Haberler

Dilek: "Sponsor Bulursanız Yeni Fakülteler Açmaya Hazırız"

Abone Ol

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, sponsorlar bulunması durumunda üniversite içinde yeni fakülteler açılabileceğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, sponsorlar bulunması durumunda üniversite içinde yeni fakülteler açılabileceğini söyledi.

Almira Otel'de basın mensupları ile bir araya gelen Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, üniversitesinde her yıl öğrenci sayısının YÖK tarafından yüzde 7 otomatik artırıldığını belirterek, devletin kendilerine sormadan yaptığı bu artışı karşılamak için hayırseverlerin desteği ile yeni binalar inşa ederek 56 bin öğrenci sayısına ulaştıklarını ifade etti. Dilek, üniversitede eğitim gören öğrencilerin yüzde 10'ununun Bursa'dan geldiğini kaydetti. Dilek, üniversitede yüksek lisans öğrenci sayısının bin 200 olduğunu, doktora öğrencisinin ise bin 39 olduğunu ifade etti. Üniversitede yabancı uyruklu öğrenci sayısının bin 379 olduğunu, bunun yarısına yakınını ise Balkan ülkelerinden gelenlerin oluşturduğunu vurgulayan Dilek, Suriye'den sınavsız gelen yabancı öğrencilerin sayısının 30 olduğuna dikkat çekti. Daha fazla yabancı öğrenci almak ve dünyada başka ülkelerde sektör haline gelen üniversite eğitimi konusunda para kazanacak projeler oluşturmayı da hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Kamil Dilek, kurumsal ve fiziki yapılanmayı 1 yıl içerisinde tamamlayarak vizyonel projelere yöneleceklerine dikkat çekti. 5 büyük sponsorluğunda İnşaat Mühendisliği Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Gemlik'teki binaların tamamlandığını, deprem güçlendirmelerinin yüzde 50'sinin bittiğini ifade eden Kamil Dilek, Orhangazi'de ve kampusta 10'ar milyonluk iki hayırsever desteği ile de genel bütçeden bulamadıkları yenileme çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Turizm Fakültesi, Bilgisayar Fakültesi ve İletişim Fakültesi tekliflerine de açık olduklarını, ancak bu fakülteleri isteyenlerin kaynak oluşturmaları gerektiğini belirtti.

"NİYE HER ŞEYİ BİZDEN İSTİYORSUNUZ?"

ODTÜ ve Hacettepe'nin öğrenci sayısının Uludağ Üniversitesi'nden daha az olduğunu, fakat köklü eğitim kurumu olduğu için daha fazla bütçeden pay aldığını dile getiren Dilek, toplam bütçelerinin 310 milyon lira olduğunu ifade etti. Dilek, "Bunlar bizim gerçeğimiz. Bunlara üzülmenin anlamı yok. Destekleri çok önemsiyoruz. Öncelik bu. Haksızlık olur. Ama şöyle de düşünün. Bursa'da artık 2 tane daha yeni üniversite var. Biz şehirde kurulan bütün yeni üniversitelere referans oluşturuyoruz. Böyle bir sorumluluğumuz var. Bütün yükü niye bize yüklüyorsunuz ?" dedi.

"DOLMUŞLARA İZİN VERMEYECEĞİZ, KARARLIYIZ"

Kampus içine giren dolmuş gibi toplu taşıma araçlarının trafik sıkışıklığına yol açtığını anlatan Dilek, "Kampüs trafiği çok sıkıntılı. Batıya giden bütün araçlar üniversiteden geçiyor, bağrımızdan geçip çıkıyorlar. Hatta Balıkesir, Biga, Mudanya ve Çanakkale otobüsleri bile bizim oradan geçiyor. Burası çarşamba pazarı konumunda. Onunla ilgili İzmir yolu kenarına 4 dönümlük bir araziyi toplu taşıma araçları için ayırdık. Orası da bitti. Her şey hazır. Burada bir iradeye ihtiyaç var. Toplu taşıma araçlarını sınırlandırdığınız zaman sıkıntı oluşabilir. İkinci bir sıkıntı da öğrenci. Bizim kadar buna hevesli gözükmüyor. Belediye ile anlaştık, 10-12 ring otobüsü olacak. Bunu yapmak zorundayız. Buna rağmen senatomuzda bunu tartıştık. Bu riski alacağız. Kapatacağız trafiği. ODTÜ'de minibüsçülerle olan gerilimi biliyorsunuz. Kendimizi vicdanen ve hukuken rahatlatmak için bu adımı yapacağız. Bir tepki doğabilir. Geri adım atarsak atarız. Bu böyle olursa burada olan olaylardan biz sorumlu olmayacağız" dedi.

"DEPREM GÜÇLENDİRME İÇİN 23 MİLYON LİRA LAZIM, DEVLET 3 MİLYON LİRA VERDİ"

Deprem güçlendirme çalışmaları hakkında konuşan Dilek, "Bu konuda hep söylüyoruz. Binalarımızın yüzde 80'ininin deprem güçlendirmesine ihtiyacı var. Ne kadar rakama ihtiyaç var. 23 milyon lira. Devlet ne kadar para verdi. 3 milyon lira. 3 yılda verilen para bu. Bunlardan bir tanesi İlahiyat fakültesiydi. Yıkılır kararı çıkmıştı. Orayı bitirdik. İİBF, Mühendislik ve Eğitim fakültesi de bitti. Yüzde 50'si tamamlandı. Rektörlük binasının yan blokları yıkılacak. Kendimizi sona bırakıyoruz. Deprem güçlendirmeye önem veriyoruz. Tercihimizi bundan ya da şundan yana kullanamayız"

Yoğun bakımlarla ilgili bazı branşlarda sıkıntı olduğu konusunda bir soru üzerine Dilek, "2,5 yıl içinde 24 modern ameliyathaneyi hizmete başlattık. Şu anda tıp fakültesi hastanesindeki bu ameliyathaneler Türkiye'nin en modern ameliyathanesidir. Bakın bundan modern bir ameliyathaneyi Avrupa'da bile görmedim. Yoğun bakımlar devletin bir sorunu. Biz bunu her ortamda söyledik. Bursa ve civarında sağlık yatırımı yapılmadı. Zaman zaman hastalarımız bizden şikayet ediyorlar. Yoğun bakımlarda ciddi sıkıntı var. Bu sıkıntıyı önümüzdeki günlerde Bursa daha çok yaşayacağız" açıklamalarında bulundu.

"YOĞUN BAKIM YATAĞI DOLUYSA BABAM GELSE YATIRAMAM"

"Yoğun bakım yatakları öyle bir yataklar ki, oraya yatan bir hasta ya ölecek ya iyi olup çıkacak" diyen Dilek, "Solunum cihazına bağlı. O kontenjanı artıramazsınız. Sıradan bir hastayı bana getirin yatırırım. Ama yoğun bakım hastasında durum farklı. Babam gelse doluysa yatıramam. 'Sen çık kardeşim, ben bu hastayı alacağım' diyemezsiniz. Bu sorun bizim üniversitemizin sorunu değil. Bursa'daki bütün sağlık sorunlarının çözümünü bizden istemeyin ve beklemeyin" dedi.

Tıp Fakültesi'nin devletten hiçbir alacağının olmadığını kaydeden Dilek, üniversitede 2 bine yakın taşeron işçisinin olduğunu, onları da üniversitenin kendi kadrolu personeli gibi gördüğünü sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Kamil Dilek Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title