Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

Abone Ol

Kılıçdaroğlu'ndan AP kararı yorumu: Arkası gelecektirCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü'nde sanayicilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'ndan AP kararı yorumu: Arkası gelecektir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü'nde sanayicilerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'nin Avrupa Birliği ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici olarak dondurulmasını tavsiye eden tasarıyı kabul etmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Az önce geçici durdurma kararı alınmış. AB'ye üyelik için Ankara Antlaşması'nı imzalayan rahmetli İsmet İnönü'dür, 1963 yılında. 'Uygar dünyanın bir parçası olmalıyız' diye yola çıkılmıştır. Ama bugün geldiğimiz noktada insan hakları, demokratik standartlar, hukukun üstünlüğü gibi kavramlar Türkiye'de olmadığı için kararları bir süre durdurdu. Müzakere yapılmayacak. Bu bizim için çok ağır bir yaptırımdır. Bunun arkası gelecektir, ekonomik olarak arkası gelecektir, siyasi olarak gelecektir."

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması (GEÇİLDİ)

Haber-Kamera: ANTALYA

==============================================

Suriye rejim güçlerinden Türk askerlerine hava saldırısı: 3 şehit, 10 yaralı (3)

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında şehit olan Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Piyade Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat ve Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan için 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın General Hayri Ataman Kışlası'nda tören düzenlendi. Törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve askerler katıldı. Şehitlerin özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildi ve Türk bayraklarıyla örtülü tabutlar, cenaze araçlarına taşındı. Gaziantep Havalimanı'na getirilen şehit cenazeleri, askeri uçakla memleketlerine gönderildi. Şehitlerden Erdal Bolat'ın cenazesinin Samsun'un Alaçam İlçesi'nde, Melih Özcan'ın cenazesinin Eskişehir'de ve Zafer Er'in cenazesinin ise Ankara'nın Sincan İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------------

Gaziantep Havalimanı

Cenaze araçlarının gelişi

Tabutların uçaklara taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER, Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

========================================

İhraç edilen 9 akademisyen için eylem

ANTALYA'da KESK Şubeler Platformu üyesi yaklaşık 100 kişi, KHK ile görevlerinden ihraç edilen 9 akademisyen için eylem yaptı. Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde bir araya gelen grup, 'Hocalarımız yalnız değildir' diye slogan attı.

'Barış için Akademisyenler Bildirisi'ne imza attıkları gerekçesiyle KHK ile Akdeniz Üniversitesi'ndeki görevlerinden ihraç edilen Yard. Doç. Dr. Bülent Şık, Prof. Dr. Erdal Gilgil, Yard. Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Doç. Dr. Mustafa Cumhur İzgi, Prof. Dr. Nursel Şahin, Yard. Doç. Dr. Suzan Yazıcı, Doç. Dr. Süleyman Ulutürk ve Prof. Dr. Taha Karaman ile idari kadrodan 16 kişiye destek için bir araya gelen KESK Şubeler Platformu üyeleri, üniversitesinin Meltem giriş nizamiyesinde toplandı. Burada 'Hocalarımız yalnız değildir', 'Üniversiteye biat etmeyecek', 'Akademi susmayacak' diye slogan atan grup adına açıklama yapan KESK Şubeler platformu Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, Ak Parti'nin ülkeyi uçurumdan yuvarlamaya çalıştığını ifade etti. Ülkenin er gün biraz daha kaosa sürüklendiğini aktaran Öztürk, "Bilimin ve demokratik eğitimin beşiği olması gereken üniversitelerde rektörlük seçimleri kaldırılmış, belediye başkanlarının yerine kayyumlar atanmış, seçilmiş başkanlar ve milletvekilleri tutuklanmıştır" dedi.

Eylem, açıklamanın ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Grubun alkışlarla protestosu

Grubun sloganlar atması

Grubun açıklama yapması

Detaylar

Haber Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=================================

'Sevmek bana ağır geldi' yazılı not bırakarak intihar etti

İZMİT'te, fabrika işçisi 30 yaşındaki Emrullah Burak Asan "Sevmek bana ağır geldi. Sevgiyi kaldıramadım" yazılı not bıraktıktan sonra kendisini doğalgaz borusuna iple asarak intihar etti.

Olay bugün öğleden sonra, Yenidoğan Mahallesi Kaledibi Sokak'ta bulunan bir evde meydana geldi. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Emrullah Burak Asan odasında bulunan doğalgaz borusuna iple kendini astı. Emrullah Burak Asan'ın işe gelmemesi üzerine mesai arkadaşları babası Arif Asan'ı cep telefonundan aradı. Dışarıda bulunan Arif Asan eve geldiğinden oğlunu doğalgaz borusuna asılı halde gördü. Olay yerine gelen sağlık ekibi Emrullah Burak Asan'ın öldüğünü tespit etti. Emrullah Asan'ın cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından Asri Mezarlık morguna kaldırıldı. Gencin yakınları evin önünde fenalık geçirirken, 112 Acil ekipleri müdahalede bulundu.

Polis gencin odasında yaptığı aramada "Kimseye kırgın değilim. Sevmek bana ağır geldi. Sevgiyi kaldıramadım. Herkes hakkını helal etsin. Ölümümden kimse sorumlu değildir. Kardeşlerim ve annem sakın üzülmeyin ve hakkınızı helal edin. Elveda" yazılı bir not buldu. Polis intiharla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Olayın olduğu mahalle

-Ağlayanlar

-Ölen gencin fotoğrafı

HABER-KAMERA: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK / KOCAELİ

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Kemal Kılıçdaroğlu Zafer Er Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title