Haberler

Diyarbakır'da Engelliler İçin 1 Milyon 406 Bin TL Bütçe

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'da 2012 ve 2013 yılları arasında düzenlenen 1 milyon 406 bin TL toplam bütçeli kurslarda 332 engelli eğitim gördü.

İŞKUR, engelli bireyleri toplumsal hayata kazandırmak ve istihdam edilmesine katkı sağlamak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının sundukları projelerden kabul edilenlere destek veriyor.

Diyarbakır'da 2012 ve 2013 yılları arasında uygun şartları taşıyan 20 proje İş-Kur tarafından desteklendi. İŞKUR, engellilerin mesleki eğitimi ve rehabilitasyonu ile istihdamları için söz konusu yıllar arasında 1 milyon 406 bin TL kaynak tahsis etti.

"MESLEKSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMA"

Engellilerin iş gücü piyasasına girişte karşılaştıkları en önemli sorunlardan birinin mesleksizlik olduğuna dikkat çeken İş-Kur Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, "İŞKUR'un başkanlığında ilgili kamu kurumları ve sosyal tarafların bir araya gelmesiyle oluşan Özürlü ve Eski Hükümlü Çalıştırmayanlardan Kesilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyon, 2012 ve 2013 yıllarında kendisine sunulan projeleri değerlendirerek 20 tanesine 1 milyon 406 bin TL kaynak tahsis etti. Bu kaynakla engelli bireylerin iş gücü piyasasında karşılaştıkları en önemli sorunlardan biri olan mesleksizliğin çözümü noktasında önemli çalışmalar yapıldı, yapılmaya devam ediliyor" dedi.

332 ENGELLİYE MESLEKİ EĞİTİM

İŞKUR Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram, komisyon tarafından tahsis edilen kaynakla 332 engellinin mesleki eğitim aldığını ve uygun olanların istihdam edildiğini ifade etti.

Eğitim süresince kursiyerlerin günlük 20 TL zaruri giderlerinin yanı sıra sigorta primlerinin İş-kur tarafından karşılandığını aktaran Bayram, "2012'de 11 kurs, 2013'te de 9 kurs olmak üzere toplam 20 kursta 332 engelli vatandaşımız eğitim gördü. Söz konusu projelerin nitelik itibari ile geliştirilmesi için çalışmalarımız artarak devam edecek" diye konuştu.

DİYARBAKIR'DA 50'NİN ÜZERİNDE 163 İŞ YERİ BULUNUYOR

Diyarbakır'da 50'den fazla işçi çalışan iş yerlerinde yüzde 3 özürlü çalıştırma zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Bayram, "Diyarbakır'da 50'den fazla işçinin çalıştığı 163 iş yeri bulunuyor. Bunlar engelli çalıştırmak zorunda yoksa her çalıştırmadığı engelli başına bin 850 TL ceza ödemek zorunda kalır. Biz ceza ödemeleri yerine dezavantajlı grupların çalıştırılması ve hayata katılmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. İş yeri bin 850 TL ceza ödemesi yapacağına toplam maliyeti bin 250 TL olan bir engelli vatandaşımızı çalıştırması hem maddi olarak daha mantıklı olmanın yanında insani olarak ta sorumlulukları arasındadır" şeklinde konuştu.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title