Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Abone Ol

Bakan Bozdağ: Türkiye terör örgütlerinden arındırılana kadar mücadele sürecektirADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da etkin, kararlı, netice alıcı bir şekilde sürdüreceğini belirtirken, "Hiçbir terör saldırısı Türkiye'nin...

Bakan Bozdağ: Türkiye terör örgütlerinden arındırılana kadar mücadele sürecektir

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin terörle mücadelesini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da etkin, kararlı, netice alıcı bir şekilde sürdüreceğini belirtirken, "Hiçbir terör saldırısı Türkiye'nin terörle mücadele azmini kıramayacaktır, karalılığını ortadan kaldıramayacak, milletlimizin birliğini bozmayacak, vatanımızı bölemeyecektir" dedi.

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Çevik Kuvvet Polisi Mustafa Kemal Devrilmez'in cenaze törenine katılan Bakan Bozdağ, Sorgun ilçesinde şehit Polis Memuru Ahmet Alan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bozdağ, daha sonra Yozgat Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek başsağlığı diledi. Bozdağ burada yaptığı açıklamada, "Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Yozgat'ımızda da iki polis memuru şehidimizi hakka uğurladık. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet, şükran ve dua ile yaad ediyorum. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü'ne de hem emniyet müdürümüz ve emniyet mensuplarına ve onların şahsında bütün emniyet camiasına başsağlığı dileklerimizi iletmek maksadıyla geldik. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye terörle mücadelesini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada etkin kararlı netice alıcı bir şekilde sürdürecektir. Hiçbir terör saldırısı Türkiye'nin terörle mücadele azmini kıramayacaktır, karalılığının ortadan kaldıramayacak, milletlimizin birliğini bozmayacaktır, vatanımızı bölemeyecektir, kardeşlik hukukuna zarar veremeyecektir, Türkiye'nin istikrarını yok edemeyecektir. Milletimiz ve devletimiz bir ve bütün olarak var olmaya ve güçlü olmaya devam edecektir. Terör örgütleri ve teröristler eninde sonunda kaybedecektir. Türkiye her daim olduğu gibi kazanacaktır. Bu mücadelede görev yapan emniyet mensuplarımıza, askerlerimize ve bütün güvenlik güçlerimize buradan başarılar diliyorum. Rabbim onları daima korusun ve muhafaza etsin diyorum. Milletimiz, hükümetimiz, devletimiz,güvenlik güçlerimiz el ele terörle mücadeleye kararlı bir şekilde devam edecektir. Terör örgütlerinden teröristlerden Türkiye arındırılana kadar bu mücadele sürecektir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bozdağ'ın gelişi,

-Emniyet Müdürlüğü karşılama,

-Bozdağ'ın şeref defterine yazması,

-Bozdağ'ın açıklamaları

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

==========================================

Bakan Eroğlu, Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul'daki hain saldırada şehit olan Niğdeli polis Bora Çelik'in cenaze töreni için geldiği Niğde'de, 15 Temmuz kahramanı şehit astsubay Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti. Bakan Eroğlu daha sonra Çukurkuyu kasabasında bulunan Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve kendi adına fidan dikti.

Kabir ziyaretinde dua eden Bakan Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir kahraman şehidimizden Allah razı olsun. Darbe girişiminde canını seve seve feda eden bir kahraman. Gerçekten hainler milleti bölmeye parçalamaya çalıştılar ama Ömer Halisdemir gibi kahramanlar göğsünü siper ederek cevap verdi. Onun hatırasını yad etmek için buraya geldik ve adının yaşadığı Hatıra Ormanı'na fidan diktim" dedi.

Bakan Eroğlu fidan dikiminden sonra Şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Eroğlu'na Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen'de eşlik etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Bakan Eroğlu'nun Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etmesi

Kabir başında detay görüntü

Dua edilirken görüntü

Bakan Eroğlu'nun açıklaması

Bakan Eroğlu'nun, Ömer Halisdemir Hatıra ormanına Cumhurbaşkanı, başbakan ve kendi adına fidan dikmesi

Hatıra ormanından detay görüntüler

Bakanın fidanları sulaması

Bakanın ormanlıktan ayrılması

Ömer Halisdemir Hatıra ormanın tabelasından görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===========================================

Bakan Tüfenkci: Yıldıramazsınız!

Bakan Tüfenkci, şehit olan Malatyalı polis memurlarının cenaze töreninde "Bu saldırılar Türk milletini ve devletimizi hiçbir zaman yıldıramayacak, yıldıramazsınız. Bu hainlere en kısa zamanda gereken cezayı vereceğiz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul'da teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polis memurları Okan Doğan ile Hamdi Diken'in memleketleri Malatya'da düzenlenen cenaze törenlerine katıldı.

Tören sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Tüfenkci, İstanbul'daki menfur saldırıda hayatını kaybeden otuz altı polis memuru ve sekiz sivil vatandaş için Allah'tan rahmet diledi.

