Haberler

"Diyarbakır Turizm Sorunlarını Tartışıyor" Paneli

Güncelleme:
Abone Ol

Dicle Üniversitesi'nde Turizm Haftası kapsamında "Diyarbakır Turizm Sorunlarını Tartışıyor" konulu panel düzenledi.

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü tarafından Turizm Haftası kapsamında "Diyarbakır Turizm Sorunlarını Tartışıyor" konulu panel düzenledi.


Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü Prof. Dr. Davut Karaaslan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır İl Başkanı İsmail Özşanlı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"Seyahat Acenteleri İle İlgili Sorunlar" konusunda bir sunum yapan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulu Saymanı Ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdulaziz Yatkın, tarihi kültürlerin güvenlik, restorasyon eksikliği, ulaşım altyapısı eksikliği, kaçak yapılaşma, turizm sektöründe yetersizlik konusunda eksiklikler olduğundan bahsetti. Yatkın, alternatif turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini, kentin tanıtım konusunda geri kaldığını söyleyerek,"Bir turistin tekrar Diyarbakır'a gelmesi için ulusal medyada şehrin imajının en üst seviyede tutulması gerekir." dedi.

"Diyarbakır'da Turizm Sektöründe Çalışanlarla Hizmet Standardı İle İlgili Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konusunda sunum yapan Artuklu Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak ise turizmin, 20. Yüzyıl itibari ile çok geniş alanlara yayıldığını, hizmet sektörünün en önemli parçası haline geldiğini belirtti."Hizmet kalitesi: müşteri beklentilerinin en iyi düzeyde karşılanması durumudur. "diyen Toprak, Diyarbakır'ın ülkenin "güvensiz" kentlerinden biri gibi görünse de, gerçekte ekonomik gücü, tarihsel ve kültürel zenginliği nedeniyle turizm potansiyeli açısından dikkat çekici özelliklere sahip bir şehir olduğunu vurguladı.

Hizmet kalitesinin arttırılması için, restoran personelinin, kişisel bakım, temizlik ve hijyen kurallarına daha fazla özen göstermesi gerektiğini belirten Toprak, personelin güler yüzlü, sabırlı ve nazik olmasına ilişkin müşteri beklentilerine karşılık personel daha olumlu bir tutum geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi. "Turizm Eğitimi Alan Ve Almayan İş Görenlerin Turizmde Karşılaştıkları Sorunlar" konusunda sunumla panelde söz alan Diyarbakır Dedeman Oteli İnsan Kaynakları Müdürü Ömer Karadaşlı da, var olan sorunların giderilmesinde eğitimin şart olması gerektiğini söyleyerek, eğitim olmadan kalitenin olmayacağını ve iş konusunda gelişim sağlanamayacağını söyledi.

Son olarak konuşan Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Cüneyt Ateş "Gelişmekte Olan Turizm Bölgelerinde Turizm Eğitimi Alan Turizm Öğrencilerinin Staj Sorunları" konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Teorik bilginin pratik olarak pekişmesi için stajın şart olduğunu vurgulayan Ateş, stajın kişiye kariyer planlaması, iş tecrübesi, profesyonel bağlantılar konusunda gelişim sağladığını belirtti.

Staj konusunda öğrencileri bilgilendiren Ateş, stajın işletmeler açısından yaralarından da bahsetti. Panel, soru cevap kısmı ile son buldu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Üniversitesi Turizm Haftası Cüneyt Ateş Diyarbakır Turizm Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title