Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

Abone Ol

1)MAZOT DÖKÜLEN SOBA EVİ YAKTI, ANNE VE OĞLU YARALANDIBARTIN'ın Kutlubeyyazıcılar Köyü'nde, 50 yaşındaki Pembe Karaman'ın mazot dökerek yakmaya çalıştığı soba bir anda parlayınca evi yaktı.

1)MAZOT DÖKÜLEN SOBA EVİ YAKTI, ANNE VE OĞLU YARALANDI

BARTIN'ın Kutlubeyyazıcılar Köyü'nde, 50 yaşındaki Pembe Karaman'ın mazot dökerek yakmaya çalıştığı soba bir anda parlayınca evi yaktı. Yangında 15 yaşındaki Engincan Karaman ağır, annesi Pembe Karaman hafif yaralandı.

Yangın, sabah 07.00 sıralarında Pembe Karaman'ın lise öğrencisi oğlu ile birlikte oturdukları evde çıktı. Pembe Karaman, iddiaya göre sobayı yakmak için içine mazot döktü. Pembe Karaman, çakmağı çakıp hafif geriye çekildiği sırada soba aniden parladı. Bu sırada sobaya yaklaşan Engincan Karaman ile annesi Pembe Karaman alevlerin arasında kaldı. Anne ve oğlu kendilerini dışarıya atarken, alevler evi sardı. İtfaiye ekipleri, 2 katlı ahşap evdeki yangını söndürdü. Ancak ev kullanılmaz hale geldi.

Ağır yaralanan Engincan Karaman ile hafif yaralanan annesi, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda derin yanıklar oluşan Engincan Karaman, ilk tedavisinden sonra Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Liseli gencin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Pembe Karaman ise hastanedeki tedavisinden sonra taburcu edildi. Jandarmaya olayla ilgili ifade veren Pembe Karaman, daha sonra Ankara'ya oğlunun yanına gitti. Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Yanan ev detay

-Sobadan detay

-Yanan papağan

-Komşu ile röp.

-Yaralı Engincan'ın fotoğrafı

-İtfaiyenin çalışması

Süre: 4.02 Boyut: 128 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

======================================================

2)GENÇ MÜHENDİS YAŞAMA TUTUNAMADI

ANTALYA'da 3 gün önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan endüstri mühendisi 28 yaşındaki Derya Ökçün dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Kaza, 5 Kasım gecesi Muratpaşa ilçesi Metin Kasapoğlu Caddesi üzerinde meydana geldi. Abdurahman Ataç'ın kullandığı, içinde 3 kişinin bulunduğu 06 FF 1155 otomobil, başka bir otomobilin sıkıştırması üzerine yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada ön koltukta oturan Enver Sezer kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirirken, sürücü Abdurahman Ataç, polis tarafından gözaltına alındı. Otomobilin arka koltuğunda oturan ve ağır yaralı olarak özel bir hastaneye kaldırılan Derya Ökçün ise dün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Özel bir firmada endüstri mühendisi olarak çalışan Ökçün'ün cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Ökçün'ün cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Korkuteli ilçesine götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------

Cenaze arabasının morga yanaşması

Cenazenin morgdan alınması

Arabaya konulması ve hareket etmesi

Aracın hareket etmesi

Derya Ökçin'in opak fotoları

// 53 MB 1 DK 41 SN//

Haber: Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

===============================================

3)GASPÇI SANIK, HEM DAYAK HEM DE 6 YIL HAPİS CEZASI YEDİ

KAYSERİ'de, parkta oturan 3 kişiye bıçak çekerek telefon gasp etmeye çalışan sanık Savaş Yozcu, olay yerinde hem gasp etmeye çalıştığı kişiler tarafından dövüldü hem de bugün görülen duruşmasında 6 yıl 4 ay 11 gün hapis cezası alarak tutuklandı.Olay, Melikgazi İlçesi Keykubat Mahallesi Kadir Has Stadyumunun yanında bulunan parkta meydana geldi. İddiaya göre, parkta oturan Resul Bölük (29), Ali Bekar (35) ve Emrullah Barut'un (31) yanına gelen Savaş Yozcu (42) cebinden çıkardığı bıçakla Bekar'ın elinde bulunan cep telefonunu gasp etmek istedi. Bunun üzerine gasp edilmek istenen mağdurlar, Yozcu'nun elindeki bıçağı alarak, darp etti. Gaspçının çeşitli yerlerinde kırıklar oluştu. Mağdurların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Dövülen sanık, olay sonrası ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, mağdurlar Yozcu'dan şikayetçi oldu. Hastaneden çıktıktan sonra gözaltına alınan Yozcu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuksuz sanık Yozcu ile mağdurlar Bölük, Bekar ve Barut hazır bulundu. Duruşmada sözleri sorulan sanık Yozcu, "Olay tarihinde parkta önümü kestiler. Beni darp ettiler. Ben olay sırasında alkollüydüm. Kimseden telefon istemedim. Benden sigara istediler, vermeyince de beni darp ettiler. Sanıklardan şikayetçiyim"dedi.

