Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

Abone Ol

Polis MİDİBÜSÜNE BOMBALI SALDIRI.

Polis MİDİBÜSÜNE BOMBALI SALDIRI: 8 ŞEHİT, 9 YARALI/EK

1)3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

PKK'lı teröristlerin bombalı saldırıyı gerçekleştiği ve 8 polisi şehit olduğu Karlıvova'nın Hacılar Köyü yakınlarında güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Hacılar Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda Jandarma Özel Harekat Timleri ile geçici köy korucularının düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekmeştiren PKK'lılara yardım ettikleri değerlendirilen 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi yüzleri kapatılarak jandarmaya ait sivil bir otomobille ifadelerinin alınması için Karlıova İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

ŞEHİT CENAZELERİ OTOPSİ İÇİN MALATYA'YA GÖNDERİLDİ

PKK saldırısında şehit olan 8 polisin cenazesi, Bingöl Devlet Hastanesi'nde bir süre bekletildikten sonra, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada yapılacak otopsilerinin ardından şehit canezeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. Bu arada saldırıda yaralanan 7 polisten 3'ü Bingöl'deki tedavilerinin ardından Elazığ'a sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Olay yerinden detaylar

-Gözaltına alınan 3 kişinin uzaktan görüntüsü

-3 kişi araç içinde

-Aracın gidişi

-Bölgeden detaylar

(Haber-Kamera: Ferit DEMİR-Serkan BİNGÖL, Adil ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)

=====================================================

2) ŞEHİT POLİSLERİN SON GÖREV YERLERİ KARLIOVA'YDI

Bingöl-Karlıova karayolunda şehit olan 8 polis, KCK operasyonu nedeniyle takviye olarak Bingöl'den Karlıova'ya gitmişlerdi. Karlıova Adliyesi şehit polislerin son görev yeri oldu.

Görüntü Dökümü

------------

-KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınanların adliyeye çıkarılması

-Takviye kuvvet olarak gelen polis ekiplerinin görüntüleri.

Serkan BİNGÖL-KARLIOVA/DHA

=========================================================

3)ARINÇ: POLİS KARDEŞLERİMİZ ŞEHİT OLDU, ÜZÜNTÜLÜYÜZ

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde 8 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili olarak "Yine üzücü bir haber aldık. Alçakça bir suikast sonucu polis kardeşlerimiz şehit oldu. Üzüntülüyüz" dedi.

Seçim bölgesi Bursa'da gezi ve ziyaretlerini sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milliyet Gazetesi tarafından Hilton Bursa Otel'de düzenlenen 'Geleceğe Yatırım- Türkiye'ye Yatırım' konulu toplantıya katıldı.

Milliyet Gazetesi Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay, gazete yöneticileri ve köşe yazarlarının katıldığı toplantıda konuşan Arınç, Bursa'da herkesin birlik ve dayanışma içinde yaşadığını söyledi. Arınç, Bingöl'de 8 polisin şehit olduğu saldırıya da değinerek, "Bugün yine acı bir haber aldık. Üzüntülüyüz. Bingöl'de, Karlıova'da polis kardeşlerimizin bulunduğu araç, uzaktan kumandalı alçakça bir suikast neticesinde 10 şu an polisimiz hayatını kaybetti" dedi.

Bülent Arınç, program sona erdikten sonra dinlenmek için Polisevi'ne geçti. Bu sırada Arınç'ın gezisinde yanında olan eski basın danışmanı ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, "Sayın Başbakan Yardımcımızın konuşmasında şehit ve yaralı sayısı konusunda sehven bir hata olmuştur. Şehit sayımız 8'dir. Düzeltilmesini rica ediyorum" diyerek gazetecilere uyarıda bulundu

ARINÇ' IN AÇIKLAMALARI GEÇİLDİ

Işıl ARSLAN- Faruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA) -

======================================================

YENİDEN /

4)ÇUKURCA ŞEHİTLERİNDEN 3'Ü MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI, 1'İ ARANIYOR

HAKKARİ- Çukurca karayolunun 35'inci kilometresindeki Oğul köyü yakınlarında askeri birliğin geçişi sırasında, önceden yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olduğu belirtilen 4 askerden 3'ünün cenazesi memleketlerine uğurlanırken, şehit olduğu belirtilen Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin cenazesini arama çalışmaları sürüyor.

