Haberler

Devlet üniversitelerinde 2. öğretim programları kapatıldı

Güncelleme:
Abone Ol

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki 2. öğretim programlarının kapatıldığını açıkladı. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda da kontenjan düşürme yoluna gidildi.

Devlet üniversitelerinde bir dönem sona erdi. Öğrencilerin akşam saatlerinde eğitim almasına olanak sağlayan 2. öğretim programları tamamen kapatıldı.

SIRADA VAKIF ÜNİVERSİTELERİ VAR

YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı açıklamada "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir" dedi. Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını istendiğini belirtti.

Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda kontenjanları azaltma kararı da alındı.

80 BİN ÖĞRENCİ YERLEŞMİŞTİ

Öte yandan; geçen sene ikinci öğretim programlarına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl YKS kontenjanlarında da yaklaşık bu kadar düşüş olacağı anlamına geliyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (59)

Sadullah Demir:

okumak istiyen insanların önünü kesmek ne demektir bilir misiniz ?

Yanıtla669127
Doğrucu Mahmut:

Yahu ikinci öğretimle fizik bölümü okusan ne olur,okumazsan ne olur? sanki o kapasitedeki öğrencileri nasaya yerleştirecekler..

78465
Ömer Can:

zeki olan birinci eğitimi kazanır ikinci eğitimin kimseye öğretim üyelerine para kazandırmaktan başka bir faydası yok gardaş

68227
Oguz Kaan Taşdemir:

Zeki olanlar 1.öğretim okur diyen zat, sanırsın 1.öğretim ile 2. Öğretim arasında 100 puan fark var, anca 3-4 puan vardır. Senin pek alakan olmadığı için açık öğretimle karıştırdın galiba.

78131
Hayrola:

sabah çalışıp akşamları okudum ben. ikinci öğretim hem çalışıp hem okumak zorunda olan gençler için lüzumsuz görülmemeliydi..

34156
şahabettin Ayyıldız:

Bu memlekette insana insan olarak bakılmıyor dünyanın bütün üniversitelerini okusa ne olur ki

29122
Bandorma:

Öğrencilere Yökten süpriz olmuş…ilginç karar geçen sene açıklasalarmış keşke

29
ZİYA BAŞKAN:

halkın değil de ne varsa kapatır her şey milletvekillerine iktidara bürokasiya çalıştık

00
Hrn BSK:

Neden? Ben anlamıyorum ve artık olan şeylere bir anlam da yükleyemiyorum.! Yahu neden artık düzgün ve yolunda giden tek şey yok???

Yanıtla18292
emre texasli:

bundan daha düzgün bir karar yok üniversite sayısı da düşürülmeli önüne gelen üniversite mezunu olmamalı

36355
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title