Haberler

Dha Yurt Bülteni - 15

Abone Ol

İslahiye'de 650 paket kaçak sigara ele geçtiGAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, polisin genel asayiş uygulamasında şüphe üzerine durdurulan otomobilde 650 paket kaçak sigara ele geçti.

İslahiye'de 650 paket kaçak sigara ele geçti

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, polisin genel asayiş uygulamasında şüphe üzerine durdurulan otomobilde 650 paket kaçak sigara ele geçti.

İlçede Asayiş, Toplum Destekli Büro, Terör ve Trafik Şube Amirliği ekipleri, gece saatlerinde 5 bölgede kontrol noktası oluşturdu. İlçe girişi ve çıkışları ile halkın yoğunlukta olduğu bölgelerdeki şüpheli kişi ve araçları durduran ekipler, kimlik kontrolü yaptı. 2 saat süren denetimlerde 316 kişinin kimlik sorgusu yapıldı. Ekipler, şüphe üzerine durdurdukları Suriye uyruklu Ali Bekri yönetimindeki 27 MD 736 plakalı otomobilin bagajında, poşetler içerisinde 650 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralara el konulurken, sürücü Bekri gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Uygulama yapılması

İlçe Emniyet Müdürlüğü

Polislerin otomobilde arama yapması

Otomobildeki kaçak sigaralar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

=======================================

Bakan Işık: Yunanistan Savunma Bakanı'nı kınıyorum

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan Savunma Bakanı'na tepki göstererek, "Son günlerde, son derece mesnetsiz ve sorumsuz açıklamalar yapan Yunanistan Savunma Bakanı'nın açıklamalarını doğrusu üzüntüyle izliyoruz. Yaptığı açıklamalar, söylemler ve eylemler, sorumsuzca ve provokatiftir. Bundan dolayı kendisini kınıyorum" dedi.

İzmit'te Seka Park'ta bulunan bir restoranda partisin istişare toplantısına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dostluğunun değerli bir dostluk olduğunu belirterek, "Türkiye'nin düşmanlığının da özellikle nereden gelirse gelsin çok ciddi bir sorun olduğunu da herkesin bilmesi lazım. Son günlerde, son derece mesnetsiz ve sorumsuz açıklamalar yapan Yunanistan Savunma Bakanı'nın açıklamalarını doğrusu üzüntüyle izliyoruz. Yaptığı açıklamalar, söylemler ve eylemler, sorumsuzca ve provokatiftir. Bundan dolayı kendisini kınıyorum. Elbette bugüne kadar aramızda çözülmeyen sorunlarımız var. Ama bu sorunların çözümü meydan okumak değil, sorunlara yönelik iştikşafı görüşmeleri sürdürmektir. Bu Yunanistan'ın lehine değildir. Türkiye ve Yunanistan bu bölgede sorunlarını oturarak konuşarak çözmek durumundadır. Türkiye Cumhuriyeti olarak bizim tavrımız budur. Bundan dolayı hiç kimsenin sorumsuzca ve provokatif açıklamalar yapmasını asla kabul etmeyiz. Biz Türkiye olarak, sorunlarımızı oturarak, konuşarak çözmenin her zaman gayreti içerisinde olduk. Bu hiçbir zaman emrivakiye boyun eğeceğimiz anlamına da gelmez. Yunanistan'a çağrımız, bu konuda Savunma Bakanı'nın sorumsuzca açıklamalarına bir son vermesi, sorunlarımızı, meselelerimizi bir arada birlikte konuşarak, çözüm yolu için gayretlerimizi sürdürmemizdir. Bu çağrıyı bir kez daha buradan, Kocaeli'nden yineliyorum" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE TERÖR ÖRGÜTÜ EYLEM YAPAMAZ HALE GELECEK

Terör örgütünün eylem yapamaz hale geleceğini söyleyen Bakan Işık şöyle konuştu:

"Son 1,5 yıllık süreçte Allah'a hamd olsun terör örgütüne öyle darbeler vuruldu ki önümüzdeki süreçte terör örgütü eylem yapamaz hale geliyor, gelmekte ve gelecek. Bundan kaçışı terör örgütünün yok. Şuanda da yoğun mücadele kar ve kış şartlarında devam ediyor. PKK ile mücadele bir noktaya gelince Türkiye'ye DEAŞ salınmaya başlandı. Bir dönem Türkiye DEAŞ ı destekliyor yaygarasında bulunanlar şimdi dut yemiş bülbül gibi. Halbuki DEAŞ'a karşı en sert mücadeleyi veren de Türkiye'dir. Fırat Kalkanı harekatında yaklaşık 2 bin kilometrelik alan DEAŞ'tan temizlendi. El Bab'ın etrafındaki bütün köyler DEAŞ'tan temizlendi. El Bab'ın DEAŞ'tan tamamen temizlenmesi Allah'ın izniyle yakındır. Orada askerimiz Özgür Suriye ordusuyla birlikte bu hainleri El Bab'dan temizleyecek ve DEAŞ'tan orayı kurtaracak. Oradaki askerlerimiz de kahramanca mücadelelerini sürdürüyorlar"