EN KISA ZAMANDA GEREKEN CEZAYI VERECEĞİZ

Bakan Tüfenkci, bu saldırıların Türk milletini ve devleti hiçbir zaman yıldıramayacağını vurgulayarak, "Birilerinin maşası olarak bu topraklar üzerinde yürütülen vekalet savaşlarına veya oynanan oyunlara alet olan bu hainlere, en kısa zamanda gereken cezayı vereceğizö dedi.

"OHAL kalksın diyenler veya terörle mücadele yasasını değiştirin diyenler herhalde dünkü saldırıdan ders almışlardır veya yüzleri kızarmıştırö diye konuşan Bakan Tüfenkci, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ülke bu topraklar şehit kanı ile sulanarak bu vatan edinildi. Bundan sonra da bu vatanı korumak için elbette canlarımızı vereceğiz, şehitlerimiz olacak ama asla ve asla düşmanlar emellerine ulaşamayacaklar. Ülkemizde oluşturulan huzur ortamına, Türkiye'nin gelişmesine, istikrarına göz dikenler Türkiye'nin gündemini ekonomiden teröre çevirmek isteyenler dün bu hain saldırıyı gerçekleştirseler de elbette ki Hamdi, Okan ve nice şehitlerimizin varlığıyla ve geride kalanlarla beraber bu ülkenin hiçbir karışında hiçbir emellerini yerine getiremeyecekler.ö

BU HAİNLERİN MAHV-I PERİŞAN OLMALARI YAKINDIR

Bakan Tüfenkci, 15Temmuz' da toplumsal dayanışma ve direnişin zirve yaptığının altını çizerek, "Bu millet 15 Temmuz' da nasıl göğsündeki imanları ile FETÖ'ye karşı koymuşsa yine güvenlik güçlerimizin varlığı ile bu hainlere de karşı koyacaktır. Biliyorsunuz ki bütün milletimiz polisinin askerinin yanındadır ve topyekün olarak teröre karşı mücadelemizi sürdürüyoruz.ö şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hainlerin emellerine ulaşamayacakları gibi mahv-ı perişan olmaları da yakındır. Onun için biz hem bu coğrafyada hem de komşu coğrafyalarda huzurun, güvenin ve emniyetin oluşması için elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğiz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Kimse bunun aksini bizden beklemesin. Biz ülkenin birliği, beraberliği, refahı ve huzuru için demokrasi isterken birileri hukuku ve demokrasiyi çiğneyerek, en basit insan haklarını çiğneyerek, yaşama hakkını çiğneyerek bunu gerçekleştireceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar. Kucaklarında terörü besleyenler, teröre kol kanat gerenler, sonra da bu iş devletin görevidir diyenlerin herhalde yüzleri kızarmıştır. Terörle kol kola girenler ve teröre destek vermek için her türlü kutsalın arkasına sığınanlar, demokrasiyi ve milletten aldıkları vekaleti teröre peşkeş çekenler, umarım Hamdi kardeşimin, Okan kardeşimin ve Muhammed kardeşimin şahadetiyle kendilerine gelir diye düşünüyorum. Tekrardan milletimizin başı sağ olsun.ö

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mikail PELİT / Malatya,

===========================

Hamile kadına saldırıdan tutuklanan saldırgan serbest

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde 1 çocuk annesi 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye parkta spor yaparken saldırdığı ileri sürülen ve Turgutlu'da tutuklu bulunan Mehmet Tanrıbilen delil durumu değişikliği dikkate alınarak serbest bırakıldı.

Turgutlu'nun Ergenekon Mahallesi'nde geçen çarşamba günü meydana gelen olayda, 4 aylık hamile olan 32 yaşındaki Ebru Tireli, akşam saatlerinde evinin yakınındaki Osman Gazi Parkı'na spor yapmaya gitti. Bu sırada, kırmızı renkli bir otomobilden inen bir erkek, yanına gelip "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diye bağırdı, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu. Saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Ebru Tireli'ye yerdeyken tekme atıp vurmayı sürdürdü. Korkup, gözyaşları döken hamile olduğunu söyleyen Ebru Tireli'nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı. Turgutlu'da hamile Ebru Tireli'ye yapılan saldırı, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanırken, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in talimatıyla saldırganın yakalanması için 'özel ekip' görevlendirildi. Görgü tanıklarının verdiği bilgileri tüm detaylarıyla değerlendiren polis saldırganın eşkalini ve kullandığı aracın plakasını belirledi. Tire ilçe merkezinde babasına ait tarım ilaçları satılan işyerinde çalışan Mehmet Tanrıbilen, olayın faili olduğu iddiasıyla yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Mehmet T. ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi, olay anında başka yerde bulunduğunu anlattı. Tanrıbilen'in avukatı Melike Ören Tak, müvekkilinin arabasının olay günü evinin önünden ayrılmadığına dair kamera kaydını mahkemeye sunduklarını belirterek delil durumu değişikliği dikkate alınarak serbest bırakıldığını ifade etti. Tak, "Müvekkilimin tutukluluğundan sonra olayda kullandığı ileri sürülen aracın saldırı anında evinin önünde durduğuna ait güvenlik kamerası görüntüleri bulduk. Bunun üzerine delil durumu değişikliği olduğu için savcılığa itirazda bulunduk. Emniyet kaynaklarının da yaptığı incelemede bu görühntüler doğırultusunda delil dumu değşiikliğniden dolayı mücvekkilim serbest kaldı. Gerçek saldırganın yakalanması için de emniyet titiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Avukat Gürcan Tak'ın konuşması

