu yönde gerekli adımların arttırılmasını sağlamak" dedi. En fazla ihracatı Irak, Rusya ve Almanya'ya gerçekleştirdiklerini kaydeden Gürsoy, AB, Arap ülkeleri, ABD ve eski Doğu Bloku ülkelerine ihracatın her geçen yıl arttığını dile getirdi. Gürsoy, "İhracatımızı artırmak için yeni pazarlar ve avantajlı serbest ticaret bölgeleri için arayışlarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.