Haberler

Diyarbakır'ın Başkan Adaylarına İlk Ciddi Sınav

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakırlı Kurt ailesi tek gözlü yıkıldı, yıkılacak gecekonduda onlarca dev fareler ile birlikte yaşıyor.

Türkiye yerel seçime kitlenmişken, belediye başkan adayları meydanlarda vatandaşa 'Hizmetkârınız olmaya geliyoruz' naraları atmaya devam ediyor. Diyarbakırlı Kurt ailesinin dramı ise başkan adayları için ciddi bir sınav olarak önlerinde duruyor.

Diyarbakırlı Kurt ailesi tek gözlü yıkıldı, yıkılacak gecekonduda onlarca dev fareler ile birlikte yaşıyor. Hiçbir gelirleri olmayan aile hayırseverlerin yardımıyla yaşam mücadelesini sürdürüyor.
Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Fatih Mahallesi 145. Sokakta bir gecekonduda ikamet eden 9 kişilik Kurt ailesi, tek gözlü evleri başlarına yıkılmak üzere. Bundan 10 yıl önce hayırseverler tarafından satın alınarak kendilerine verilen tek gözlü ev yıkıldı, yıkılacak derken, dev fareler de cirit atıyor.

Her gün fareler ile birlikte yaşamak zorunda kalan aile gelirleri olmadığı için evlerini de yenileyemiyor. Toprak damlı evlerinin her gün çatırdadığını ve tavandan tozların döküldüğünü söyleyen evin reisi 40 yaşındaki Muzaffer Kurt, evin yıkılıp yenilenmemesi durumunda başlarına yıkılacağını ifade etti.

Kendisinin solunum yollarından rahatsızlığı bulunduğu için çalışamadığını, evde 3'ü özürlü 6 çocuğuna bakamadığı için kahrolduğunu belirten Kurt, hayırseverlerin verdiği yardımlarla geçindiklerini dile getirdi.

Evin her tarafından büyük çatlakların oluştuğunu ve farelerle iç içe yaşadıklarını kaydeden Kurt, "Ben ve çocuklarımın yaşadığı bu ev başımıza yıkılacak. He bugün ha yarın yıkılacak ama ne yapalım gidecek yerimiz yoktur" dedi.

"BENİ FUTBOL TOPU GİBİ BİRBİRİNE ATIYORLAR"

Yaklaşık iki yıldır Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar Kaymakamlığı, Bağlar Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında evinin durumuyla ilgili müracaatlarda bulunduğunu anlatan Kurt, "Valilik, Belediye, Kaymakamlık, Vakıf her biri diğerine gönderiyor. Onlar arasında gidip geliyorum. Beni futbol topu gibi birbirine atıyorlar. Allah rızası için kimse 'Gel işini halledelim' demiyor. Bizim hayatımız bu kadar mı ucuz? Kimimiz kimsemiz yok diye bize yapılan bu zulüm Allah'tan revamı? Başbakanımıza sesleniyorum. Bizi kurtarsa kurtarsa o kurtarır. 'Sayın Başbakanım bizim biçareliğimizi gör. Bizim mağdurluğumuzu gör. Yarın bu evin altında kalırsak bunun hesabı başta buradaki vekillerinden sonra senden de sorulacak" diye konuştu.

"EV BAŞIMIZA YAKILMAZSA FARELER BİZİ YİYECEK"

Evin hanımı 37 yaşındaki Halime Kurt ise, fare ve çeşitli haşeratlarla birlikte yaşadıklarını belirterek, "Evimiz başımıza yıkıldı yıkılacak ama zaten evimiz yıkılmaz ise fareler bizi yiyecek. Bu kış kıyamet gidecek yerimiz yok. Eşim hasta, ben hasta, çocuklardan ikisi okula gidiyor, 3'ü özürlü ne yapacağımızı şaşırdık. Allah rızası için yardım edin" dedi.

"İŞTE VATANDAŞ, HANİ HİZMET"

Her gün birilerinin evlerine gelerek kendilerinden oy istediklerini ifade eden Halime Kurt, "Bir parti gidiyor, diğeri geliyor. Hepsi evimizi gördüğünde 'vah vah' diyorlar. Ama kimse yardım edelim demiyor. 'Bize oy verin' diyorlar gidiyorlar. Biz ne derdindeyiz partiler ne derdinde. Eğer onların derdi vatandaşa hizmet ise işte vatandaş, hani hizmet" diyerek derdini paylaştı.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Muzaffer Kurt Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title