Haberler

Diyanet İşleri Başkanı: İlahiyat mezunu olmayanların artık imam olma imkanı kalmadı

Güncelleme:
Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreni sırasında yaptığı konuşmada ilahiyat bölümünden mezun olmayanların artık imam dahi olma imkanı kalmadığını belirtti. Erbaş, din görevlilerinin yetişmesinde Diyanet Akademisi'nin önemine de işaret ederek "Büyük bir devrim oldu." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Başkanlığımızda il müftülerimiz, ilçe müftülerimiz, vaizlerimiz hepsi ilahiyat fakültesi mezunu. İlahiyat fakültesi mezunu olmayanların artık imam dahi olma imkanı kalmıyor." dedi.

"BÜYÜK BİR DEVRİM OLDU"

Erbaş, Ankara Üniversitesi Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi Güneş Meydanı'nda düzenlenen İlahiyat Fakültesi 2023-2024 Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, İslam medeniyetinin, ilim medeniyeti, Hazreti Muhammed'in de bu medeniyetin başöğretmeni olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı: İlahiyat mezunu olmayanlar imam olamayacak

İslam medeniyetinin minareleriyle, mektepleriyle, medreseleriyle insanları güzelleştirdiğini belirten Erbaş "İlahiyat mezunu arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, mezunlarımız Diyanet Akademisi'ne girecek, burada bilgilerini yenileyecek, oradan Diyanet İşleri Başkanlığında imam, Kur'an kursu öğretmeni, müezzin, vaiz, müftü ya da idareci olacaklar." dedi.

Erbaş sözlerinin devamında "Bugün Başkanlığımızda il müftülerimiz, ilçe müftülerimiz, vaizlerimiz hepsi ilahiyat fakültesi mezunu. İlahiyat fakültesi mezunu olmayanların artık imam dahi olma imkanı kalmıyor ileriye doğru. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kurulan Diyanet Akademisi büyük bir devrim oldu."

Kaynak: AA / Güncel

Ali Erbaş Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (31)

VEFA:

Kadroları tıka basa, gereğinin de üzerinde imam alarak doldurduktan sonra bu düzenlemenin ne anlamı kaldı ki. Tasarrufa önce Diyanetten başlamalıdır. İbadette mütevazilik esastır...

Yanıtla60381
Nuri Aga:

Yooo. Zamanında imam hatip lisesi mezunlarını tabi başta emmisi olanları imam yaptıkları için her mahalleye 10 tane cami de yapsalar artık şişti kadrolar. Emekli de olan yok şu şartlarda...

22122
Davut Şeyban:

sanki bu topluma ne verdiniz be

Yanıtla85241
sade vatandaş:

büyük bir devrim olmuşmuş çok iyi artık sıra sıra fabrikalar açılır işsizlik azalır üretim artar haliyle ekonomide düzelir herhalde

Yanıtla58191
hakkı Ovatman:

Sayın Diyanet İşleri Başkanı! İmamı Müezzini bırak, bu ülkede 15 yıldır Hac bekleyen varken kuraya bile girmeden binlerce kişinin Hacca gitmesine nasıl göz yumuyorsunuz? Ne oldu! hani kul hakkı. Çok üzgünüm çok, 15 yıl önce 60 yaşında olan biri şimdi 75 yaşında, hac sırası gelse bile yanına refakatçi mi verceksiniz?

Yanıtla20153
Nuri Aga:

O nasıl oluyormuş yav. Onlar kaçak gidiyorlardır

00
Sebahattin Yakar:

profosor zort birt konustu

Yanıtla3399
CAN Işık:

Senden bişey olmadı ki onlardan ne olacak

Yanıtla28104
Mehmet Yarba:

Kalite olmadıktan sonra İlahiyat mezunu olsa ne olur, hafız olsa ne olur ? O kadar çok ilahiyat var ki bu gidişle basit bir muayene için aya çıkmak zorunda kalacağız. Hiç bir şeyin aşırısı iyi değildir

Yanıtla22104
Sihirbazın Çırağı:

Tağutun Diyanet'e ihtiyacı var; Tanrı'nın resulünün tebliğ ettiği İslam'da yeri yok. Lâ rühbağniğyete fiyl İslâüm diye ayet var hehe.

Yanıtla5013
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title