Haberler

Dikili’de; Anadolu’dan Avrupa’ya Köprü

Abone Ol

"Dikili – Midilli üzerinden İtalya'ya uzanan deniz seyahati"

Yunanistan'ın en büyük deniz taşımacılığı firmalarından biri olan ve Dikili-Midilli seferleri başlatan Nel Lines'ın yetkilileri ve Midilli Adası'ndan seyahat acentesi sahipleri Dikili'ye gelerek Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'nu, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Dikili Liman Başkanı Atalay Karataş'ı makamlarında ziyaret ettiler.

Ziyarete Nel Lines Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Lissandros Tsilides, Nel Lines Merkez Acente Ofis Müdürü Panayotis Delioglanis, Nel Lines Halkla İlişkiler Sorumlusu Aspasia Formentini, Mytilene Tours Acente Sahibi Aris Lazaris ve Mytonis Tours Acente Sahibi Dimitris Bernardakis katıldılar.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu'na yapılan ziyarette Nel Lines Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lissandros Tsilides: "Nel-Lines Firması 21 Gemilik filoya sahip. Kuzey Ege Yunan Adaları, Atina, Selanik, Kavala, İtalya'nın Ancona ile Bari kentlerine ve Arnavutluk'a düzenli seferlerimiz var. Bir gemimizi Dikili-Midilli hattı için ayırdık, bu seferler ile iki ülke arasında ticaretin, işbirliğin ve dostluğun gelişeceğine inanıyorum" dedi.

Nel-Lines'ın Türkiye'deki acenteliğini yapan Maskot Tur'un sahibi Ahmet Subay ise Türkiye'den İtalya'ya gitmek isteyen birinin çok rahat Dikili-Midilli hattını kullanarak aynı bilet ile Nel-Lines'ın gemileri ile seyahat edebileceğini söyledi. Subay; tır taşımacılığının gerçekleşmesi halinde ise her iki tarafın ekonomik getirilerinin artacağını söyledi.

Karamehmetoğlu; "İki komşu arasında tek destinasyon düşünülmeli"

Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, " Yeşil Pasaporta vizenin kaldırılması olumlu oldu. Ancak tüm pasaportlarda vize kalkarsa daha çok insan karşı adaya giderek komşusunu daha yakından tanımış olur. İki komşu arasında tek destinasyon bile düşünüyoruz. Bizler yönetici olarak işbirliğine hazırız" dedi. Karamehmetoğlu; "Midilli bizim komşumuz, bu komşuluğun gereğini turistlik, ekonomik, maddi, manevi ve halkların kaynaşmasında yerine getirmemiz gerekir. Ancak bu kaynaşmanın önündeki en büyük engel şengen vizesi var. Serbest seyahat hakkı gibi bir problem var. Buda Ankara-Atina arasında çözülmesi gereken bir problemdir. İki devletin biz komşumuzla bir türlü entegrasyon yapamıyoruz diyerek AB'yi zorlaması gerekiyor" dedi.

Görüşme sonunda Nel Lines Halkla İlişkiler Sorumlusu Aspasia Formentini, Karamehmetoğlu'na Yunan lokumu ve resim hediye etti.

Özgüven; "Sınırları olmayan bir dünyada barış içinde hep birlikte yaşamayı diliyorum"

Kendisine yapılan ziyaret ve konu ile ilgili konuşan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ise; "Sizinle kurduğumuz yakın ilişkiler 25 yıl öncesine dayanıyor. O zamanlarda yapılan bu 'barış' görüşmelerinden dolayı bize vatan haini gözü ile bakılıyordu. Aynı şeyi benim gibi Midilli Belediye Başkanı da yaşamıştı. Biz bu ırkçı yaklaşımlara karşı hep dik durduk. Yapılan bu barış mücadelesi bugün meyvelerini veriyor. Her şeyin başı barıştır. Sınırları olmayan bir dünyada barış içinde hep birlikte yaşamayı diliyorum. Barışı koruduğumuz, geliştirdiğimiz sürece her şey beraberinde gelecektir. Biz bu gibi gelişimlere belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Nel Lines Halkla İlişkiler Sorumlusu Aspasia Formentini Belediye Başkanı Osman Özgüven'e de Yunan lokumu ve üzerinde zeytin dalı çizili tabak hediye etti.

Son olarak Liman Başkanlığı ziyaret edildi. Dikili Liman Başkanı Atalay Karataş, "Geminin rayına oturması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu konuda sizlere de çok iş düşüyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title