ONLAR İHANETLERİNİ GÖSTERİYORLAR

Işık, Türk ordusunun FETÖ'den temizlenerek daha güçlendiğini belirterek, "FETÖ operasyonlarından dolayı gelip yargıya hesap vermeyen yurt dışına kaçan bazı sözde komutanlar uluslararası medyada boy gösteriyorlar efendim 'Türk ordusu zayıflamış' değerli arkadaşlar Türk ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri bu FETÖ'cülerden temizlendiği için çok daha güçlendi. Artık abisinden değil, komutanından emir alıyor. TSK'nın tüm subayları önceden bazıları komutandan aldığı emirleri ağabeyine onaylatıyordu. Ağabeyinden başka bir emir alırsa komutanın emrini değil ağabeyinin emrini uyguluyordu. Böyle bir ordu mu güçlüdür? yoksa komutanı yerinde ağabeyinden emir alan sözde komutanlar sözde askerlerin temizlendiği TSK mı güçlüdür? Onlar ihanetlerini gösteriyorlar. Hainin ihaneti biter mi? Bunlar saf Anadolu insanına ne diyorlardı 'Biz Türkiye, eğitim için, çocuklar için çalışıyoruz' diyordu. Kimin için çalıştıklarını herkes çok net görüyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakan Işık açıklamaları

-Partililerden detaylar

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN / İZMİT(Kocaeli), -

=========================================================

FETÖ'den aranan eski öğretim görevlisi, ailesiyle Yunanistan'a kaçarken yakalandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve bir süre önce meslekten ihraç edilen İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erol Önen, eşi ve 2 çocuğuyla Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne'nin Meriç İlçesi'nde yakalandı.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkardığı İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Önen'in Meriç Nehri üzerinden yasadışı yollardan Yunanistan'a kaçacağı ihbarı üzerine jandarma harekete geçti. Darbe girişimi sonrası kanun hükmünde kararname ile meslekten ihraç edilen Erol Önen ile eczacı eşi Tuğba ve oğulları 11 yaşındaki A.K.Ö. ile 8 yaşındaki İ.Ö.'nün içinde bulunduğu otomobil, takibe alındı. Otomobil, Meriç İlçesi girişinde durduruldu. Jandarma, Erol Önen ile eşi, çocukları ve otomobili sürücüsü G.A.'yı gözaltına aldı. Erol Önen'in üzerinden Erol Özyurt, eşi Tuğba Önen'in üzerinden ise Meral Özyurt adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, savcılığın talimatıyla Uzunköprü İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Jandarma aracının gelişi

-Şüphelilerin indirilmesi

-Şüphelilerden detaylar

-Jandarmanın önlemi

-Şüphelilerin hastane çıkışı

-Şüphelilerin emniyete teslim edilmesi

-Emniyet tabelası

-Detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

==============================================================

Malatya'da pompalı tüfekli saldırı: 1 yaralı

Malatya'da bir araçla önünü kesen kişiler pompalı tüfekle dehşet saçtı.

Yeşilyurt İlçesi Hacı Abdi Mahallesi, İsmet Paşa caddesinde bir araçla taksi durağına doğru pompalı tüfenk ile ateş edildi. Silahlı saldırı sırasında taksi durağında bulunan 21 yaşındaki Mehmet Ali Taşkın yaralandı. 112 sağlık ekipleri tarafından Malatya Devlet Hastanesine kaldırılan Taşkın, durumunun ağır olduğu ve daha sonra İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Araştırma hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

ARAÇTAN POMPALI SİLAHLA ATEŞ ETTİLER

Otomobilli saldırganlar yanlarında bulunan pompalı silahla karşı kaldırımda duran Mehmet Ali Taşkın'a ateş etti. Durakta bulunan Taşkın ağır yaralanırken, saldırganlar olay yerinden hızla kaçtı. Silahlı saldırı sırasında kaldırımdaki Banka ATM'lerinde maddi hasar oluştu. Çevrede bulunan vatandaşlar durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

KAÇAN SALDIRGANLAR ARANIYOR

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı Taşkın'a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ekipler önce Malatya Devlet Hastanesine daha sonra Araştırma Hastanesine kaldırdı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri ise kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Olay yerinden detay görüntüler

-Malatya Devlet Hastanesine yaralının getirilişi

Haber:  Mikail PELİT / MALATYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Taşkın Fikri Işık Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title