Haberler

Diyarbakır - Gazeteciler Diyarbakır'Da Medya, Empati Ve Barı

Abone Ol

Diyarbakır'da Basın Enstitüsü Derneği ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin Ortaklaşa Düzenleği 'medya, Empati ve Barış Çalıştayı'nda Gazeteciler, Yazarlar, Akademisyen, Yaşadıkları Sorunları Tartışarak Çözüm Önerileri Geliştirmeye Çalıştı.

DİYARBAKIR'da Basın Enstitüsü Derneği ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenleği 'Medya, Empati ve Barış Çalıştayı'nda gazeteciler, yazarlar, akademisyen, yaşadıkları sorunları tartışarak çözüm önerileri geliştirmeye çalıştı.

Basın Enstitüsü Derneği ile Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği Medya, Empati ve Barış Çalıştayı, Büyükşehir Belediye Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda düzenlendi. Çalıştaya, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı ve Basın Enstitüsü Derneği Başkanı Ferai Tınç, Kadri Gürsel, Faruk Bildirici, Doğan Satmış, Ruşen Çakır, Ragıp Duran'ın da aralarında bulunduğu gazeteciler ile Güneydoğu illerinde görev yapan muhabirler, akademisyenler, yazarlar, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, katıldı.

Çalıştaya katılanlar, 'Medya ve çarpıtılan gerçekler', 'Çarpıtan ayna medya','Medyanın empati sorunu','Uzlaşma kültürünün yaygınlaşmasında medyanın rolü' başlıklarını tartışıp, çözüm önelerini sunup, görüş alışverişinde bulundu.

Karşılıklı fikir alışverişlerinin konuşulduğu çalıştayda Kürt sorunun çözümünde gazetecilerin katkısı, yanlışları ve gazete ve televizyonlara yansıyan haberlerde ele alındı. Bölgede yaşanan olaylar sırasında tarafsız haber yapılamasının önemine de değinilirken, 3 oturum halinde yapılan çalıştay Basın Enstitüsü Derneği tarafından kitaplaştırılacağı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title