Parkta arkadaşlarıyla sohbet ederken yanlarına Yozcu'nun geldiğini belirten mağdur Bölük ise, "Savaş Yozcu bize cebinden bıçak çıkarttı ve Ali arkadaşımın elindeki telefonu istedi. Ali'nin üstüne gelmeye başlayınca da biz kendisini tutarak darp ettik. Şikayetçiyimö ifadelerini kullandı. Mağdur Bekar da, "Parkta otururken Yozcu yanımıza geldi. Bize (Ayağa kalkın lan) dedi. Cebinde bıçağı görünce tedirgin olduk. Bana cep telefonumu vermemi söyledi. Ben vermedim. Bunun üzerine cebinden bıçağı çıkardı. Biz de elindeki bıçağı düşürene kadar Yozcu'yu darp ettik. Bıçağa elimizi vurmadık. Polise teslim ettik. Şikayetçiyimö şeklinde konuştu. Diğer mağdur Barut ise, "Savaş Yozcu parkta yanımıza gelerek (Ayağa kalkın lan. Beni tanımıyor musunuz? Ben deli Savaş) dedi. Ali'nin elindeki telefonu istedi. Cebinden bıçak da çıkarınca biz de kendisine elimizle vurdukö dedi.

Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu sanık Yozcu'ya gaspa teşebbüs ettiği gerekçesiyle 6 yıl, hakaret suçundan ise 4 ay 11 gün olmak üzere toplam 6 yıl 4 ay 11 gün hapis cezası verdi. Yozcu karar sonrası tutuklandı. Mağdurlara ise olay sırasında Yozcu'yu darp ettiklerinden dolayı yaralama suçundan 6 ay 7 gün hapis cezası verilerek, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Yozcu, Kayseri Kapalı Cezaevine götürülmek üzere polis otosuna bindirileceği sırada görüntü alan medya mensuplarına "çekmeyinö diyerek tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Savaş Yozcu'nun Adalet Sarayından çıkarılışı

-Yozcu'nun görüntü alan medya mensuplarına tepkisi

-Genel detay

(Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 00 dakika 57 saniye/30 MB

=====================================================

4)OTOMOBİL, TIR'A ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

KONYA'nın Karapınar İlçesi'nde otomobilin, kırmızı ışıkta bekleyen TIR'a arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Karapınar- Konya karayolu Yeni Sanayi Kavşağı'nda meydana geldi. Sürücüsü henüz belirlenemeyen 42 APV 38 plakalı otomobil, Kahramanmaraş'tan Bursa'ya gitmekte olan ve kırmızı ışıkta bekleyen Hakan Mandacı'nın(43) kullandığı 34 JP 9801 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada otomobil hurda yığınına dönerken, otomobilde bulunan Umut Üstün (35) olay yerinde yaşamını yitirdi, Mehmet Eken(39) ve Salih Üstün(48) yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Karapınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sürücünün ölen Umut Üstün olduğunu ileri sürdü. Ancak polis, şüphe üzerine sürücünün kimliğini belirlemek için çalışmasını sürdürürken alkollü olduğu ileri sürülen yaralıların alkol testi içinde kan örneğinin alındığı öğrenildi.

Kazada TIR sürücüsü Hakan Mandacı da kazadan yara almadan kurtuldu.

Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kaza yerinden detay

Genel ve detay

(Haber- kamera: Mehmet OKUYUCU KARAPINAR KONYA DHA)

======================================

5)YALVAÇ'TA KAZA: 1 YARALI

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü aracını bırakıp kaçtı.

Kaza, Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Otogar karşısındaki kavşakta meydana geldi. 16 yaşındaki O.C.A.'nın kullandığı 32 YB 754 plakalı motosiklet, aynı istikamette giden ve sürücüsü belirlenemeyen 32 HZ 375 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet fırlayan kasksız sürücü O.C.A. yaralandı. Kazanın ardından olay yerine gelen sağlık ekiplerinin Yalvaç Devlet Hastanesi'ne götürdüğü yaralı tedaviye alındı.

Olay yerinden kaçan otomobil sürücüsünün yakalanması için polis çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------

Olay yerinden görüntüler

Kazaya karışan araçlar

46.2 MB /// 01.27"

HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/YALVAÇ,

======================================================

6)ATATÜRK'ÜN ANISINA, HATAY'DAN ANITKABİR'E BİSİKLET TURU

ATATÜRK'ün ölümünün 78'nci yıl dönümü nedeniyle Hatay'dan Anıtkabir'e gitmek için yola çıkan 11 bisiklet tutkulu, Konya'nın Kulu İlçesi'nde mola verdi. Bisikletçiler 10 Kasım günü, Ankara'da Anıtkabir'de olacaklarını belirtti.

Hatay'da aralarında, doktor, öğretmen ve esnaflarında bulunduğu Bisikletliler Derneği üyesi 11 kişi, Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle 10 Kasım tarihinde Anıtkabir'de olmak istedi. Bunun üzerine 5 Kasım günü Hatay'dan yola çıkan bisiklet tutkunları, Konya'nın Kulu İlçesi'nde mola verdi. Bisiklet tutkunlarını ilçede Kulu Emniyet Müdür Vekili Yahya Et karşıladı. Derneğin Antakya Temsilcisi Ethem Baklacı, "Hatay'dan yola çıktık ve 680 kilometre pedal çevirip, 10 Kasım günü Ankara'da Anıtkabir'de olacağız. 11 kişilik kafilemizde doktor, öğretmen ve esnaf arkadaşlarımız bulunuyor. Buraya kadar 550 kilometre yol kat ettik. Geçmiş zamanlarda atlarıyla Anıtkabir'e gelen devlet erkanlarını örnek alarak bizde arkadaşlarımızla demir atlarımızla Ankara'ya pedal çeviriyoruz. Ankara'ya vardığımızda yanımızdaki şanlı bayrağımızı mozoleye bırakacağız."diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Bisiklet kafilesinden detay

-Baklacı röp.

Genelll ve detay

(Haber- Kamera: Mehmet YILMAZ KULU KONYA DHA))

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anıtkabir Karaman Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title