Diyarbakır'da Doğa Sporları Festivali Düzenlendi
Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesi'nde bu yıl ilki yapılan ve 350 sporcunun katıldığı Doğa Sporları Festivali'nde, dağda yürüyen sporcular, yaklaşık bin metreden yamaç paraşütü gösterisi yaptı.
Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesi'nde bu yıl ilki yapılan ve 350 sporcunun katıldığı Doğa Sporları Festivali'nde, dağda yürüyen sporcular, yaklaşık bin metreden yamaç paraşütü gösterisi yaptı. Dağda bisiklet turu da yapan sporcular, daha sonra da Fırat Nehri'nin derinliklerine daldı.
Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü, çözüm sürecinin yarattığı huzur ve güven ortamında, Diyarbakır merkez ve ilçelere bağlı, tarihi ve turistik bölgelere turlar düzenlemeye devam ediyor. Daha önce Çermik İlçesi'ndeki Şeyhandede Şelalesi ile Dicle İlçesi'ndeki Kralkızı Barajı çevresindeki dağlara tırmanan Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü, Çüngüş Kaymakamlığı ve Çüngüş Belediyesi ile ortak doğa festivali düzenledi.
Cumartesi günü başlayan ve dün sona eren festival kapsamında, Türkiye'nin çeşitli kent ve üniversitelerinden gelen yaklaşık 350 sporcu, Adıyaman ile Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesi arasında bulunan Karakaya Baraj bölgesinde hünerlerini sergiledi. İlçe merkezinde, Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel, Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü Başkanı Abdurrahim Ekin ve 350 sporcu, ilçe merkezinde kısa bir yürüyüş yaptı. Daha sonra kaymakamlık binası önünde toplanan sporcular, Soma'da yaşamını yitiren madenciler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Burada Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü Başkanı Abdurrahim Ekin, Belediye Başkanı Zübeyir Arslance ve Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel birer konuşma yaptı.
Konuşmasında Yunus Emre'nin, Ben gelmedim kavga için. Benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim sözüne atıfta bulunan Kaymakam Çelikel, Yunus'un dediği gibi bu muhabbeti, sevgiyi, birlik ve beraberliği paylaşmak için buraya gelen sporcu kardeşlerime teşekkür ederim. Diyarbakır'ın bu tarz organizasyonlarla ön plana çıkmasını istiyoruz. Bu gün birincisini yapacağımız festivalimizin on yıllar, otuz yıllar devam etmesi temennisinde bulunuyoruz. Bugün bir başlangıç olur, bugün yakılan bir ateş, bir çaba olur. 100-200 kişi ile başladığımız bu festivalin on binlerle devam etmesini diliyorum. Üniversiteler ve kulüplerimize teşekkür eder, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum dedi.
Daha sonra Fırat Nehri'ne hakim tepelerde çadır kuran sporcular, geceyi de bu çadırlarda geçirdi. Cumartesi günü çadırlarını kuran sporcular ilk olarak yaklaşık bin metreden yamaç paraşütü atlayışı gerçekleştirdi. Dicle Üniversitesi Havacılık Spor Kulübü Başkanı Veysel İpek'in ilk atlayışı yaptığı yamaç paraşütü gösterisi nefesleri kesti.
Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü, üyesi de olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Ceviz de, etkinliğin çok yararlı olacağına inandığını belirterek, Temel mantık olarak hobisi olmayan fobisi olur. Yani bir şeyleri sevmeyen insan, bir çok şeyden korkar hale gelir. En çok sevilecek şey de doğadır. Özellikle temiz doğa, temiz bırakılmış doğa. Doğa sporlarının felsefesi de budur. Hafta içi birikmiş olan stresten kurtulmak için de Diyarbakır'daki doğa spor kulubu olarak boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Bu yıl birincisi tertip edilen festivalin, Çüngüş'ün, Diyarbakır'ın ülkede ve dünyada tanıtılmasında, hem de doğaya olan ilgiyi de arttıracağına inanıyoruz diye konuştu.
Öğlen saatlerinde Fırat Nehri kenarında ekmek arası döner almak için kuyrukta bekleyen sporcular, daha sonra da tüple Fırat Nehri'nin derin sularına daldı. Kaymakam Çelikel de dalgıç elbisesi giyerek, dalgıçlarla Fırat Nehri'ne daldı. Doğa Sporları Festivali, Pazar günü de dağ yürüyüşü, bisiklet turu ve Karakaya Barajı'nın gezisiyle sona erdi.