Oğul köyü yakınlarında dün saat 14.00 sıralarında meydana gelen patlamada 4 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı açıklandı. Yaralılar Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılırken, şehit askerden 3'ünün cenazesine ulaşıldı. Şehit 3 askerin cenazesi bu sabah Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda yapılan törenin ardından helikopterle Van'a getirildi. Şehitler buradan da toprağa verilmek üzere uçakla memleketlerine gönderildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ARANIYOR

Çukurca'da şehit düşen 4 asker arasında bulunduğu belirtilen İzmirli Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin cenazesini arama çalışmaları dünden bu yana sürüyor. Sabah saatlerinden itibaren Oğul köyü yakınında ve Zap Deresi'nde çok sayıda asker, korucu ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, arama çalışması başlattı.

Geniş çaplı operasyonların da devam ettiği bölgede şu ana kadar yapılan aramalarda şehit olduğu belirtilen Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'ye ulaşılamadı.

Hakkari Valiliği, dün akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, 4 askerin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığını bildirmişti. Yetkililer, konuyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağını belirtt

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)

==============================================

5)ŞEHİT DAYISINDAN, DAVUTOĞLU'NA SİTEM

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de şehit düşen polis memuru Osman Küçükdillan'ın, Konya'daki baba evine taziyede bulundu. Şehit polis Küçükdillan'ın emekli öğretmen dayısı Abdurrahman Fidan, Bakan Davutoğlu'na sitemini dile getirerek, "Hizmetimizin karşılığı bu olmamalıydı. Ben 5 yıl orada görev yaptım. Dayısı doktor 5 yıl Muş'ta görev yaptı. Dayasının birisi polis Bingöl'de 5 yıl çalıştı. Hepimiz oraya hizmete gidiyoruz. Bizim hizmetimizin karşılığı bu olmamalıydı."dedi.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi Koordinasyon toplantısına katılmak için İstanbul'dan uçakla Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davut, ilk olarak Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan ve bugün son yolculuğuna uğurlanan er Abdullah Tokgöz'ün evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Er Tokgöz'ün babası Faruk Tokgöz'e taziye dileklerinde bulunan Davutoğlu, okunan duanın ardından Tokgöz ile özel olarak görüştü. Ardından aynı sitede yaklaşık 200 metre ileride bulunan ve bugün Bingöl'deki saldırıda şehit olan polis memuru Osman Küçükdillan'ın, baba evine taziye ziyaretine geçti.

Şehit polis Küçükdillan'ın babası Mevlüt Küçükdillan'ın oğlunun acı haberini aldıktan sonra Bingöl'e gitmesi nedeniyle Bakan Davutoğlu'nu, şehidin dayısı emekli öğretmen Abdurrahman Fidan ve diğer yakınları karşıladı. Bakan Davutoğlu'na sarılan Fidan, sitemini dile getirdi. Fidan, "Vatan sağ olsun. Hizmetimizin karşılığı bu olmamalıydı. Ben 5 yıl orada görev yaptım. Dayası doktor 5 yıl muşta görev yaptı Dayasının birisi polis Bingöl'de 5 yıl çalıştı. Hepimiz oraya hizmete gidiyoruz. Bizim hizmetimizin karşılığı bu olmamalıydı."dedi.

Davutoğlu da, aynı acıyı hissettiklerini belirterek teselli etmeye çalıştı. Okunan duanın ardından taziye evinde bulunanlardan biri Bakan Davutoğlu'na, "Meclis'deki dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz"dedi.

Davutoğlu, daha sonra şehit evinden ayrılıp, Hilton Garden Inn Otel de düzenlenen Konya Ovası Projesi Bölgesi Koordinasyon toplantısına geçti.

(Görüntü Dökümü

-------------

Şehit Er Abdullah Tokgöz'ün evine taziyede bulunması

Bakan ile Tokgöz'ün babasının görüşmesi

Duaden detay

Bakan Davutoğlu'un şehit polis Küçükdillan'ın evine taziye ziyareti

Şehit polisin dayısının sitemi

Ziyaretten detay

Genel ve detay

Mehmet Kayhan YILDIZ- Tolga YANIK- Ömer ÇETİN KONYA DHA))

