Haberler

Roket Düşen Camide Namaz 2 Dakika Erken Kılınınca Faciadan Dönülmüş

Güncelleme:
Abone Ol

Kilis'teki tarihi Çalık Camii'ne YPG'nin attığı roketle 2 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. İmamın akşam namazını 2 dakika erken kıldırması nedeniyle 30 kişinin olay anında camiden ayrılmış olduğu ortaya çıktı.

Kilis'te önceki gün teröristlerin ateşlediği roketin isabet ettiği ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği tarihi Çalık Camisi'nde, akşam namazı ezandan sonra beklenmesi gereken süreden 2 dakika önce kılınınca daha fazla can kaybı yaşanmadığı ortaya çıktı.

9 KİŞİ TESPİHE KALDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, imamlara "Ezanlardan sonra cemaatin toplanması için 5 dakika bekleyin" tavsiyesinde bulunduğu belirtilirken, tarihi Çalık Camisinde ezandan sonra 5 yerine 3 dakika beklenip namazın 2 dakika erken kılındığı ifade edildi. Akşam farz ve sünnetinin kılınmasının ardından 30 kişilik cemaat evlerine dönerken, imam İbrahim Halil Ağabayram ve müezzinin de aralarında bulunduğu 9 kişi, tespih çekmek için camide kaldı.

İMAM OLANLARI ANLATTI

Patlamada kendisi de yaralanan ve taburcu edilen cami imamı Halil Ağabayram, tespih çektikleri sırada patlama olduğunu belirterek, "Namaza erken başladık, erken bitirdik. Biz kalan cemaatle tespih çekiyorduk. Bu sırada büyük bir gürültü oldu, toz bulutu oluştu. Bir an nefes alamadığımızı hissettik. Ondan sonra da kendimize geldik. Patlama olduğunu anladık ve dışarıya çıktık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akarca Kilis Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title