Haberler

Diyarbakır'da Gelin-damat'tan Farkındalık Yaratmak İçin Bisiklet Turu

Abone Ol

Diyarbakır'da gelin-damat'tan farkındalık yaratmak için bisiklet turuDİYARBAKIR'da, önceki gün dünya evine giren Makine Mühendisi Süleyman ve Diyetisyen Özge Özgörüş çifti, farkındalık yaratmak ve bisiklet sporuna dikkat çekmek amacıyla gelin ve damatlık kıyafetleri ile birlikte 70...

Diyarbakır'da gelin-damat'tan farkındalık yaratmak için bisiklet turu

DİYARBAKIR'da, önceki gün dünya evine giren Makine Mühendisi Süleyman ve Diyetisyen Özge Özgörüş çifti, farkındalık yaratmak ve bisiklet sporuna dikkat çekmek amacıyla gelin ve damatlık kıyafetleri ile birlikte 70 bisiklet eşliğinde 22 kilometrelik şehir turu yaptılar. Aslen Denizlili olan gelin Özge Özgürüş, evlenmesine önce ailesinin karşı çıktığını sonra ailesini ikna ettiklerini belirterek, "Bisiklet sporuna dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Arkadaşlarımızda bize eşlik ettiler" dedi.

Diyarbakırlı Makine Mühendisi 25 yaşındaki Süleyman Özgörüş, 4 yıl önce Denizliden kente gelen Diyetisyen Özge Tekin ile arkadaşlarına ait bir kafede tanıştı. Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübünde, 1,5 yıldır bisiklet sporu yapan genç çift, daha sonra arkadaşlık kurdu. Arkadaşlıkları ilerleyen genç çift, evlilik için ailelerine danıştı. Ancak, bir süre aileler arası sıkıntılar yaşandı. Yaşanan bazı sıkıntılara rağmen genç çift, dünya evine önceki gün girdi. Süleyman ve Özge çifti, dünya evine girdikten sonra farkındalık yaratmak ve bisiklet sporuna dikkat çekmek amacıyla 70 bisiklet eşliğinde kent turu planı yaptı. Gelin ve damatlık kıyafetleri ile bisiklete binen Özgörüş çifti, yaklaşık 22 kilometre 70 bisikletle pedal çevirdi. Geçtikleri yol güzergahından çevredekiler tarafından yoğun ilgi gören gelin damata bazı sürücülerde korna çalarak destek verdi. Ayrıca cadde üzerinde seyir halinde olan bir gelin damat arabası da uzun süre korna çalarak genç çifte destek olması dikkat çekti. Turda bazı vatandaşlarda gelin damadın bisiklet üzerinde ilerlemesini fotoğraflayarak o anları ölümsüzleştirdi.

Makine Mühendisi 25 yaşındaki damat Süleyman Özgörüş, eşinin Denizli'li olduğunu ve Diyarbakır'da Diyetisyen olarak çalıştığını arkadaşları sayesinde tanıştıklarını söyledi. Özgörüş,?O andan itibaren evlilik süreci başladı. Son 1,5 yıldır turlara katılıyoruz. Düğünümüz olunca da beraber bir tur düzenleyelim dedik. Hem farklılık açısından hem de spor açısından gayet güzel bir şey" dedi.

25 yaşındaki Denizlili Diyetisyen Özge Özgörüş ise, Diyarbakır'da 4 yıldır görev yaptığını belirtti. Gelin Özgörüş,"Aileler arası biraz problemler oldu. Ben Denizli'liyim eşim Diyarbakırlı. Şimdi her şey tatlıya bağlandı. Spor olarak da bisikletle uğraşıyoruz. Diyetisyen olduğum için spor benim için önemlidir. Böyle bir şey düşündük. Tur yapalım dedik. Farkındalık açısından ve güzel bir görüntü olsun diye yaptık. Şehir içinde de bu kadar araç yoğunluğunda bisikletin önemini vurgulamak istedik. Böyle bir şey düşündük" diye konuştu.

'BİSİKLETİ GÜNLÜK YAŞAMDA AKTİF BİR ŞEKİLDE İŞE GİDERKEN VE SAĞLIK İÇİN KULLANIYORUZ"

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Alioğlu, bisikletli gelin ve damat etkinliği ile faaliyetlerini sürdüklerini ifade ederek, "Amacımız, şehir içinde gelin ve damat konvoylarında gürültü ve araçların yoğun şekilde rahatsızlığı ile bisikleti günlük yaşamın her alanına sokmak. Bisikleti günlük yaşamda aktif bir şekilde işe giderken ve sağlık için kullanıyoruz. Bugün farklı bir tema ile çıktık. Genç arkadaşlarımız aynı zamanda aktif olarak bizimle birlikte bisiklet sürmektedir. Bu güzel günlerinde onları yalnız bırakmayarak böyle bir etkinlik yaptık. Bisiklete özendirmek ve günlük yaşantımızdan vazgeçilmemesi gereken bisikleti şehir içinde bir uçtan diğer uca gezmeyi planlıyoruz"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title