Haberler

Sebze halinde kilolarca ürün çöpe atıldı, gerekçesi ise ilginç: Türkiye'de yiyen yok

Güncelleme:
Abone Ol

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nde çekilen görüntülerde bir çöp konteynerinin yurt dışına ihraç edilen dikenli salatalık ile dolu olduğu görüldü. Görüntüler üzerine konuşan Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Yılmaz, ürünün pazar değerini kaybetmiş olabileceği veya ihracata gönderilecek miktardan fazlasının iç pazarda alıcı bulamayacağı için dökülmüş olabileceğini söyledi.

Antalya'dan her yıl binlerce ton ürün Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nden yurt içi ve yurt dışı pazarına gönderiliyor. Yurt dışı pazarı için üretilen ürünler ise dünyanın farklı ülkelerine gönderiliyor. İhraç edilen ürünler arasında yer alan dikenli salatalığın bir bölümünün haldeki bir çöp konteynerine atıldığı görüldü.

"YURT İÇİNDE TÜKETİLEN BİR ÜRÜNÜMÜZ DEĞİL"

Satılabilecek durumda olan hiçbir ürünün çöpe atılamayacağını söyleyen Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, "Hal içerisinde çöpe atılan ürünlerin fiyat düşürmek veya artırmaya bir etkisi olmaz. Atılan bu ürünler pazar değerini kaybetmiş olabilir. Çöpte görülen dikenli salatalık yurt içinde tüketilen bir ürünümüz değil. Bu ürünün yüzde 90'ı yurt dışına ihraç ediliyor. 50 kilogram üretilen ürününün 40'ını gönderdiğinizde kalan 10 kilogramı burada yiyen olmaz. Çünkü burada yenilen ve satılan bir ürün değil" dedi.

Sebze halinde tepki çeken manzara! Kilolarca dikenli salatalık 'Türkiye'de yiyen yok' diye çöpe atıldı

"İHRACATA GİTME VASFINI KAYBEDEN ÜRÜNLER İSTEMEDİĞİMİZ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURABİLİYOR"

Yurt dışına giden ürünler için yol süresinin de hesap edilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Dikenli salatalık yurt dışı grubuna giren bir ürün. Ayrıca yumuşamış olabilir. İhraç edilen sebze ve meyvelerin yolculuğu gittiği ülkeye göre 10-15 gün yol gidiyor. O zamana kadar kalite vasfını kaybediyor zaten. Bu şekilde yurt dışına gönderdiğinde paket ve nakliye masrafları var. Gittiği yerlerde vasfını kaybetmiş olacak ve bir de orada maddi kayıp yaşayacak. Ondan dolayı ihracata gitme vasfını kaybeden ürünler maalesef istemediğimiz görüntüleri oluşturabiliyor. Pazarını kaybetmiş olmasından kaynaklanıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Antalya Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

Doğrucu deli:

Hasan Ali Yılmaz bu tursuluk salatalık yazın pazarda 25-30 tl idi kilosu verilse garibana turşusunu kursa yazıklar olsun size

Yanıtla1123
Vatan Daş:

Fiyatlar yüksek kalsın diye yapılmış olan bi hareket bu. ve bu hareket vatan hainliğidir. ağır şekilde cezalandırılmaları gerekir. Pazarda insanlar pazar kalktıktan sonra artıkları topluyor. Bunu göre göre bu hareketi yapanlar bizden değildir.

Yanıtla295
Hacı Şembeki:

Hayır, infak, Yardım , Sadaka ve Zekatın Olmadığı yerde....İnsanlık ölmüştür ..BatılılıLEŞmeye devam...Son durak Ahiret Tabut Yolları.

Yanıtla269
VaioNokia:

yiyecek var ama çöpe gidiyor... yiyecek bulamayanlar da açlıktan ölüyor...

Yanıtla167
UZUNMUSTAFA:

cunku satmak icin sonuna kadar bekletliyor bozulmaya baslayinca atiliyor. satilamayacagi anlasilan urunleri 5 gun oncesinden fakire fukaraya dagitsa problem olmaz

037
sade vatandaş:

en azından çöpe atılacağına belediye aracılığıyla ücretsiz dağıtılabilirdi

Yanıtla053
bekir yapici:

Türk salataligina benzedigi icin almanyada benim sevdigim ve sürekli aldigim bir salatalik türü Türkiyeden geldigini bilmiyordum daha ufak boylarindan almanlar ve balkan ülkelerinden rusyadan gelenler tursu yapiyor ince uzun hollanda cinsi salataliklardan daha dayanikli ve lezetli demekki ülkemizde taninmiyor.

Yanıtla228
İsmail Kabadayı:

Hiyarlar eğriydi

Yanıtla321
Mnur Turan:

Devlette denetim sıfır.kim ne yapsa yanına kar kaliyor

Yanıtla016
efemete tuncer:

Dikenli salatalık Gazipaşa ilçesinde üretilir ve Rusya'ya ihraç edilir. Ruslar votkanın yanında, ezip meze olarak yer. Türkiye'de ki kornişon salatalığa benzer ama aynısı değildir. Turşusu olmaz. Kahvaltılık değildir. Yerli salatalık tadı yoktur. Tamamen Ruslara yönelik üretilir ve pazarlanır...

Yanıtla40
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title