Haber: Doğan ÇİZMECİ- Kamera: Taylan YILDIRIM / Mücahit BEKTAŞ TURGUTLU (Manisa),

==============================================

Zabıta ile köylüler arasında arbede

DÜZCE'de köylerinin bulunduğu alana katı atık tesisi yaptırmamak için eylem yapan köylüler ile üzerlerine araç sürdüklerini iddia ettiği zabıtalar arasında çıkan arbedede iki kişi yaralandı. Jandarma ekiplerinin gelmesiyle olaylar yatışırken köylülerin taş attığı zabıta aracı hasar gördü.

Düzce Belediyesi tarafından Hecinler mevkiine yapılması planlanan katı atık tesisine karşı çıkan köylüler yaklaşık bir yıldır bölgede nöbet tutarak eylemlerini sürdürüyorlar. Köylülerin açtığı davaya bakan Sakarya 2'inci İdare Mahkemesi tesisin faaliyetlerinin sonlandırılmasına karar verdi. Mahkeme kararına rağmen tesisin kullanılmaya devam etmesi nedeniyle köylülerde katı atık tesisine giden yol üzerine kurdukları barakada nöbet tutarak araçların geçişine izin vermiyorlar. Çöp kamyonlarıyla birlikte tesise gitmeye çalışan zabıta ekipleri iddiaya göre kendilerine engel olmak isteyen köylülerin üzerine araç sürerek çarptılar. D.U ile M.K'nin hafif şekilde yaralanması üzerine köylülerle zabıtalar arasında arbede çıktı. Yaşanan olayda köylüler Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne ait aracı da taşlayarak hasar verdiler. Yaralanan köylüler kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındılar.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir'de köye gelerek vatandaşlarla konuştu. Özdemir'in güçlükle sakinleştirdiği köylüler mahkemenin verdiği kararı gösterdiler. Özdemir'in köylüleri güçlükle ikna etmesinin ardından zabıta ekibi de bölgeden uzaklaştı.

Zabıta ekibinin araçlarını üzerlerine sürdüğünü belirten köylülerden Meryem Kiraz, "Zabıta arabaları bizim üzerimize yürüdü, bizde camlarını kırdık. Bir kişinin kaşı açıldı. Yaşlıların üzerine yürüdüler, yaşlıları sürüklediler. Yavaşlayalım duralım demediler. Biz köyümüze çöp dökmek istemiyoruz. Bizde köyümüzü koruyoruz. Biz köyümüzde çöp istemiyoruz. Bizi ezip geçecekler. Bu zabıtalar üzerindeki üniformalara mı güveniyorlar? Gitsin kendi evlerinin önüne döksünler. Biz mahkeme kararını aldık. Buraya çöp döktürmeyeceğeyiz" diyerek tepki gösterdi. Hanife Kiraz ise, köylerine çöp döktürmeyeceklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Biz yolu kestik, zabıtalar geldi araçları üzerimize sürdüler. Biz bu çöpü buradan geçirmeyeceğiz. İster vali gelsin ister belediye başkanı gelsin. Öleceğiz bu çöpü geçirmeyeceğiz. AK Parti'de belediye başkanı olacak başka adam yok muydu? Başka birisini getirsinler belediye başkanlığına"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Köylülerden görüntü

-Köylülerle röp

-Hasar gören zabıta araçları

-Albay Yılmaz Özdemir'in mahkeme kararını incelemesi ve köylülerle konuşması

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE

=======================================

Elektrikli bisikleti seyir halindeyken yandı

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde 19 yaşındaki Mahsun Bahadır'a ait elektrikli bisiklet seyir halindeyken alev alarak kullanılamaz hale geldi.

Olay, bugün saat 12.30 sıralarında, İnönü Bulvarı üzerinde meydana geldi. Bir dönercide paketçi olarak çalışan Mahsun Bahadır, götürdüğü siparişten dönerken kullandığı elektrikli bisiklet, seyir halindeyken alev aldı. Bir anda alev topuna dönen elektrikli bisikletten uzaklaşan Bahadır'ın yardımına vatandaşlar yetişti. Yangın, vatandaşlar tarafından söndürülürken, elektrikli bisiklet kullanılmaz hale geldi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Elektrikli bisikletin yanması

Sürücü Mahsun Bahadır'ın yanan aracına bakması

Vatandaşın yangın tüpü ile yangına müdahale etmesi

İtfaiye aracının gelişi ve yangına müdahalesi

Çevredeki araç ve vatandaşlardan detay görüntü

Sürücü Mahsun Bahadır ile röp.

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER/CEYHAN(Adana),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tüfenkci Veysel Eroğlu Bekir Bozdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title