======================================================

6)ŞEHİT KAPLAN'I 5 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

AFYONKARAHİSAR'da askeri depoda 5 Eylül akşamı meydana gelen patlamada şehit olan 21 yaşındaki piyade onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi memleketi Çorum'un Kargı İlçesi'nde gözyaşları arasında 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan piyade Onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi önce askeri uçakla Amasya'nın Merzifon Havaalanı'na getirildi. Buradan da karayoluyla babaevinin bulunduğu Çorum'un Üçtutlar mahallesindeki eve son kez götürüldü. Evin önünde yapılan kısa törende Kaplan'ın arkadaşıları birbirlerine sarılarak ağladı. 39 yaşındaki Anne Hanife Kaplan ise, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 49 yaşındaki babası Mustafa Kaplan ile 17 yaşındaki kız kardeşi Hatice Betül kaplan ayakta durmakta güçlük çekti. Acılı aileyi yakınları ve arkadaşları teselli etti. Törenin ardından cenaze aracıyla şehidin naaşı toprağa verileceği Kargı İlçesi'ne götürüldü. Burada Mihri Hatun Cami'sinde yapılan törene Vali Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç, Çorum'un Ak Partili Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, şehidin ailesi, arkadaşları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.Törenin ardından şehidin naaşı ilçe mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

ODASINA ASTIĞI BAYRAK İNDİRİLMEDİ

2 ay sonra terhis olacak olan ve yaklaşık 13 ay önce askere giderken odasının camına asıp annesi Hatice Kaplan'a "Bu bayrağı ben gelene kadar kimse indirmesin. Ben gelince kendim indireceğim" dediği bayrak ise ailesi tarafından indirilmedi. Anne Hanife Kaplan "Bu bayrak asla indirilmeyecek" diye gözyaşı dökerken, anneanne Sevim Akgül, "Kimse ağlamasın. Ağlarken kimseyi görmeyeceğim bu hainleri güldürmeyelim" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

Şehidin evinden detay

camda astığı bayrak

Ailesinin ağlaması

Annenin şehidin cenazesine sarılıp ağlaması

Anneannenin ağlamak yok diye uyarı yapması

Evin önendeki törenden detay

Kargı'daki camiden detay

şehidin naaşının taşınması

Cenazeye katılanlar

ağlayan arkadaşları

Detaylar

Haber - kamera: Yusuf ÇINAR/KARGI(ÇORUM),(DHA)

===============================================================

7)17 YAŞINDAKİ ÇOCUK SUSTALI BIÇAKLA ANNESİNİN BOGAZINI KESTİ

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 17 yaşındaki Ö.D. evde tartıştığı annesinin boğazını sustalı bıçakla kesti. Kanlar içerisinde yere yığılan kadın 112 ekibi tarafından yapılan müdahelenin ardından hastanede tedavi altına alındı. Annesinin boğazını kesen Ö.D ise olayın ardından kaçarak kayıplara karıştı.

Alınan bilgilere göre bugün saat 15.00 sıralarında Akyazı İlçesi Konuralp Mahallesinde meydana gelen olayda 17 yaşındaki Ö.D. 35 yaşındaki annesi Yasemin D. ile bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışma sırasında öfkelenen genç üzerinde bulunan sustalı bıçak ile annesini boğazını kesti. Kanlar içerisinde kalan genç anne çığlıklar atarak komşularından yardım isterken annesini yaralayan genç ise bıçağı bırakıp kaçtı.

Genç kadın olay yerine gelen 112 ekibi tarafından yapılan ilk müdahale sonrasında Akyazı İlçe Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Genç annenin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken polis 17 yaşındaki Ö.D'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Ambulansın gelmesi

-Annenin hastaneye kaldırılması

-Polis incelemesi

-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya),(DHA)

================================================================= ?

KOZAN'DA 4,7'LİK DEPREM/EK

8)BEŞİK GİBİ SALLANDI

Adana'nın Kozan İlçesi'nde 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından peş peşe artçı sarsıntılar meydana geldi. İlçede yaşayanların paniğe kapılmasına neden olan, 4.7'lik depremin ardından 43 dakikada 4 sarsıntı daha oldu. Saat 11.04 ile 11.37 arasında kaydedilen aletsiz büyüklüğü 2.2 ile 3.4 arasında depremlerin merkez üssünün Kahveli, Kızıllar ve Kızlarsekisi köyleri olduğu belirtildi.

ÇATLAKLAR VAR

4,7'lik depremin merkez üssü Güneri Köyü'nde yaşayan vatandaşlar 8 saniye kadar süren sarsıntıda çok korkutlarını söylerken, hemen evlerini terk edip, açık alanlara çıktıklarını anlattı. Güneri Köyü Muhtarı Yusuf Ateş ise depremin ardından köyde yaptıkları araştırmada yıkılan herhangi bir bina olmadığını, küçük çatlaklar meydana geldiğini belirtti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Güneri köyünde ki evlerden görüntü

Vatandaşlarla röp

Yıkık bahçe duvarından görüntü

Haber- Kamera: Yaşar KORKUSUZ/ KOZAN (ADANA),(DHA)

?

?

?

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Hatice Kaplan Bingöl Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title