Haberler

19 gündür aranan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Gelişmeyi duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Narin kızımızın cansız bedenine jandarma ekipleri ulaştı. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" dedi. Narin'in cansız bedeninin köyün yakınlarındaki Eğertutmaz Deresi'nde bulunduğu ifade edildi.

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan kahreden haber geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarmanın küçük Narin'in cansız bedenine ulaştıklarını duyurdu.

BAKAN YERLİKAYA KAHREDEN HABERİ VERDİ

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni jandarma ekiplerince köyün yakınlarındaki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Gelişmeyi duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, " Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

"ÇUVAL İÇERİSİNE KONUP DEREYE GETİRİLMİŞ"

Olaya ilişkin detayları veren Diyarbakır Valisi Zorluoğlu, "Öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" dedi.

19 gündür aranan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

BÖLGE 8 DEFA ARANDI

Narin Güran'ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır'daki özel ekiple, Ankara'dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürütmüştü. Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez aranmıştı. Ancak Narin'e dair bir ize rastlanmamıştı.

Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

İLK GÖZALTINA ALINAN AĞABEYİ OLMUŞTU

8 yaşındaki Narin'in kaybolmasına ilişkin ilk gözaltına alınan isim ağabeyi olmuş ancak ağabey kısa sürede serbest bırakılmıştı. 18 yaşındaki ağabey; kolunda görülen ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınmıştı. Narin'e ait fotoğraflardan elde edilen çene yapısı örnekleriyle karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilememişti. Ağabey bunun üzerine serbest bırakılmıştı.

NARİN'İN AMCASI TUTUKLANDI

Kayıp Narin'i arama çalışmalarının 11'inci gününde yeni gözaltı haberi gelmişti. Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alınmıştı. Salim Güran, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı. Mahkemeye tutuklamaya gerekçe olarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarını göstermişti.

Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

AMCA SALİM GÜRAN NEDEN TUTUKLANDI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran'ın tutukluluğuna ilişkin açıklama yapmıştı. Bakan Tunç, "Tüm devlet kurumları seferber oldu. İfadeler alınıyor, o ifadeler çerçevesinde gözaltılar yapılıyor. DNA tespitleri var. DNA tespitleri açısından Narin'in anne-babasının araçtaki amcanın DNA'sının uyuşması nedeniyle tutuklama kararı verildi" ifadelerini kullanmıştı.

"TUTUKLAMA BİR TEDBİR"

Tutuklamanın bir tedbir olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, "Suç şüphesi olduğunda hakimin takdiri tutuklama" demişti. Bakan Tunç şu ifadeleri kullanmıştı; "Ağabeyinin vücudundaki izlerle ilgili bir tespit yapıldı ama o morlukların kime ait olduğu tespit edilemedi. Tüm bunlar yargımız tarafından değerlendirilecek hususlar. Burada en ince detayına kadar yargımız gereğini yapacak."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

İçişleri Bakanı Diyarbakır Jandarma Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (87)

Black Mamba:

idamin gelmesi lazım artik

Yanıtla281K
Muhsin Yazıcıoglu:

Hem allaha inanınorsun hem de idam gelsin

10
Ömer:

Harp Okulları birincileri ve beraberindeki 391 teğmene soruşturma açılıyor ve görevden alınacaklar. Adalet çalışıyor.

10
Yücel Atakan:

Bu cinayet kafama yatmıyor köyün yakınındaki derede bulunuyor cenazesi 20 gün sonra üzeri taşla kapatılmış 20 gün kimse geçmemiş mi oradan çok enteresan sanki çocugu getirip oraya koydular yada çocuk günler önce bulundu ama gizlendi suçlu kaçmaması için ilk bakılması gereken yerler oralar

10
Sunay Tuna:

İdam şart değil. Kanunlar uygulansın ve suçlular hapisten bırakılmasın yeter.

10
Mutlu Can:

Niye? Şu suçlu bile diyemeyen mahkeme birini öldürsün diye mi?

00
Ömer:

Masumun suçu, görmesi

00
Ömer:

Çocuğun suçu anne amca ilişkisini görmesi.

00
Ömer:

Reis yıllar önce, idam meclise gelirse demişti.

00
Kadir Tokay:

Günahsız yavrum erkenden gitti. Bu acımasız beş para etmez dünyanın kahrını 8 yıl çekti.

Yanıtla5739
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title